Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ (ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ
(ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ;)

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του είναι να θεωρεί τα πράγματα και τους ανθρώπους δεδομένα. Είναι γιατί αρνείται ότι αυτά που έχει την άλλη μέρα μπορεί να εξαφανιστούν. Έτσι, όταν συμβεί η απροσδόκητη αλλαγή κάνει ότι μπορεί για να επιστρέψει στα προηγούμενα. Κυρίως το επιδιώκει γιατί νομίζει ότι ΔΕΝ μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά. Έχουμε μάθει να θεωρούμε κεκτημένα αυτά που μας περιστοίχιζαν όταν γεννηθήκαμε. Στην πορεία επειδή οι γονείς μας κάνουν ότι νομίζουν πως είναι καλύτερο για εμάς μαθαίνουμε να θεωρούμε «φυσικά» και «παντοτινά» όσα αυτοί μας προσφέρουν. Τελικά, η στάση μας καθορίζεται από τα βιώματα μας.

Αν είχαμε γεννηθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’50 στην εφηβεία μας θα είχαμε γνωρίσει τον υποβιβασμό (και την παραμονή) του μπασκετικού Γαύρου στην Β’ Εθνική (τότε δεν υπήρχε Α2). Την περίοδο 1964-1967 ΔΕΝ θα θεωρούσαμε αυτονόητη την Α’ Εθνική (σημερινή Α1) με την συμμετοχή της ομάδας του Λιμανιού. Βέβαια, από τότε έχει περάσει πολύς χρόνος και αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει. Ο μπασκετικός Γαύρος επανήλθε στην Α’ Εθνική όταν η Χούντα ανέλαβε την διακυβέρνηση της Χώρας, αλλά παρέμεινε και μετά την πτώση της.

Με τα χρόνια και για μια περίοδο κατάφερε να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στον χώρο. Όταν δεν μπορούσε να κερδίσει αγωνιστικά μπορούσε να υπολογίζει στους διαιτητές, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Εκεί (κυρίως επί Γιάννη Ιωαννίδη) η «άμυνα» (χωρίς φάουλ εννοείται) αποκτούσε ένα νέο περιεχόμενο. Ένα περιεχόμενο που δεν είχε πουθενά αλλού. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι παντοτινό και κάποια στιγμή ο αντίζηλος του Γαύρου Π.Α.Ο. βρήκε τον τρόπο να τον εκτοπίσει από τον θρόνο του. Αυτό ήταν. Από εκείνη τη στιγμή ο μπασκετικός Γαύρος πέρασε στην «Αντίσταση».

Όλα αυτά τα χρόνια ο μπασκετικός Γαύρος αναλωνόταν σε αψιμαχίες. Μέχρι πέρυσι τον Φλεβάρη που οι Αφοί Αγγελόπουλοι προχώρησαν στην κακο-εκτελεσμένη επανάσταση τους. Μια επανάσταση η οποία αφού απέτυχε στον σκοπό της κατέληξε σ’ ένα παιδικό καπρίτσιο του τύπου «Θα κρατήσω κλειστή τη μύτη μου μέχρι να σκάσω, αν δεν…». Με τον τρόπο που διάλεξε ο μπασκετικός Γαύρος να εγκαταλείψει την Α1 ΔΕΝ υπάρχει κανένας νόμιμος τρόπος να επιστρέψει. Αυτό είναι ξεκάθαρο σ’ όλους μας. Δυστυχώς, όμως, αυτό ΔΕΝ σημαίνει και πολλά πράγματα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα.

Γίναμε μάρτυρες της πρόθεσης τόσο της Ομοσπονδίας (την οποία θεωρεί ως βασικό του αντίπαλο ο μπασκετικός Γαύρος) όσο και της Κυβέρνησης να βρουν τρόπο να τον κρατήσουν στην Α1. Εκτός από τον Παπακωνσταντίνου που φοβόταν όλα αυτά που θα γίνουν για εκείνον χωρίς εκείνον (τους στίχους έγραψε ο Ανδρέας Πανταζής), και εμείς φοβόμαστε ότι αυτή η κοινή πρόθεση Βασιλακόπουλου – Αυγενάκη όχι μόνο δεν θα ευοδωθεί, αλλά και θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Κατ’ αρχάς κανείς δεν έχει ρωτήσει τους Αγγελόπουλους αν θέλουν να παραμείνουν. Και οι δυό τους φαίνεται πως θεωρούν ότι θέλουν μεν να παραμείνουν, απλά πρέπει να βρουν έναν εύσχημο τρόπο να γίνει αυτό. Μετά κανείς τους ΔΕΝ έχει ρωτήσει τις υπόλοιπες ομάδες. Τίποτα ΔΕΝ μπορεί να γίνει αν πρώτα αυτές δεν δεχτούν πίσω τον μπασκετικό Γαύρο. Κάτι που σημαίνει πως οι Αγγελόπουλοι πρέπει να βρουν τον τρόπο και το κουράγιο να ζητήσουν «συγγνώμη» από τους υπόλοιπους. Επιπλέον πρέπει να υπάρξει μια μη νόμιμη (αφού δεν προβλέπεται ήδη) ποινή που να τιμωρεί τον μπασκετικό Γαύρο για όσα προκάλεσε στο Πρωτάθλημα.

Ανακεφαλαιώνοντας. Για να γίνει πράξη η πρόθεση των Βασιλακόπουλου – Αυγενάκη θα πρέπει:

  • να το θέλουν οι Αγγελόπουλοι.
  • Να το θέλουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες.
  • Να του επιβληθεί μια ποινή που τώρα δεν προβλέπεται.

Το τελευταίο ΔΕΝ είναι πρόβλημα, μιας που ΔΕΝ υπάρχει νόμιμη λύση που να οδηγεί στην παραμονή της ομάδας του Λιμανιού όπως εξελίχθηκαν πέρυσι τα πράγματα. Μιας και αναφερθήκαμε στον Παπακωνσταντίνου δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο επίλογο από την παράκληση του (σε στίχους και μουσική του Ανδρέα Τσιλιφώνη):

Άσε με να κάνω λάθος,
μη παριστάνεις τον Θεό.
Δε μ’ αρέσουν οι σωτήρες.
Δε γουστάρω να σωθώ.

Μήπως είναι καλύτερα να σεβαστούμε όλοι μας την επιθυμία τους ν’ αυτοκτονήσουν; Λέμε μήπως;

02 Αυγούστου 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 254 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ (ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ;)