Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΕΣΤ ΤΟΥΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
(ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΕΣΤ ΤΟΥΣ;)

Ξεκινά η εβδομάδα που θα κρίνει το μέλλον του Ελληνικού Ποδοσφαίρου στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις. Αυτή και η επόμενη είναι οι δύο εβδομάδες στις οποίες θ’ αγωνιστούν οπωσδήποτε και οι 5 εκπρόσωποι μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δύο Γαύροι ακόμη και αν αποκλειστούν θα συνεχίσουν στον επόμενο γύρο (πλέι-οφ) του EUROPA. Από την άλλη για τον Ατρόμητο, τον Άρη και την Α.Ε.Κ. αυτά τα δύο παιχνίδια είναι όπως λένε και οι Ελληνάρες do or die. Σε κάθε περίπτωση η πιθανή αποτυχία δεν έχει και για τους τρείς τους την ίδια βαρύτητα. Από την άλλη κάθε νίκη (περισσότερο από την ισοπαλία) θα δίνει ελπίδες ότι το Ελληνικό Ποδόσφαιρο θα κρατηθεί για μια ακόμη χρονιά πάνω από την επιφάνεια. Γιατί έτσι και χάσουμε το «δεύτερο εισιτήριο για το CL» φανταστείτε τι έχει να γίνει μεταξύ Α.Ε.Κ. «Γαύρου του Βορρά», και «γνήσιου Γαύρου» τουλάχιστον σ’ επίπεδο «γιουσουφιών».

Προφανώς το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ της ομάδας του Ιβάν και του Αίαντα Ολλανδίας. Τον οποίο Αίαντα νίκησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Π.Α.Ο. σε φιλικό. Μπορεί οι Ολλανδοί να είναι η ομάδα του περσυνού τελικού, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να είναι σε «μεγάλη φόρμα». Ίσως αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ιβάν να έχει τις περισσότερες ελπίδες της ν’ αποκλείσει τον Αίαντα. Ακόμη, όμως, και αν αποκλειστεί απ’ αυτόν κανείς δεν θα μιλήσει. Εκτός, αν αυτό γίνει με τέτοιο τρόπο που να αναδεικνύει τα κενά της. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θ’ ακουστούν οι πρώτες γκρίνιες.

Ο Γαύρος παίζει αντίπαλος με την αγαπημένη ομάδα του Ερντογάν. Μια άγνωστη σ’ εμάς ομάδα. Γι’ αυτό και τα δύο παιχνίδια του έχουν ένα ενδιαφέρον (ειδικά το πρώτο που είναι και «αναγνωριστικό»). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε περίπτωση πρόκρισης το κέρδος (ειδικά σ’ επίπεδο κύρους-εντυπώσεων) θα είναι μεγάλο. Σε περίπτωση αποκλεισμού από τους Τούρκους θα έχει την ευκαιρία να «σώσει την παρτίδα» στα (πλέι-οφ) του EUROPA, εκεί που θεωρητικά (γιατί μέσα στο γήπεδο ενδέχεται να είναι αλλιώς) δεν θα βρει κάποιο «μεγαθήριο».    

Άρης και Ατρόμητος βρίσκονται πάνω κάτω στην ίδια θέση. Και για τους δύο η πρόκριση στον επόμενο γύρο θα είναι ότι καλύτερο, κυρίως γιατί θα τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουν να ονειρεύονται. Από τους δυό τους είναι λογικό και επόμενο τόσο λόγω προϊστορίας όσο και ονόματος ο Άρης να ποθεί περισσότερο (και να πιέζεται για) την πρόκριση για να μπει ξανά στον Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Όσο κοντύτερα στους ομίλους φτάσει (γιατί για να μπει σ’ αυτούς είναι άλλη ιστορία) τόσο με καλύτερες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει η χρονιά δίνοντας του έστω και για λίγο μια μεγαλύτερη δυναμική.

Προφανώς ανάλογα ισχύουν και για τον Ατρόμητο, εκτός από το κομμάτι της πίεσης για να καταφέρει κάτι καλύτερο. Πιθανότατα για ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Άρης (που απείχε πολλά χρόνια) καλύτερο να ήταν το παλιό σύστημα με τους διπλούς αγώνες όπου κληρώνονταν οι ομάδες χωρίς να έχουν χωριστεί σε «ισχυρές» και «αδύναμες».

Ειδικά για την Α.Ε.Κ. θα τα γράψουμε την ημέρα του αγώνα της. Οπότε υπομονή μέχρι τότε.              

 

05 Αυγούστου 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 257 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΕΣΤ ΤΟΥΣ;)