Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ ΛΟΓΩ Ο.Π.Α.Π. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ; (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΤΣΙ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ ΛΟΓΩ Ο.Π.Α.Π. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ;
(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΤΣΙ;)

Μπήκε ως μέτοχος μειοψηφίας με κάτι Τσέχους στον Ο.Π.Α.Π. Διοργανώνει μέσω του Οργανισμού και τις Ιπποδρομίες και τα Λαχεία, ενώ ξαναέβγαλε το «ξυστό». Όπως φαίνεται δεν ασχολήθηκε με τον τζόγο μόνο επειδή αυτός έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους, αλλά και γιατί ταιριάζει και στον χαρακτήρα του. Όταν τον «ξαναφύτεψαν» στα διοικητικά-ιδιοκτησιακά της ομάδας διακήρυξε ότι οικονομικά η Π.Α.Ε. θα πορεύεται με βάση μόνο τα Έσοδα της, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει ξανά (οικονομικό) πρόβλημα στο μέλλον. Ωστόσο, ακόμη και για ένα «μαγαζί γωνία» όπως η Α.Ε.Κ. όταν η ομάδα στήνεται από την αρχή απαιτούνται και κάποιου είδους επενδύσεις. «Επενδύσεις», οι οποίες δεν μπορούν να περιορίζονται μόνο στην κατασκευή γηπέδου. «Επενδύσεις» με βάση τις οποίες η ομάδα «ανεβαίνει (αγωνιστικό) επίπεδο» και ως εκ τούτου σκοπεύει σε μεγαλύτερα έσοδα.

Από την άλλη είναι ευκολότερο να επενδύεις σε ντουβάρια παρά σε παίκτες και προπονητή. Γιατί τα ντουβάρια άπαξ και κατασκευαστούν έχουν μικρές σχετικά απαιτήσεις και δεν πρόκειται να σου ζητήσουν αύξηση, ενώ οι παίκτες… Επιπρόσθετα οι παίκτες και οι προπονητές που θα επέλεγαν την Ελλάδα είτε δεν είναι από αυτούς που δημιουργούν εύκολα υπεραξία, είτε δεν θέλουν να κάτσουν παραπάνω από ένα-δυό το πολύ χρόνια. Άσε που αν είναι έστω και λίγο καλός το μόνο που μπορεί να πάρει απ’ αυτούς μια ομάδα σαν την Α.Ε.Κ. είναι μέχρι τον μισό ποδοσφαιριστή (πάνω ή κάτω, αριστερό ή δεξί τμήμα). Ακόμα και αν συνεργαζόμενος με μάνατζερ (οι οποίοι αποφασίζουν για τις μεταγραφές σου) φέρνεις παίκτες κάποιας ποιότητας (και υπεραξίας) θα πρέπει να μπορείς κάθε χρόνο να παίζεις στην Ευρώπη για να τους προβάλεις (και έτσι να τους πουλήσεις ακριβότερα). Αυτό, όμως, απαιτεί «επενδύσεις» για μια σειρά ετών και υπομονή, δηλαδή απαιτεί «πλάνο». Το οποίο με τη σειρά του απαιτεί ότι ο ιδιοκτήτης έχει πειστεί για την αναγκαιότητα του «πλάνου», αλλιώς συνεχίζει να τζογράρει και «αν του κάτσει, του αλλάζει την ζωή».

Κρίνοντας τις επιλογές του «Τίγρη» βλέπουμε ότι κινήθηκε στην λογική των «λαχείων». Κάποια του βγήκαν, κάποια άλλα όχι. Σε σχέση με το πλήθος των «λαχείων» που αγόρασε τα κέρδη είναι πολύ μικρά. Γι’ αυτό και οι πιθανότητες της Α.Ε.Κ. να παίξει κάθε χρόνο στην Ευρώπη καθορίζονταν από την κληρωτίδα. Η πορεία στο EUROPA δυό χρόνια πριν ήταν η εξαίρεση και προέκυψε εξ’ αιτίας της ταυτόχρονης ύπαρξης ενός (σχετικά) ικανού προπονητή και κάποιων παικτών που μπορούσαν να είναι στο απαιτούμενο αγωνιστικό επίπεδο. Ακόμη και τότε η αγωνιστικότητα των παικτών ήταν ο κυρίαρχος παράγοντας, ένας παράγοντας που μεταμορφώνει τις μέτριες ομάδες σε καλές. Τέλος, η περσυνή συμμετοχή στους ομίλους του CL δεν χωρά καμιάς κριτικής, αφού από μόνη της θεωρήθηκε από την Διοίκηση-Ιδιοκτησία και πλασαρίστηκε στον κόσμο ως «επιτυχία» μόνο και μόνο επειδή γέμισε το Ταμείο.

Την Πέμπτη στο άδειο λόγω τιμωρίας Ο.Α.Κ.Α. η Α.Ε.Κ. δίνει τον πλέον σημαντικό αγώνα της χρονιάς. Δεν είναι μόνο γιατί με νίκη θα έχει ελπίδες να περάσει στους ομίλους του EUROPA. Είναι γιατί το παιχνίδι αυτό είναι η καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα ν’ αποδείξει στους οπαδούς της ότι η ίδια σέβεται τον εαυτό της. Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι αγωνιστούν πρέπει «ν’ αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά» και σεβόμενοι καθένας τους τον εαυτό του να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δεν είναι ότι θα νικήσουν στα σίγουρα ή ότι θα προκριθούν σε βάρος των Τούρκων. Το ζήτημα είναι να μην ξαναεμφανίσουν τα χάλια της περασμένης Πέμπτης, γιατί τότε θα τους «πάρει όλους η μπάλα» άλλους δίκαια και άλλους όχι.

Πιθανότατα φέτος είναι η τελευταία ευκαιρία του «Τίγρη» να βγει κερδισμένος από τα «λαχεία» που επέλεξε. Όσο παγιώνεται «το δίπολο των δύο Γαύρων» τόσο πιο πολλά λεφτά θα χρειάζονται για να έχεις δικαίωμα συμμετοχής στο CL. Συνεπώς, αν φέτος δεν πιάσει ένα καλό «τζακ πότ» τότε βράστα…

Υ.Γ. «Λαχείο» δεν είναι μόνον η αγορά ενός παίκτη. Είναι επίσης και η πώληση του την κατάλληλη στιγμή. Το ερώτημα είναι αν στην πολυδιαφημισμένη περίπτωση του Μπάρκα έχει ήδη γίνει η κλήρωση και δεν ήταν στους κερδισμένους λαχνούς.

19 Αυγούστου 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 349 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ ΛΟΓΩ Ο.Π.Α.Π. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ; (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΤΣΙ;)