Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΤΟΝ «ΓΑΥΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» (ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΟΡΚ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΤΟΝ «ΓΑΥΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»
(ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΟΡΚ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ;)

Όταν κάνεις προπαγάνδα υπάρχει μελλοντικά ο κίνδυνος αυτά που ισχυρίζεσαι να έρθουν σ’ αντίθεση με αυτά που κάνει το αφεντικό σου. Να είναι, δηλαδή, ασυμβίβαστα μεταξύ τους. Στην περίπτωση του «Γαύρου του Βορρά» μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο Ιβάν έριχνε πολλά λεφτά στην ομάδα, κάτι που προφανώς ίσχυε. Απ’ όσα είμαστε σε θέση να ξέρουμε (ή απ’ όσα ΔΕΝ είμαστε σε θέση να ξέρουμε) η οικονομική του δυνατότητα δεν μειώθηκε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι ο Ιβάν περιορίζεται όσον αφορά το ξόδεμα των χρημάτων από το FFP της UEFA, το οποίο με βάση τα οικονομικά δεδομένα των προηγούμενων 3 ετών του θέτουν αξεπέραστους περιορισμούς. Για τον λόγο αυτό πρέπει ν’ αυξήσει τα έσοδα της Π.Α.Ε. είτε μέσω πωλήσεων παικτών της (προφανώς «πρωτοκλασάτων» που είναι και αυτοί που φέρνουν τα πολλά λεφτά), είτε μέσω νέων (ή μεγαλύτερων) χορηγιών.

Το δεύτερο το επιχείρησε (αλλά δεν του βγήκε) με την Κυβέρνηση Τσίπρα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Ε.Ρ.Τ. Από το σημείο όμως αυτό και μέχρι όσα διαρρέονται από την Π.Α.Ε. μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του EUROPA σε σχέση με το FFP υπάρχει μια μεγάλη και ανεξήγητη αντίφαση. Σύμφωνα, λοιπόν, με το σενάριο ο συνδυασμός των οικονομικών αποτελεσμάτων της τελευταίας 3ετίας, ο αποκλεισμός από τους ομίλους του EUROPA και η μη ύπαρξη τηλεοπτικού συμβολαίου αναγκάζουν τον Ιβάν να πουλήσει παίκτες.

Βέβαια, ο Ιβάν είναι «επιχειρηματίας» και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα κατέχει και ένα τηλεοπτικό κανάλι Εθνικής εμβέλειας. Ένα τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο πολύ θα βοηθιούνταν στο ξεκίνημα του από ένα ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο σαν του «Γαύρου του Βορρά». Ωστόσο, αυτοί που έθεσαν το FFP δεν είναι χθεσινοί. Έτσι στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας χρησιμοποιεί δικές του εταιρείες ως χορηγούς για να χρηματοδοτεί την ομάδα, η UEFA εξετάζει αν πρέπει το ποσό να μειωθεί σ’ αυτό που προκύπτει από την αντίστοιχη «αγορά». Δηλαδή, αν το τίμημα του τηλεοπτικού συμβολαίου είναι αντίστοιχο αυτού που θα έδινε οποιοδήποτε άλλο κανάλι ενδιαφερόταν.

Συνεπώς, ο Ιβάν μπορούσε μέσω του καναλιού του να δώσει τουλάχιστον τα ίδια λεφτά που του έδινε η NOVA (και τα οποία θεώρησε πολύ λίγα, αλλά και πάλι είναι απείρως περισσότερα από το μηδέν) και να μειώσει την ανάγκη για πωλήσεις παικτών. Με τον τρόπο αυτό δεν θ’ ακούγαμε από τους ρεπόρτερ της ομάδας του τις βλακείες που μεταφέρουν για την μείωση των Εσόδων εξ’ αιτίας τόσο του αποκλεισμού όσο και της μη ύπαρξης τηλεοπτικού συμβολαίου.

Προσοχή! Όλα τα παραπάνω ισχύουν υπό μια απαραίτητη προϋπόθεση:

Να θέλει ο Ιβάν να βάλει λεφτά και να μην μπορεί (ή έτσι να νομίζει) λόγω του FFP.

Γιατί αν μπορεί (αν τα έχει) και ΔΕΝ θέλει, τότε είναι μια τελείως διαφορετική κουβέντα για ένα διαφορετικό κείμενο. Μέχρι, όμως, να δούμε ότι το πράγμα πάει προ τα εκεί ας μείνουμε σ’ όσα σημείωσα εδώ. Αρκούν για την ώρα. Το ζήτημα από δω και πέρα είναι αν υπάρχουν και πόσοι που να είναι τόσο όρκ έτσι ώστε να καταπίνουν αμάσητο το «σανό» που τους ταΐζουν τα ασπρόμαυρα γιουσουφάκια.

04 Σεπτέμβρη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 329 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΤΟΝ «ΓΑΥΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» (ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΟΡΚ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ;)