Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΘΡΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ (ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ» ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΘΡΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ
(ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ» ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ)

Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη και η μαγεία ΔΕΝ μπορεί να βοηθήσει, ενώ επιπλέον μ’ αυτές ΔΕΝ ασχολείται ούτε και ο Μεγαλοδύναμος. Μια τέτοια περίπτωση είναι η «Μάνα Α.Ε.Κ.» για την οποία όπως αποδεικνύεται είναι πλέον «αργά για δάκρυα». Η Ερασιτεχνική είναι από νομικής άποψης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αφού νομιμοποιεί την λειτουργία των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Ακόμη περισσότερο όταν στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. η «Μάνα» είναι η κάτοχος-ιδιοκτήτρια του οικοπέδου του γηπέδου. Για τον λόγο αυτό από το Καλοκαίρι του 2013 ο Μελισσανίδης εγκατέστησε σ’ αυτή Διοίκηση της απολύτου εμπιστοσύνης του. Όταν δε ο Κοτσάτος πήγε να «σηκώσει κεφάλι» χρησιμοποίησε την υπόλοιπη ελεγχόμενη απ’ αυτόν πλειοψηφία για να τον «εκπαραθυρώσει».

Έτσι από τα τέλη Μάη του 2014 ως σήμερα χρησιμοποιεί σαν «δεξί χέρι» του τον Αλέξη Αλεξίου, ο οποίος όχι μόνο εκτελεί χωρίς αντιρρήσεις το «θέλημα Του» (ακόμη και διακινδυνεύοντας την προσωπική του ελευθερία καθ’ ότι έχει το αξίωμα του Προέδρου) αλλά στα πλαίσια της διοίκησης του κάνει ότι μπορεί για να αυξήσει τα τμήματα του Σωματείου (για τους δικούς του λόγους). Ο εν λόγω Πρόεδρος διατυμπάνιζε τα προηγούμενα χρόνια ότι είχε καταφέρει να μειώσει στο μισό τα Χρέη του Σωματείου.

Παρ’ όλα αυτά ΔΕΝ κατάφερε μέχρι σήμερα ν’ αντιμετωπίσει τα χρόνια Χρέη του Αντρικού Βόλεϊ οδηγώντας το φέτος στην πλήρη και σκόπιμη απαξίωση. Το ακόμη χειρότερο είναι πως στα χρόνια της θητείας του η οικονομική κατάσταση του τμήματος χειροτέρεψε. Αυτά, όμως, είναι από καιρό σ’ όλους όσους ασχολούνται με το Σωματείο γνωστά. Συνεπώς, κανείς ΔΕΝ μπορεί να πει ότι αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη να μην δηλωθεί η ομάδα στην Α1 προκειμένου να «γλυτώσει» από τα Χρέη.

Στο σημείο αυτό γεννώνται δύο είδους ζητήματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με την ηθική μιας τέτοιας ενέργειας, η οποία προκαλεί οικονομική ζημιά σε παίκτες και προπονητές της ομάδας στους οποίους αυτή χρωστά. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι άσχετο με το αν το μέχρι σήμερα ημι-επαγγελματικό σύστημα λειτουργίας του βόλεϊ είναι ή όχι σωστό. Από τη στιγμή που οι προηγούμενες διοικήσεις της ομάδας υπέγραψαν συμβόλαια τα οποία είχαν υπολογίσει (ή θεωρούσαν) πως μπορούσαν να εκ-πληρώσουν δεσμεύοντας την, τα Χρέη πρέπει να εξοφληθούν. Όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Το δεύτερο έχει να κάνει με την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της Ερασιτεχνικής και με τον επιμερισμό (και την αναζήτηση) των ευθυνών. Ο Αλεξίου ΔΕΝ «είδε φως και μπήκε». Του ανατέθηκε μια δουλειά από τον «Διοικητικό Ηγέτη» και αυτός την εκτελεί όσο καλύτερα την αντιλαμβάνεται. Βέβαια, δυσκολεύεται τόσο από τα κατασχετήρια σε βάρος του Σωματείου όσο και από την με το σταγονόμετρο χρηματοδότηση του από Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Για τον λόγο αυτό ΔΕΝ έχει νόημα και ΔΕΝ πρέπει να τα βάζουν όσοι ζητούν ευθύνες για την κατάσταση των τμημάτων ΜΟΝΟ με τον Αλεξίου. Οφείλουν να τα «βάλουν» (και να ζητήσουν ευθύνες) κυρίως από τον Μελισσανίδη. Αλλά για τους δικούς τους λόγους οι περισσότεροι ΔΕΝ το τολμούν και «βαράνε» μόνο το «σαμάρι» και όχι το γαϊδούρι.

Δυστυχώς, οι Διοικήσεις Αλεξίου προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες σ’ όσους θέλουν (και μπορούν) να ξεφτιλίζουν την «Μάνα Α.Ε.Κ.». Χωρίς τις «επιτυχημένες» Διοικήσεις του ΔΕΝ θα μπορούσαν οι Γαύροι να φτιάχνουν κοροϊδευτικά πανό που να «γυρίζουν το μαχαίρι στην πληγή» θυμίζοντας μας πως τα μισά τμήματα του Σωματείου είναι σε χαμηλές κατηγορίες.

Υποτίθεται ότι με την ολοκλήρωση της κατασκευής και την λειτουργία του γηπέδου τα Έσοδα του Σωματείου θ’ αυξηθούν πολύ. Βέβαια, όταν ο Αλεξίου υποστήριζε το παραπάνω το «σενάριο» αφορούσε μόνο στο 10% (όπως το υπολογίζει η Π.Α.Ε) από τα εισιτήρια. Πλέον και μετά τον αγώνα κάποιων «πουθενάδων» (αλλά και εξ’ αιτίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου) μετά την ακύρωση του Παραχωρητηρίου στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», η «Μάνα Α.Ε.Κ.» έχει την πλήρη κυριότητα της διαχείρισης του γηπέδου και άρα μπορεί να υπολογίζει σε πολύ περισσότερα Έσοδα. Ίσως τότε να μπορεί το Σωματείο να ξεχρεώσει μια και καλή.    

12 Σεπτέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 393 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΘΡΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ (ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ» ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ)