Font Size

SCREEN

Cpanel

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΤΕ; (ΓΑΥΡΟΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΤΕ;
(ΓΑΥΡΟΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ)

Είναι μεγάλο ζόρι να είσαι άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τα κοινά (και την Δικαιοσύνη) και να πολεμάς μόνος σου (ή έτσι να φαίνεται) για το Δίκαιο. Ακόμα περισσότερο όταν πολεμάς εναντίον ενός μακροχρόνιου κατεστημένου. Ωστόσο, είναι μεγάλη παρηγοριά να έχεις σταθερό χαρακτήρα και πίστη στον σκοπό. Τέτοια ακριβώς είναι η περίπτωση τόσο των Αφών Αγγελόπουλων όσο και του Γιώργου Κογκαλίδη που για λογαριασμό της ιστοσελίδας www.to10.gr έχει χρεωθεί την αποκάλυψη των έργων και των ημερών του Γ. Βασιλακόπουλου. Αυτά ως προς την θεωρία. Γιατί στην πράξη το αποτέλεσμα μιας πράξης αξιολογείται σε συνάρτηση με το τι κόστισε.

Έτσι, όταν ο αγώνας φαίνεται να φτάνει σε κάποιο αποτέλεσμα τότε είναι που επιβάλλεται ένας πρώτος απολογισμός. Στην περίπτωση μας ο απολογισμός αυτός κάθε άλλο παρά ικανοποιητικός είναι. Τις τελευταίες μέρες μια σειρά κειμένων του Γιώργου Κογκαλίδη δημιουργούν την αίσθηση ότι επίκειται το τέλος της κυριαρχίας Βασιλακόπουλου στα διοικητικά της Ε.Ο.Κ.

Με το πρώτο του κείμενο μας ενημερώνει για έναν οικονομικό έλεγχο στην Ε.Ο.Κ. (βλέπε εδώ). Με το δεύτερο ζητά εκτός από τις προμήθειες και την διαδικασία ανάθεσης τους να ελεγχθούν και οι αμοιβές του προσωπικού της Ομοσπονδίας (βλέπε εδώ). Όχι, δεν πρόκειται να μπω στον πειρασμό να σχολιάσω κανένα από τα δύο κείμενα του, εκτός από την «επιθυμία» του (εκείνος το θεωρεί «ανάγκη» να το μάθει) να γνωρίζουμε πόσοι, ποιοι και πόσα πληρώνονται καθώς και αν τα πληρώνονται (ή τους οφείλονται). Εδώ το ζήτημα περιπλέκεται καθώς αν υπάρχει υποχρέωση να γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται και πόσα παίρνουν από την Ε.Ο.Κ. γιατί να μην ξέρουμε και γι’ αυτόν ή τον οποιονδήποτε άλλο. Προσωπικά, πάντως, θα ήθελα να δώ τους 3 τελευταίους Ισολογισμούς της Κ.Α.Ε. των Αγγελόπουλων (όπως και αυτής του Μάκη Αγγελόπουλου άλλωστε) για να πληροφορηθώ την κατάσταση της. Εκτός αν την γνωρίζει αυτός, οπότε ας μας ενημερώσει αν έχει την ευγένεια. 

Αυτά, όμως, είναι μικρολεπτομέρειες μπροστά στο ενδεχόμενο να περάσει αυτούσιο το «μίνι αθλητικό νομοσχέδιο» του Αυγενάκη με το οποίο «συνταξιοδοτείται» ο Βασιλακόπουλος (βλέπε εδώ). Ειδικά, αυτή η τελευταία προοπτική μας άφησε άφωνους. Τελικά, ήταν τόσο εύκολο να φύγει ο Βασιλακόπουλος; Αρκούσε ένα νομοσχέδιο; Δεν χρειαζόταν όλος αυτός ο αγώνας των Αγγελόπουλων και η αγωνιστική αυτοκτονία του μπασκετικού Γαύρου; Και τώρα που η δικαίωση είναι τόσο κοντά και αυτοί στην Α2 πως νοιώθουν;

Μια τέτοια προοπτική (αν τελικά ευοδωθεί και περάσει αυτούσιο το νομοσχέδιο) θα τους οδηγήσει σε αναθεώρηση της απόφασης τους να μην διεκδικήσουν την άνοδο στην Α1; Αν δεν περάσει η συγκεκριμένη διάταξη τι θα κάνουν; Τέλος υπάρχει και μια άλλη σειρά ερωτημάτων σχετικά με το πιθανό τέλος του Βασιλακόπουλου από την Ομοσπονδία.

Αν τελικά ψηφιστεί θα κατεβάσουν οι Γαύροι δικό τους υποψήφιο; Τέλος, τι πραγματικά σημαίνει γι’ αυτούς (αλλά και το Ελληνικό Μπάσκετ γενικότερα) αν φύγει ο Βασιλακόπουλος και έρθει στην θέση του κάποιος «δικός του άνθρωπος»; Αν, δηλαδή, συνεχίσει να ελέγχει την Ομοσπονδία (επειδή έχει τον τρόπο) χωρίς να είναι ο ίδιος στο Δ.Σ. και χωρίς να φαίνεται; Πως μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ότι η «αλλαγή» είναι ουσιαστική και όχι τυπική (για τα μάτια του κόσμου; Όλα τα υπόλοιπα (αν θα είναι καλύτερα χωρίς τον Βασιλακόπουλο και τι θα κάνουν χωρίς έναν «βάρβαρο» απέναντι τους) είναι ζητήματα που θα τα δούμε στην πορεία και αν…

Πάντως, αν το καλοσκεφτούν, αν δουν που ήταν τον περασμένο Φλεβάρη και που είναι τώρα. Αν δουν τι ζήταγαν τότε, τι ζητάνε τώρα και τι πέτυχαν στο μεταξύ θα τους πιάσει μελαγχολία. Τόση, που θα μπορούσαν μέσα στη θολούρα τους να πέσουν και στην Β’ Εθνική εκεί που η Κ.Α.Ε. λύεται και εκκαθαρίζεται (αλλά τα Χρέη μετά την αλλαγή του νόμου παραμένουν για το μέλλον που θα ξανασυσταθεί). Λέτε να φτάσουν μέχρι εκεί; Ίσως να έχουν βρει τρόπο να ξανασυστήσουν την Κ.Α.Ε. χωρίς ν’ ανήκει στον ερασιτέχνη Γαύρο γλυτώνοντας από κάποιες οφειλές.

08 Οκτώβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 2745 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΤΕ; (ΓΑΥΡΟΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ)