Font Size

SCREEN

Cpanel

ΠΕΡΙ ΤΩΝ «ΑΡΧΩΝ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ ΤΩΝ «ΑΡΧΩΝ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ)

Ώρες-ώρες διαβάζω κάποια κείμενα στον Κατευθυνόμενο Αεκτζήδικο Τύπο (Κ.Α.Τ. όπως και το νοσοκομείο) που με κάνουν ν’ αναρωτιέμαι σε ποιο σύμπαν βρίσκονται οι συντάκτες τους. Βέβαια, το ερώτημα είναι ρητορικό αφού για να βιοπορίζεσαι ως «αθλητικός συντάκτης» πρέπει να γράφεις για πράγματα που επιτρέπονται ακόμη και αν γράφεις με τρόπο προκλητικό (κάτι που είναι μέσα στο «παιχνίδι» γιατί αν όλοι έγραφαν με τον ίδιο τρόπο κανείς δεν θα είχε δουλειά). Η καλύτερη μου είναι όταν πέφτω σε κείμενα όπως το σημερινό. Κείμενα που αναφέρονται σε γενικά και αόριστα ζητήματα, τα οποία είναι τέτοια (γενικά και αόριστα) επειδή δεν έχουν επίσημα καταγραφεί πουθενά. Ευτυχώς, που λέτε, που υπάρχουν και κάποιοι δημοσιογράφοι και μας ενημερώνουν αρμοδίως για τις «Αρχές» της Α.Ε.Κ.

Ευτυχώς, που υπάρχουν και με στιβαρούς συλλογισμούς δικαιώνουν όποιον ανεβάζει ένα πανό (για οποιοδήποτε θέμα) σ’ έναν αγώνα. Σύμφωνα με τον συντάκτη του σημερινού κειμένου αν οι οργανωμένοι ανεβάσουν ένα πανό στο πέταλο και δεν υπάρξει δημόσια και μεγάλη αντίδραση από τους υπόλοιπους, τότε το περιεχόμενο του πανό συγκαταλέγεται στις «Αρχές» της Α.Ε.Κ. Ο συλλογισμός αυτός μου θυμίζει ένα αντίστοιχο τέχνασμα σε συνέδριο του SPD στα τέλη του 19ου αιώνα. Τότε η κομματική ηγεσία ήθελε να επιβάλλει την εκλογή ενός μη αρεστού στην πλειοψηφία των συνέδρων προσώπου στο καθοδηγητικό όργανο. Έθεσε την υποψηφιότητα σε ψηφοφορία με το ερώτημα: «Ποιος διαφωνεί με την υποψηφιότητα του…». Ακόμη καλύτερα το ερώτημα τέθηκε σε στιγμή που οι σύνεδροι είχαν πιάσει ψιλή κουβέντα μεταξύ τους και ελάχιστοι κατάλαβαν τι έγινε.

Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν για τις «Αρχές» της Α.Ε.Κ. Στο κάτω-κάτω και επί προσωπικού «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε». Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θ’ αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι τέτοια κείμενα γράφονται a la carte και για ζητήματα που δεν πονάνε την Ηθική του ίδιου του «οργανισμού Α.Ε.Κ.». Η επίδειξη των Ηθικών Αρχών της Α.Ε.Κ. τόσο για τον δημοσιογράφο όσο και για την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωστών του περιορίζεται και εξαντλείται στην τιμωρία του Τούρκου παίκτη του Χάντμπολ που χαιρέτησε στρατιωτικά. Για το ζήτημα έχω επιχειρηματολογήσει (βλέπε εδώ) και δεν έχει νόημα να επανέλθω.

Για όσους λοιπόν δεν το γνωρίζατε η Α.Ε.Κ. έχει «Αρχές» (κάποιες είναι γραμμένες σε πανό) και τον σεβασμό τους πρέπει να τον επιβάλλει σ’ όλους. Οι «Αρχές» της Α.Ε.Κ. αν και ΔΕΝ έχουν σχέση με ευτελή ζητήματα όπως τα λεφτά (αλλιώς δε θα ήταν «Αρχές»), παράγουν ωστόσο οικονομικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα μια διακοπή συμβολαίου και ένα χρηματικό πρόστιμο παράγουν ένα ταμειακό πλεόνασμα, το οποίο και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα διατεθεί σε πρόσφυγες.

Ευτυχώς να λέτε που η Α.Ε.Κ. (η Ερασιτεχνική) εφαρμόζοντας τις θικές ΗΗθικές «Αρχές» της ανάμεσα στ’ άλλα ΔΕΝ καταδέχεται να χρωστά σε πρώην εργαζόμενους της που σκόπιμα στο παρελθόν άφηνε απλήρωτους και τους εξώθησε σε «επίσχεση εργασίας», ούτε και σε πρώην αθλητές και προπονητές τμημάτων της.

Ευτυχώς να λέτε που οι Ηθικές «Αρχές» της Α.Ε.Κ. είναι τέτοιες και τόσο βαθιές που τμήματα όπως το Αντρικό Βόλεϊ και η Π.Α.Ε. δεν φούνταραν σκόπιμα στις χαμηλότερες δυνατές κατηγορίες για να γλυτώσουν από τα Χρέη τους.

Ευτυχώς να λέτε που οι Ηθικές «Αρχές» της Α.Ε.Κ. γλύτωσαν την «Μάνα Α.Ε.Κ.» από τα σχέδια των αετονύχηδων και εκτός της ιδιοκτησίας του οικοπέδου και τα έσοδα που της αφαιρέθηκαν με βάση τον Ν. 4277/2013 (βλέπε εδώ) ΔΕΝ έχασε και την διαχείριση του γηπέδου. Ευτυχώς και πάλι ευτυχώς.  

Τέλος, το επιχείρημα ότι «η μαζική υποστήριξη των Τούρκων (αντί της «σωστής» μαζικής κατακραυγής) δίνει αέρα στα πανιά του Ερντογάν να συνεχίσει τον πόλεμο» είναι τουλάχιστον προβληματικό αν όχι τελείως λάθος. Γιατί η άσκηση εξωτερικής πολιτικής (ακόμη και μέσω του πολέμου) δεν έχει σχέση με τις απλοϊκές σκέψεις των μαθητών όταν γράφουν έκθεση. Ο Ερντογάν κάνει ότι κάνει γιατί τον αφήνουν Ρώσοι και Αμερικανοί. Και τον αφήνουν γιατί και οι δυό τους (μαζί και η Συρία) δεν επιθυμούν για την ώρα ένα «Κουρδικό Κράτος» η δημιουργία του οποίου θα δημιουργούσε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας σε Συρία, Τουρκία, Ιράν και Ιράκ. Όσοι «χαιρετούν στρατιωτικά» δεν βοηθούν τον Ερντογάν να συνεχίσει τον πόλεμο, αλλά το κάνουν είτε γιατί νοιώθουν «εθνικά υπερήφανοι» είτε για να νοιώθουν ασφαλείς στο καθεστώς του Ερντογάν. Για το δεύτερο μπορούμε να εικάσουμε. Το πρώτο (επειδή νοιώθουν «εθνικά υπερήφανοι») είναι απλώς έτσι. Οπότε καλύτερα να προσέχεις ποιους προσλαμβάνεις, ακόμη και αν σημαίνει ότι πρέπει ν’ αποκλείσεις κάποιους προκαταβολικά λόγω εθνικότητας. Ωστόσο, το εν λόγω επιχείρημα δεν είναι τελείως άχρηστο στην περίπτωση μας. Γιατί αν αντί για επιθέσεις στη Συρία βάλουμε την κατάσταση στην Ερασιτεχνική και αντί Ερντογάν τον Μελισσανίδη, τότε σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, είστε όλοι σας (συν)υπεύθυνοι για τα χάλια της γιατί δεν αντιδράτε στις πράξεις του «Διοικητικού Ηγέτη»! Σας αρέσει τώρα;  

Για το κείμενο που αποτέλεσε την αφορμή για τα παραπάνω πατήστε εδώ.

Απορία: Αν στην Α.Ε.Κ. κάνετε τέτοια επιλεκτική εφαρμογή των Ηθικών «Αρχών» της ποτέ δεν θα ξαναγίνει μεγάλη όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της.

Πρόταση: Καταγράψτε όλες τις «Αρχές» της Α.Ε.Κ. και εντάξτε τις στο Καταστατικό να τις διαβάζουν οι Πρόεδροι-μαριονέτες της Ερασιτεχνικής που διορίζει ο εκάστοτε ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. και έτσι να μπορούμε να τους ελέγχουμε αν τις εφαρμόζουν πάντα ή κατά ο δοκούν.

08 Νοέμβρη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 3353 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΕΡΙ ΤΩΝ «ΑΡΧΩΝ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ)