Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η Ε.Ε.Α. ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ (ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ε.Ε.Α. ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ
(ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ)

Η χθεσινή απόφαση της Ε.Ε.Α. ήταν άμεση και για τον λόγο αυτό μη αναμενόμενη (δεδομένου ότι αρκετές φορές διασκέπτεται για πολλές μέρες). Ωστόσο, η χθεσινή της απόφαση ασχολήθηκε με την ουσία της υπόθεσης. Μια ουσία την οποία είχε καταφέρει ν’ αναδείξει ο «γνήσιος Γαύρος», ο οποίος τόσο καιρό συνέλεγε μεθοδικά έγγραφο προς έγγραφο. Τώρα από δω και πέρα η υπόθεση μένει να εκσδικαστεί σε α’ και β’ βαθμό και ενδεχομένως να υπάρξει και προσφυγή στο CAS. Γι’ αυτά, όμως, έχουμε καιρό. Μέχρι να γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης υπάρχουν κάποια σημεία που καλό είναι να σχολιαστούν:

  • Δύο μέρες πριν την εκδίκαση της καταγγελίας του «γνήσιου Γαύρου» ο Αυγενάκης αντικατέστησε λόγω παραίτησης τους ένα τακτικό μέλος της Ε.Ε.Α. και τον αναπληρωτή του (βλέπε εδώ). Συνεπώς από αυτούς τους δύο μόνον ο ένας είχε δικαίωμα ψήφου. Η αντικατάσταση αυτή δαιμονοποιήθηκε εντέχνως από την πλευρά του «Γαύρου του Βορρά» γιατί ήταν λέει απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πειραιά! Συνδυάστηκε με άλλη μια αντικατάσταση τον περασμένο Αύγουστο όταν και τοποθετήθηκε ο κ. Τζουλάκης. Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής τα διόρισε η προηγούμενη Κυβέρνηση.
  • Στην ψηφοφορία για το θέμα της πολυ-ιδιοκτησίας το αποτέλεσμα ήταν 4-1 και μόνο στο ζήτημα της αφαίρεσης του πιστοποιητικού ήταν 3-2 με το νέο μέλος της Ε.Ε.Α. να περιλαμβάνεται στους 3 που ψήφισαν την ανάκληση (βλέπε εδώ & εδώ). Άρα, για το φλέγον ζήτημα της πολυ-ιδιοκτησίας η Επιτροπή ΔΕΝ είχε αμφιβολίες.
  • Η σύνθεση της Επιτροπής είναι αυτή που είχε διορίσει ο Βασιλειάδης το 2016. Εξαίρεση είναι η συμμετοχή της δικαιωμένης από το ΣτΕ Ειρήνης Μαρούπα και η αντικατάσταση επί Αυγενάκη δύο τακτικών μελών και του αναπληρωτή του.
  • Δεδομένης της πλειοψηφίας (4-1) με την οποία κρίθηκε το ζήτημα της πολυ-ιδιοκτησίας η αντικατάσταση που αποφάσισε ο Αυγενάκης ΔΕΝ έκρινε το αποτέλεσμα. Εκτός και αν οι Θεσσαλονικείς είναι σίγουροι για την ψήφο των αντικατασταθέντων.
  • Σχετικά με τη χαζομάρα της Ξάνθης να μην δηλώσει την μεταβίβαση των μετοχών εγκαίρως, σημειώνεται ότι θα μπορούσε ίσως να έχει σώσει την κατάσταση αν -όπως επιβάλλει η παρ. 5 του άρθρου 69 του Ν. 2725/1999 (όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 17 του Ν. 3057/2002)- είχε δηλώσει την μεταβίβαση τω μετοχών στη SUPER LEAGUE (του οικείου «επαγγελματικού συνδέσμου»). Αν είχε δηλωθεί στη SUPER LEAGUE εγκαίρως η μεταβίβαση των μετοχών, τότε η Ξάνθη θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι δεν το έκανε σκόπιμα (να μην δηλώσει την μεταβίβαση στην Ε.Ε.Α.).
  • Μετά την διαπίστωση από την Ε.Ε.Α. της πολυ-ιδιοκτησίας τα πειθαρχικά όργανα ΔΕΝ έχουν άλλη επιλογή από τον υποβιβασμό και των δύο, γιατί η παρ. 12 του άρθρο 69 (όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 17 του Ν. 3057/2002) ΔΕΝ προβλέπει κάτι άλλο εκτός της αποβολής από το Πρωτάθλημα. Και όπως και να το κάνουμε ΔΕΝ μπορεί να επιβληθεί μια ποινή που ΔΕΝ προβλεπόταν όταν τελέστηκε το αδίκημα.
  • Το γεγονός ότι ο «Γαύρος του Βορρά» κατά την εκδίκαση ΔΕΝ υπέβαλε κανένα έγγραφο ή στοιχείο που ν’ αντικρούει την κατηγορία (άραγε τι περιλάμβανε το υπόμνημα του;) και το γεγονός ότι ο ανηψιός του Ιβάν και ιδιοκτήτης της εταιρείας που αγόρασε το γήπεδο της Ξάνθης δεν εμφανίστηκε φαίνεται ν’ αποδεικνύει πως θεωρούσαν την υπόθεση χαμένη. Στην περίπτωση αυτή το μόνο τους χαρτί είναι ν’ αποδώσουν την απόφαση (και τις επιπτώσεις της) στη σχέση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την Ν.Δ. Μόνο που αυτό ΔΕΝ αποτελεί νομικό επιχείρημα.

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στο «αέρα» έχουμε σταθερή και ακλόνητη την πεποίθηση πως όλα πρέπει να βγαίνουν στην δημοσιότητα. Συνεπώς, θα ήταν καλό να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα υπομνήματα που υποβλήθηκαν στην Ε.Ε.Α. όπως και το σκεπτικό της απόφασης της.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην ευκολία με την οποία οι «γνήσιοι Γαύροι» απέδειξαν μέσω των οικονομικών συναλλαγών ότι Ξάνθη και «Γαύρος του Βορρά» είναι «συγκοινωνούντα δοχεία». Η ευκολία πρέπει μάλλον ν’ αποδοθεί στο γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης (όπως και ο επίσης Πόντιος Μελισσανίδης) είναι εκτός από ισχυρογνώμονες (καθ’ ότι Πόντιοι) και «επιχειρηματίες παλαιάς κοπής». Δίνουν ελάχιστη ή και καθόλου σημασία στον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι εταιρείες δείχνοντας υπερβολική σιγουριά στα αποτελέσματα που μπορούν να φέρουν (όταν χρειάζεται) οι πολιτικές τους προσβάσεις.

Ωστόσο, «βρίσκουν και τα κάνουν». Γιατί παρά το γεγονός ότι από τον Ιούνη του 2015 ο Ιβάν Σαββίδης (όπως και ο Μελισσανίδης) ΔΕΝ έχει (έχουν) καμία μετοχική σχέση με την ομάδα του (τις ομάδες τους) η Αθλητική Ηγεσία και οι FIFA & UEFA τους κάνουν δεκτούς ως συνομιλητές τους θεωρώντας τους ιδιοκτήτες των ομάδων τους. Τουλάχιστον οι δικοί μας τους ζητάνε εξουσιοδότηση από την γυναίκα και τον γιό του για τον Ιβάν και την Αρκάδη για τον Μελισσανίδη;

Αυτά για την ώρα αναμένοντας όσα θα υποστηρίξουν διαδικτυακά τα «γιουσουφάκια» των δύο πλευρών.

28 Γενάρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1069 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η Ε.Ε.Α. ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ (ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ)