Font Size

SCREEN

Cpanel

ΟΤΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ (ΞΑΝΑ) Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΓΑΥΡΟΥ (ΚΑΙ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ (ΞΑΝΑ) Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΓΑΥΡΟΥ
(ΚΑΙ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ)

Για κάθε στρατευμένο σε μια υπόθεση δημοσιογράφο υπάρχουν δύο παράμετροι. Η μια αφορά το «δίκαιο» και το «σωστό». Η άλλη αφορά την «γραμμή» που πρέπει να περάσει ο δημοσιογράφος. Κάποιες φορές αυτά τα δύο ταυτίζονται και κάποιες όχι. Σε κάθε περίπτωση ο «στρατευμένος δημοσιογράφος» πρέπει να γράφει και να μιλά σαν αυτά τα δύο να είναι συνεχώς ταυτισμένα και πάντα με το μέρος της ομάδας του. Για να επιτύχει στο έργο του πρέπει να γνωρίζει την επιθυμία, τον προσανατολισμό της Διοίκησης/Ιδιοκτησίας της ομάδας. Όταν όμως αυτή δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει, τότε ο «στρατευμένος δημοσιογράφος» μας πρέπει ν’ αυτοσχεδιάσει βασιζόμενος στις τελευταίες σίγουρες πληροφορίες του. τις περισσότερες φορές τον καθοδηγούν οι ίδιες οι εξελίξεις τις οποίες σχολιάζει για λογαριασμό της ομάδας του.

Σήμερα θα σχολιάσουμε τέσσερα κείμενα που με διαφορά λίγων ωρών ανέβηκαν στην ιστοσελίδα www.to10.gr. Τα κείμενα αυτά σχολίασαν τον τρόπο με τον οποίο από τη μια αναδείχθηκε ο πρωταθλητής της Α1 και από την άλλη αποφασίστηκε αν και ποιοι θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν. Συντάκτης και των τεσσάρων ο αγαπητός μας για το πάθος του (χωρίς ειρωνεία) Γ. Κογκαλίδης.

Κείμενο Ν. 1, Πέμπτη 21 Μάη 15’ πριν τις 9 μ.μ.

Αυτό που εξόργισε τον Γιώργο και τον ανάγκασε να γράψει το πρώτο κείμενο από τα τέσσερα κείμενα του ήταν η ανάδειξη του Παναθηναϊκού ως πρωταθλητή χωρίς παράλληλα να υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι. Για την ακρίβεια ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε., δηλαδή ο συνεταιρισμός των ομάδων της Α1 αποφάσισε πως δεδομένης της μη συνέχισης του Πρωταθλήματος ΔΕΝ έπρεπε να πέσει κανείς, αφήνοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση του χρόνου όταν και εξ’ αιτίας των προϋποθέσεων που θα θέσει ο συνεταιρισμός κάποιες ομάδες δεν θα μπορούν να μετάσχουν.

Κείμενο Ν. 2, Πέμπτη 21 Μάη 41’ μετά τις 9 μ.μ.

Με την πληροφόρηση να εμπλουτίζεται συνεχώς ο Γιώργος έπρεπε να επανέλθει σε λιγότερο από 1 ώρα. Καθώς η απόφαση του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. δεν μπορούσε ν’ αλλάξει το μόνο που μπορούσε να γίνει ήταν να τους δημιουργήσει όσο περισσότερα προβλήματα μπορούσε. Σε κάθε πρωτάθλημα οποιουδήποτε αθλήματος υπάρχει τουλάχιστον ένα δίπολο γύρω από το οποίο συνασπίζονται οι υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες από μια άποψη με τη συμμετοχή τους «νομιμοποιούν» όλη την διοργάνωση.

Μετά την αυτοκτονική οικειοθελή αποχώρηση του από την Α1 (και τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε) το μόνο που απέμεινε στην ομάδα των Αφων Αγγελόπουλων είναι ο ρόλος του σχολιαστή. Επιπλέον, το «δίπολο» χάλασε μεν, αλλά σε καμία περίπτωση οι Γαύροι δεν θα ήθελαν η Α.Ε.Κ. να πάρει τη θέση τους. Μέχρι τώρα προτιμούσαν να την προσεταιριστούν θέλοντας κατά την απουσία τους να λειτουργεί «στην κόντρα» με τον Π.Α.Ο. παρά σαν «ουρά» του. Κρίνοντας από κάποιες δηλώσεις του Μάκη για τον Βασιλακόπουλο και την Ε.Ο.Κ. φαίνεται πως ήταν σε «καλό δρόμο». Ώσπου, ήρθε η ψηφοφορία του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Εξ’ ου και ο τίτλος του κειμένου.

Για τον Σταύρο Δουβή ΔΕΝ χρειάζεται να γραφτούν και να ειπωθούν πολλά. Υποτίθεται ότι εδώ και χρόνια «υπάρχει θέμα Δουβή», αλλά αυτός παραμένει σταθερό διοικητικό σημείο αναφοράς. Όπως πολλοί σημειώνουν ο Κουτά έφυγε, αλλά ο Δουβής έμεινε. Αν θα κάναμε μια αναδρομή στο διαιτητικό παρελθόν του θα θυμόμαστε το σύνθημα της κιτρινόμαυρης εξέδρας «Δουβή θυμήσου την Λεωφόρο». Το ζήτημα είναι αν τότε παρακολουθούσε τους αγώνες της Α.Ε.Κ. ο Μάκης. Κατά τ’ άλλα τον Γιώργο δεν τον έπιασε η αγάπη για την «Βασίλισσα». Το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτόν και τ’ αφεντικά του είναι για όσο λείπει ο Γαύρος η «Βασίλισσα» να λειτουργεί σαν «Δούρειος Ίππος» του στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση (αλλά και την ευθύνη) για το πως πορεύεται η Α.Ε.Κ. στον συνεταιρισμό έχει ο Μάκης Αγγελόπουλος.

 

Κείμενο Ν. 3, Πέμπτη 21 Μάη 21’ μετά τις 11 μ.μ.

Πολύ λίγα μπορούν να γραφτούν σαν σχόλιο για το τρίτο κείμενο του Γιώργου. Για την ακρίβεια το μόνο που μπορεί να γραφτεί είναι πως η υπερένταση και ο εκνευρισμός του ήταν τόσο μεγάλοι που έπρεπε να επιτεθεί στον συνονόματο του Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. (τον οποίο συχνά-πυκνά) οικτίρει. Προσωπικά, πάντως, ελπίζω ο Κογκαλίδης να έχει καταλάβει τόσο αυτός όσο και οι Αγγελόπουλοι τι χάρη έχουν κάνει στον Δ. Γιαννακόπουλο αποχωρώντας από την Α1 και τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Αν το έχουν καταλάβει θα το έχουν σίγουρα μετανιώσει. Τώρα, όμως, είναι αργά.

Κείμενο Ν. 4, Παρασκευή 22 Μάη 10’ μετά τις 9 μ.μ.

Δύο πράγματα προκύπτουν από το τελευταίο κείμενο του Γιώργου που επέλεξα για σχολιασμό. Το πρώτο είναι ότι άντεξε παραπάνω από 22 ώρες για ν’ ανεβάσει κείμενο (ίσως γιατί δεν είχε τίποτα άλλο να γράψει) οπότε επανήλθε μ’ ένα «κείμενο χολή» (που να ταιριάζει με την ψυχολογική του κατάσταση εκείνης της στιγμής).

Το δεύτερο είναι ότι όπως γράφει ο Γιώργος στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. δεν υπάρχουν δυναμικοί άνθρωποι:

«Ωραίο το έργο, μόνο που ξέχασαν στον… μπασκετικό καραγκιόζ μπερντέ τα λόγια. Θέατρο με σκιές, όχι με ανθρώπους που βγάζουν δυναμισμό.»

Υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί που είναι δυναμικοί (βγάζουν δυναμισμό) ήταν οι εκπρόσωποι του μπασκετικού Γαύρου. Οπότε, εκεί στην Α2 πρέπει να έχει μεταναστεύσει όλος ο δυναμισμός που πέρυσι χάθηκε από την Α1 και τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Με βάση τα κείμενα του Γιώργου στο www.to10.gr δεν είναι κατανοητός ο εκνευρισμός του. Ωστόσο, ένα κείμενο που ανέβηκε στο www.sdna.gr 49’ μετά τις 10 μ.μ. (μετά το δεύτερο κείμενο του Γιώργου) εξηγεί πολλά (και ενδεχομένως προκάλεσε το «κείμενο χολή» για τον Βασιλακόπουλο).

Με λίγα λόγια στο κείμενο αυτό ο Χρήστος Τσάλτας ξεκαθαρίζει πως οι δύο πρώτοι της Α2 ανεβαίνουν στην Α1 και μαζί με τις υπόλοιπες 14 ομάδες της κατηγορίας θα παίξουν σ’ αυτή την νέα σεζόν. Αν κάποια απ’ αυτές τις ομάδες δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θα μπουν ή δεν θέλει ν’ αγωνιστεί ΔΕΝ θ’ αντικατασταθεί. Οπότε, κλείνει για φέτος οριστικά η πόρτα της Α1 για τον μπασκετικό Γαύρο. Αν αυτός δεν είναι λόγος για εκνευρισμό (και μάλιστα σε βάρος του Βασιλακόπουλου) δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι.

Είναι προφανές πως ακόμη μια φορά ο εκβιασμός των Αγγελόπουλων ΔΕΝ πέρασε. Όντας πολύ (ψωρο)περήφανοι για να παραδεχτούν το λάθος τους κάνουν πως δεν θέλουν να επιστρέψουν μόνο και μόνο για να φανεί πως τους παρακαλάνε. Υποτίθεται πως οι χορηγοί θέλουν πίσω τον Γαύρο (για να πληρώνουν περισσότερα αντί λιγότερα;) οπότε η επιστροφή του Γαύρου θα «έσωζε» οικονομικά την Α1. Λογικά, με την μετανάστευση του Γαύρου στην Α2 τα χορηγικά της έσοδα πρέπει να έχουν αυξηθεί. Ή μήπως όχι;

Το επιχείρημα περί οικονομικής διάσωσης της Α1 μέσω της επιστροφής του Γαύρου είναι μια κουτοπονηριά. Γιατί όπως τώρα στην Α2 ΔΕΝ συμμετέχει με την «κανονική ομάδα» του τι εξασφαλίζει στους χορηγούς ότι δεν θα επιλέξει την Ευρωλίγκα έναντι της Α1; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, άλλο χορηγικό ενδιαφέρον έχει η συμμετοχή του Γαύρου της Ευρωλίγκα στην Α1 και άλλη του Γαύρου Β’ Αναπτυξιακού.

Αυτά για την ώρα. Το επόμενο μπασκετικού περιεχομένου κείμενο θ’ αφορά τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα σ’ αντιδιαστολή με αυτές στο CHAMPIONS LEAGUE.

26 Μάη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 1146 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ (ΞΑΝΑ) Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΓΑΥΡΟΥ (ΚΑΙ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ)