Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Η ΑΧΡΗΣΤΗ, FIBA Η ΣΥΝΕΤΗ (ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Η ΑΧΡΗΣΤΗ, FIBA Η ΣΥΝΕΤΗ
(ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ)

Είναι δύσκολη η δουλειά του «στρατευμένου δημοσιογράφου». Τόσο, όσο περισσότερο καλείται να υπερασπιστεί σ’ όλα τα μέτωπα την πομάδα του. Για παράδειγμα ο πολύ αγαπητός μου Γ. Κογκαλίδης οφείλει ως «στρατευμένος» να υπερασπίζεται παντού τον μπασκετικό Γαύρο. Αυτή η ανάγκη τον οδηγεί να βλέπει και να γράφει πράγματα που στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι. Δεδομένου του αυτοκτονικού υποβιβασμού στην Α2 ο Γιώργος έπρεπε να διασύρει την Ομοσπονδία και τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και ταυτόχρονα ν’ αναδεικνύει την ανωτερότητα της Ευρωλίγκας έναντι της FIBA. Ειδικά στο τελευταίο μέτωπο μέχρι να ξεκαθαρίσει η τύχη της φετινής σεζόν είχε προλάβει να πετάξει κάποια «καρφιά».

Είχε οικτίρει την απόφαση της FIBA να συνεχιστεί το CHAMPIONS LEAGUE τον Οκτώβρη με ένα FINAL-8. Περισσότερο για να γελοιοποιήσει την απόφαση και λιγότερο επειδή αναζητούσε όντως απαντήσεις έθεσε κάποια πολύ λογικά ερωτήματα που αφορούσαν το ρόστερ των ομάδων που θα διεκδικούσαν το τρόπαιο. Εκείνη τη στιγμή ίσως και να ήταν απ’ αυτούς που περίμεναν την συνέχιση της Ευρωλίγκας. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη πρώτα και κύρια γιατί ΔΕΝ συναινούσαν οι παίκτες. Οπότε, από την άποψη αυτή είναι λογικό να αισθάνεται τουλάχιστον εκτεθειμένος για την «χλεύη» στην FIBA.

Βέβαια, η Ευρωλίγκα βάζοντας «παύλα» στην φετινή σεζόν δεν θα χρειαστεί ν’ απαντήσει στα ερωτήματα περί του ρόστερ των ομάδων που θα διεκδικούσαν το τρόπαιο της. Η απόφαση για οριστική διακοπή φέτος, αλλά κυρίως οι χειρισμοί του Μπερτομέου μέχρι τη λήψη της σηκώνουν έναν ξεχωριστό σχολιασμό και αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Μιας, όμως, και το σημερινό σχόλιο αφορά κείμενα του Κογκαλίδη δεν πρέπει να ξεχάσουμε την πρόβλεψη-διαπίστωση που έκανε για το «ρεύμα» που δημιουργείται σχετικά με την εγκατάλειψη των εθνικών πρωταθλημάτων έναντι της Ευρωλίγκας.

Θυμάστε τα πανηγύρια του για την απόφαση της Μακάμπι να μετάσχει μόνο στην Ευρωλίγκα και όχι στο Ισραηλινό πρωτάθλημα που θα διεξάγονταν πάνω-κάτω τις ίδιες ημερομηνίες; Αν δεν τα θυμάστε (ή αν δεν τα διαβάσατε) σας τα θυμίζουμε εμείς (βλέπε εδώ). Τώρα, ο ίδιος δεν φταίει αν η πρόβλεψη-διαπίστωση του ήταν για τα πανηγύρια. Αν κάποιος φταίει είναι οι κακομαθημένοι οι παίκτες που δεν ήθελαν αν τελειώσει η σεζόν. Πιθανόν, επειδή είναι ακόμα κεραυνοβολημένος από το «ρεύμα» υπέρ της Ευρωλίγκας να μην έχει καταλάβει ακόμη ότι έχει ξεκινήσει το ξήλωμα της.

Βέβαια, και να το έχει καταλάβει δεν κάνει την διαφορά. Το ζήτημα είναι να το καταλάβουν οι Αφοι Αγγελόπουλοι οι οποίοι σνόμπαραν την Γ.Σ. της Ευρωλίγκας (προφανώς γιατί ήξεραν ήδη το αποτέλεσμα). Όπως προκύπτει από το πολύ διδακτικό παρελθόν ο Γαύρος εντός της Ευρωλίγκα δεν είχε ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάντα ήταν «ουρά» των υπολοίπων και απλά ακολουθούσε τις εξελίξεις χωρίς να τις διαμορφώνει. Έτσι, το νέο «στοίχημα» για τον «στρατευμένο δημοσιογράφο» Γ. Κογκαλίδη θα πρέπει να είναι πόσο γρήγορα θα καταλάβουν στο Λιμάνι ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωλίγκα. Γιατί αν το κάνουν από τους τελευταίους θα βλέπουν την πλάτη όσων κατάλαβαν εγκαίρως που πάνε τα πράγματα.

Περισσότερα όμως γι’ αυτό την Τρίτη.

28 Μάη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1196 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Η ΑΧΡΗΣΤΗ, FIBA Η ΣΥΝΕΤΗ (ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ)