Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗ)

Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι το ήξεραν καλά «Ούκ εν το πολλώ το ευ». Η Ελληνική Ιστορία το τεκμηριώνει μιας και πάντοτε πολεμούσαμε με αριθμητικό μειονέκτημα. Ωστόσο, όπως φαίνεται κάποιοι ΔΕΝ βάζουν μυαλό. Και να ήταν μόνο αυτό μικρό το κακό. Έλα, όμως, που παρασέρνουν και άλλους. Η πιο συνηθισμένη και σκόπιμη παρανόηση είναι ότι ο Ιδιωτικός Τομέας είναι αυτός που σ’ αντίθεση με τον Δημόσιο «μετρά» σωστά την αξία κάθε πράγματος και υπηρεσίας. Υποτίθεται ότι αυτός παράγει τον πλούτο. Υποτίθεται… γιατί όπως αποδεικνύεται από την Οικονομική Ιστορία των Η.Π.Α. (βασικά) αλλά και των υπολοίπων χωρών ο Ιδιωτικός Τομέας ΧΩΡΙΣ τα Κρατικά συμβόλαια είναι ένα μεγάλο μηδενικό.

Μέσω των Κρατικών συμβολαίων τόσο των τηλεοπτικών όσο και των χορηγικών συντηρείται για δεκαετίες ο Ελληνικός Επαγγελματικός Αθλητισμός. Ο «Κρατικός κορβανάς» είναι το ύστατο καταφύγιο αλλά και το μέσο για κάθε «ξαναμοίρασμα της τράπουλας» και την ανάδειξη του επικυρίαρχου ειδικά στον χώρο του Ποδοσφαίρου. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι «σωστές» κυβερνητικές προσβάσεις. Στο κάτω-κάτω όταν οι πολιτικοί οσμίζονται πιθανά ψηφοθηρικά οφέλη πάντα βρίσκουν λεφτά.

Φέτος το Κράτος αποφάσισε να σώσει οικονομικά την Α1 του μπάσκετ και απ’ ότι φαίνεται θα «σώσει» και πολλές από τις «επαγγελματικές» ομάδες της Α’ Εθνικής. Το κακό (με βάση το ρεπορτάζ) είναι ότι τόσο με δικαιολογία την «πανδημία του κορονοϊού» όσο και την ανάγκη ελέγχου από τους ισχυρούς της κατηγορίας εξυφαίνεται μια ακόμη αναδιάρθρωση. Μια αναδιάρθρωση η οποία ΔΕΝ θα φέρει μεγαλύτερα τηλεοπτικά συμβόλαια για τους «μεγάλους» (ούτε και συνολικά περισσότερα λεφτά, γι’ αυτό και «επιστρατεύεται» το Κράτος).

Όσα διαβάζουμε (βλέπε εδώ) μπορεί να φαίνονται «αστεία», αλλά ακριβώς για τον λόγο αυτό είναι επικίνδυνα. Είναι επικίνδυνα γιατί ενώ εκ πρώτης όψης φαίνεται να δίνουν μια «λύση» στις ανάγκες των ισχυρών, αλλά κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στο καλώς εννοούμενο συμφέρον του Ποδοσφαίρου. Αν θα θέλαμε ν’ αλλάξουμε τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Χώρας βάζοντας όσο γίνεται περισσότερες ομάδες στο «κόλπο» ο μόνος τρόπος είναι η «επιστροφή στο παρελθόν».

Αντί να μεταβάλουμε το Πρωτάθλημα μας σε Αγγλικό και να παίζουμε μέχρι 38 αγώνες (σε περίπτωση 20 ομάδων) θα ήταν καλύτερο όπως είχαμε προτείνει και στο παρελθόν το Πρωτάθλημα να «σπάσει» στα δύο: σε Βορρά και Νότο και στην πορεία οι δύο πρώτοι ή τρείς κάθε ομίλου να παίζουν για τον Εθνικό τίτλο. Με τον τρόπο αυτό σε τοπικό επίπεδο θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και ομάδες που σήμερα είναι στην Β’ εθνική και οι οποίες έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Α’ Εθνική. Έτσι εκτός από τα παραπάνω έσοδα για τις ομάδες αυτές οι ντόπιοι φίλαθλοι θα είχαν την ευκαιρία να χαρούν αγώνες απέναντι σε ομάδες της ανώτερης κατηγορίας. Το όριο Βορρά-Νότου θα πρέπει να είναι αμετακίνητο (π.χ. Λαμία) και οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα μπορούσαν να είναι από 10-12. Προβιβασμός από κατώτερη κατηγορία και υποβιβασμός σ’ αυτή θα προβλέπεται για 1-2.

Σε Πρωτάθλημα 12 ομάδων ανά όμιλο έχουμε στην Α’ Φάση 22 αγώνες. Αν προκριθούν οι πρώτες 3 θ’ αντιμετωπίσουν μόνο τους άλλους 3 του άλλου ομίλου σε διπλούς αγώνες μεταφέροντας τ’ αποτελέσματα με τις ομάδες του ομίλου τους. έτσι συνολικά οι 6 πρώτοι και των δύο ομίλων θα έχουν παίξει 28 παιχνίδια (όσα και σήμερα δηλαδή). Η «τοπικοποίηση» του Πρωταθλήματος θα δώσει την ευκαιρία προβολής-διαφήμισης σε εταιρείες τοπικής εμβέλειας και ενδιαφέροντος οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση δεν έχουν ούτε τα λεφτά ούτε το κίνητρο να προβληθούν-διαφημιστούν σ’ Εθνικό επίπεδο. Θέτοντας κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες σχετικά με τους «δανεικούς» παίκτες κάποιες από τις εννέα υπόλοιπες ομάδες κάθε ομίλου (αυτές που δεν έχουν πιθανότητες να τερματίσουν στην 3άδα) μπορούν να εξελιχθούν σε «φυτώρια» που είτε αναδεικνύουν παίκτες, είτε δίνουν ευκαιρίες σε άλλους ν’ αποκτήσουν εμπειρία ή και τα δύο. Οποιαδήποτε άλλη (και κυρίως αυτά που ακούγονται) πρόταση -θεωρούμε- ότι είναι ένα επικίνδυνο αστείο.  

22 Ιούλη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 348 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗ)