Font Size

SCREEN

Cpanel

Ο «ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν.1 (Ο «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΕΠΙ ΣΑΒΒΙΔΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο «ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν.1
(Ο «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΕΠΙ ΣΑΒΒΙΔΗ)

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα ο Β’ Γύρος του Πρωταθλήματος (με κάμποσες ακόμα εκκρεμότητες) και χωρίς άλλο ο «τόνος» του προκύπτει από το είδος και το ύφος της κόντρας των πρωτοπόρων. Όπου «πρωτοπόροι» εννοούμε για την ώρα μόνον τους δύο Γαύρους εξαιρώντας τον Άρη ο οποίος συμμετέχει σαν «προσκεκλημένος» (guest) στην κόντρα αυτή. Ο «τόνος» και του φετινού Πρωταθλήματος είναι μάλλον αρρωστημένος καθώς εκκινώντας από την ανακύκλωση ης περσυνής θεματολογίας προστέθηκε και μια «υπόθεση δωροδοκίας». Βέβαια, κάθε άλλο παρά λείπουν και οι «κωμικές νότες» τις οποίες όμως θα σχολιάσω ξεχωριστά.

Σήμερα θα δούμε τα πράγματα από την πλευρά της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη (ο οποίος σ’ αντίθεση με τον επίσης Πόντιο Μελισσανίδη καταφέρνει να βρίσκεται μακριά απ’ ότι τον «πληγώνει»). Δεδομένου ότι η κατοχή ομάδων περισσότερο έχει να κάνει με τις «δημόσιες σχέσεις» των ιδιοκτητών τους (όχι ότι με τις σωστές κινήσεις δεν μπορούν να βγάλουν λεφτά απ’ αυτές) οι εκατέρωθεν επιθέσεις άλλοτε στοχεύουν την ίδια τη λειτουργία τους και άλλοτε τους ιδιοκτήτες τους.

Στον επικοινωνιακό πόλεμο μεταξύ επιχειρηματιών χρησιμοποιούνται οι πρόθυμοι για τέτοιες αποστολές «χατζηαβάτηδες» κάθε πλευράς. Αυτοί αρέσκονται σε βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς του τύπου «συμμορία» ή «εγκληματική οργάνωση» για να περιγράψουν την παρασκηνιακή λειτουργία ενός συστήματος εξουσίας. Είναι λογικό πως αν οι χαρακτηρισμοί αυτοί έχουν και νομική βαρύτητα επιλέγεται αυτός που συνδέεται με την βαρύτερη ποινή.

Έτσι για να «πάρουν το αίμα τους πίσω» οι ερυθρόλευκοι «χατζηαβάτηδες» επέστρεψαν στον «Γαύρο του Βορρά» και το επικοινωνιακό του επιτελείο τον χαρακτηρισμό «εγκληματική οργάνωση» (ε.ο.) με αυτό το κείμενο. Διαβάζοντας το κείμενο εκτός του ότι είτε θα θυμηθείτε, είτε θα διαβάσετε για πρώτη φορά γνωστά (περισσότερο ή λιγότερο) γεγονότα θα έχετε πάντως ένα συγκεντρωμένο (και ενδεχομένως αρκετά πλήρες) «επιχειρηματικό προφίλ» για τον Ιβάν Σαββίδη. Ωστόσο, εγώ προσωπικά μετά την ανάγνωση του έμεινα με την απορία για ποιο λόγο δεν μας έδωσαν το αντίστοιχο προφίλ του Μαρινάκη έτσι για σύγκριση βρε αδερφέ.

Το ενδιαφέρον στους επικοινωνιακούς πολέμους είναι η αλληλουχία των δημοσιευμάτων. Έτσι στο παραπάνω κείμενο που από το www.in.gr που στις 8:03 το πρωί ανέβηκε και στο www.to10.gr απάντησε το μεσημέρι με αυτό το κείμενο η πλευρά του «Γαύρου του Βορρά». Το ερώτημα που τίθεται για τον λόγο που ο Σιαμπάνης άφησε τα 200.000 του Μαρινάκη για τα 30.000 του Καρυπίδη είναι λογικό. Ακόμα λογικότερο είναι ν’ αναρωτηθεί κανείς για την σχέση των Άρη και «γνήσιου Γαύρου». Από την άποψη αυτή «το τρίγωνο Άρης-«γνήσιος Γαύρος»-Σιαμπάνης» φαίνεται μάλλον ύποπτο.

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα μια απάντηση στο παραπάνω ερώτημα περί «διαπλοκής» θα μπορούσε να δώσει και ο Ρατζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος εργάστηκε στην ομάδα ο ιδιοκτήτης της οποία πλήρωσε κάτι τύπους ν’ ανατινάξουν το ι.χ. του όταν αυτός ήταν στην Ξάνθη. Το γεγονός ότι εκείνοι οι τύποι ανατίναξαν το ι.χ. του ξαδέρφου του και όχι το δικό του είναι άσχετο, αφού αφ’ ενός νόμιζαν ότι ήταν το δικό του και αφ’ ετέρου το «μήνυμα» ακόμη κι έτσι παραδόθηκε.        

Στο σκάκι κάθε παίκτης περιμένει τη σειρά του. Στο κάτω-κάτω οι κινήσεις τους είναι αντίδραση στις κινήσεις του αντιπάλου τους. Με τον τρόπο αυτό είναι λογικό πως την πρωτοβουλία την έχει αυτός που ξεκινά πρώτος. Όπως και προηγουμένως οι «γνήσιοι Γαύροι» ξεκίνησαν τον «βομβαρδισμό» το πρωί στις 9:15 με αυτό το κείμενο, στο οποίο αναρωτιόνται πως γίνεται η κατάθεση του Σιαμπάνη να γίνεται κυριολεκτικά γνωστή σαν σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση στην εκπομπή «Δίκη» στο OPEN ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω πως με τόσα που έχουν κατά καιρούς «ξετρυπώσει» (πάντα για τους άλλους) δεν έδωσαν οι ίδιοι την απάντηση. Μα επειδή δεν βόλευε να περιμένουν για την άλλη Δευτέρα βρε χαζούλια.

Η απάντηση της πλευράς του «Γαύρου του Βορρά» ήταν άμεση. Έτσι κατά το μεσημέρι απάντησε με αυτό το κείμενο με το οποίο ζητά την διετή τιμωρία του Σιαμπάνη γιατί υποτίθεται ότι δεν ενημέρωσε για την απόπειρα δωροδοκίας (αφού δεν πήρε τα λεφτά) μέσα στη σχετική προθεσμία. Όπως καταλαβαίνετε υπήρξε ανταπάντηση των «γνήσιων Γαύρων» και πάει λέγοντας.

Στην πράξη δεν έχει κάποια σημασία να «κρατάμε σκορ» στην αντιπαράθεση αυτή. Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω επιλεγέντα κείμενα είναι ενδεικτικά για το πως βλέπουν την κατάσταση τα δύο στρατόπεδα και για τα μέσα που χρησιμοποιούν προκειμένου να πάρουν την «κοινή γνώμη» με το μέρος τους. Είναι σίγουρο πως ο επικοινωνιακός αυτός πόλεμος θα συνεχιστεί για πολλή καιρό ακόμα ή τουλάχιστον μέχρι να φύγει από τη μέση ο ένας από τους δύο. Έτσι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να «τους γυρίσουμε την πλάτη» και να τους αφήσουμε να κάνουν ότι ξέρουν καλύτερα. Το κακό σ’ όλα αυτά είναι πως η κάθε πλευρά με τις «αποκαλύψεις» της για την άλλη «βγάζει τ’ άπλυτα της στη φόρα» ενημερώνοντας μας μεν, αλλά και αποκαλύπτοντας όλη τη σαπίλα του «συστήματος» δε∙ θέτοντας το ρητορικό(;) ερώτημα ποιος ευθύνεται για την διαφθορά γύρω μας.

Μείνετε συντονισμένοι για το Β’ Μέρος.

05 Γενάρη 2021
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 111 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Ο «ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν.1 (Ο «ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΕΠΙ ΣΑΒΒΙΔΗ)