Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ
(ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ)

Ο χθεσινός αγώνας στην Τούμπα ήταν απ’ αυτούς που οι επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες ονομάζουν «χωρίς αύριο». Και σ’ αυτό τον αγώνα η ομάδα εμφανίστηκε ειδικά στην αρχή πολύ χαλαρή (σαν να μην έπαιζε εκτός έδρας με μια ομάδα που «καιγόταν» για την νίκη. Η εμφάνιση του α’ ημιχρόνου ήταν μέχρι και το γκολ των γηπεδούχων που ακυρώθηκε απλά τραγική. Η κάποια αντίδραση που έβγαλε η ομάδα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και η ασίστ μετά από πολύ καιρό του Μάνταλου στον Ολιβέιρα έσωσαν προς στιγμή την παρτίδα.

Στο β’ ημίχρονο η Α.Ε.Κ. ΔΕΝ κατέβηκε ν’ αγωνιστεί. Πιθανότατα σ’ αυτό να συνέβαλε το γρήγορο δεύτερο έγκυρο γκολ των γηπεδούχων. Το κακό είναι πως παρά τη σκόπιμη οπισθοχώρηση των ασπρόμαυρων και παρά την πίεση η ομάδα ΔΕΝ μπόρεσε να πετύχει κάτι απτό, αποδεικνύοντας πως αν ο Γκαρσία δεν είναι σε καλή μέρα ή δεν βρει τους απαραίτητους χώρους η Α.Ε.Κ. με μόνο «οργανωτή» τον Μάνταλο ΔΕΝ είναι ανταγωνιστική ομάδα. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους γηπεδούχους οι οποίοι ήταν οι μόνοι που είχαν κατανοήσει τη σημασία του αγώνα και προσθέτει άλλη μια ήττα της ομάδας του Δημήτρη απ’ αυτή του Ιβάν.

Ανεξάρτητα τόσο από το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα και των υπόλοιπων εννέα όσο και της θέσης που η ομάδα θα καταλάβει έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κάποια περίεργα δημοσιεύματα στα οποία υποστηρίζεται είτε ότι «Η Α.Ε.Κ. δεν αξίζει να βγει στην Ευρώπη.» (σωστό), είτε ότι θα ήταν «Καλύτερα να μην βγει στην Ευρώπη.». Αν το πρώτο παραπέμπει σε μια ιδεατή Κοινωνία στην οποία όλοι θα λαμβάνουν αυτοστιγμής αυτό που δικαιούνται, το δεύτερο παραπέμπει είτε σε μια διαδικασία αναδημιουργίας είτε στην απόλυτη καταστροφή.

Γιατί το ζήτημα δεν είναι τόσο τι δικαιούται η ομάδα, αλλά τι έχει στο μυαλό του (και ακόμη καλύτερα αν γνωρίζει τις προθέσεις του επόμενου ιδιοκτήτη) αυτός που υποστηρίζει ότι είναι «Καλύτερα να μην βγει στην Ευρώπη.». Η «Ευρωπαϊκή συμμετοχή» ήταν ανέκαθεν το άλλοθι για τις διοικήσεις και τους ιδιοκτήτες. Ήταν το «χαλί» κάτω από το οποίο κρύβονταν τα προβλήματα και το κίνητρο για «μεταγραφές ποιότητας» (ειδικά όταν η ομάδα εξασφάλιζε τη συμμετοχή της στους ομίλους και άρα μεγαλύτερα έσοδα).

Έτσι, εφόσον μιλάμε για την Α.Ε.Κ., στην περίπτωση που αυτή δεν κερδίσει κάποιο «Ευρωπαϊκό εισιτήριο» θα πρέπει να στελεχωθεί για την νέα χρονιά με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να διεκδικήσει -επιτέλους- τον Τίτλο και αφετέρου να βγει «με το σπαθί της» στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα θ’ αγωνίζεται μόνο στην Ελλάδα, θα πρέπει το υλικό της να είναι επαρκές για να διεκδικήσει την πρόκριση της στους ομίλους μιας Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης. Ώστε, αν είναι το «καλύτερο» για την Α.Ε.Κ. να μην βγει φέτος στην Ευρώπη, αυτό θα φανεί από τις κινήσεις που θα γίνουν ή δεν θα γίνουν από τον νέο ιδιοκτήτη. Μένει να δούμε αν αυτό που έχει αποφασιστεί για την ομάδα είναι αυτό που κάποια «φερέφωνα» προσπαθούν με τρόπο να μας «σερβίρουν».

22 Μάρτη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 208 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ)