Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ (ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ
(ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ)

Γίνεται να έχεις πάντα δίκιο; Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Προφανώς ναι. Γίνεται να είσαι πάντα ο αδικημένος της υπόθεσης; Προφανέστατα. Αυτά είναι τα γνωρίσματα του οπαδικού δημοσιογράφου ο οποίος χωρίς καμία άλλη απολαβή πλην της «ηθικής δικαίωσης» προασπίζεται τα δίκαια της ομάδας του. Ακόμη περισσότερο όταν η ομάδα είναι ο «γνήσιος Γαύρος» και οι οπαδικοί δημοσιογράφοι φοράνε τα ερυθρόλευκα. Το μεγαλύτερο προσόν του οπαδικού δημοσιογράφου είναι να μη βλέπει αυτά που η ομάδα του κάνει. Στο κάτω-κάτω η δική του ομάδα ΠΟΤΕ δεν τραμπουκίζει, εκφοβίζει και γενικά δεν παραβιάζει τον νόμο. Πάντα και μόνον οι άλλοι το κάνουν.

Από τον καιρό που ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ ξεκινά μια αδιέξοδη στο 99% των περιπτώσεων συζήτηση του ποιος ήρξατο χειρών αδίκων. Αυτό στα χέρια των οπαδικών δημοσιογράφων έχει αναχθεί σε επιστήμη, την ανώτατη μορφή της οποίας υπηρετούν οι ερυθρόλευκοι «χατζηαβάτηδες».

Από τη στιγμή που εξώσθηκαν από την Ε.Π.Ο. δεν χάνουν την ευκαιρία ν’ αρθρογραφούν καθημερινά σχετικά τόσο με την Ομοσπονδία όσο και για την «Αθλητική Δικαιοσύνη». Δυστυχώς, για τους μη Γαύρους αυτοί που ελέγχουν τώρα την Ομοσπονδία τους δίνουν αφειδώς υλικό για να έχουν να γράφουν (όχι ότι δεν θα το έκαναν έτσι κι αλλιώς).

Εκτός, όμως, από την Ομοσπονδία και τη λειτουργία της καταπιάνονται και με ζητήματα που αφορούν την τήρηση των νόμων. Τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ζητήματα που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε τιμωρίες των αντιπάλων τους. Ένα τέτοιο αφορούσε την κατά παράβαση του νόμου «μετακίνηση οπαδών» σε εκτός έδρας παιχνίδια. Μια «μετακίνηση» την οποία φερόταν πως είχε παραβιάσει δυό φορές η Α.Ε.Κ.

Ειλικρινά, τη συζήτηση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα αρνούμαι να την παρακολουθήσω. Πρώτα και κύρια επειδή οι «μεγάλες» ομάδες έχουν οργανωμένους οπαδούς σε πολλές περιοχές. Έτσι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την ουσία της μετακίνησης των οπαδών. Για παράδειγμα η Α.Ε.Κ. κατηγορούνταν από τους ερυθρόλευκους ότι μετακίνησε οπαδούς της (παρότι δεν προμηθεύτηκε εισιτήρια επισήμως) στον εκτός έδρας αγώνα της με τον Βόλο. Τον ίδιο ισχυρισμό προέβαλαν και για το εκτός έδρας παιχνίδι στη Ριζούπολη (εκεί που φιλοξενήθηκαν δύο χρόνια όταν χτιζόταν η νέα έκδοση του «τηγανιού» τους).

Τώρα, αν στον Βόλο είχαν πάει ντόπιοι ΑΕΚτζήδες μέλη αλλά και μη μέλη του τοπικού συνδέσμου θεωρείται «μετακίνηση»; Δηλαδή, μια «μετακίνηση» ορίζεται με βάση την έδρα της ομάδας ή τον τόπο διαμονής των οπαδών; Ακόμα περισσότερο πως μπορεί να θεωρηθεί «μετακίνηση» η παρουσία ΑΕΚτζήδων στη Ριζούπολη η οποία είναι δίπλα στο ιδιόκτητο γήπεδο της; Δεδομένου ότι «Ο Διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» που να μπλέκεις με δαύτες; Οπότε και στις δύο περιπτώσεις μιλάς για παραβίαση του νόμου και πετάς το μπαλάκι στους άλλους οι οποίοι είναι εντεταλμένοι να τον εφαρμόσουν.

Έχουν, όμως, κι αυτοί τα προβλήματα τους. Για κάποια από τα οποία μια ταπεινή «ασφάλιση θραύσης κρυστάλλων» και μια επίσκεψη στην CAR GLASS (ή οποιαδήποτε αντίστοιχη) είναι αρκετή. Βέβαια, το ζήτημα είναι τι κάνουν όταν τους «βγάλουν στα μανταλάκια» για τις οπαδικές τους προτιμήσεις μετά από μια απόφαση τους που δεν άρεσε. Καμιά φορά είναι και τυχεροί μέσα στην ατυχία τους να μπλέξουν με «τον κόσμο του ποδοσφαίρου».

Για παράδειγμα σ’ όλον αυτό τον τζερτζελέ που έγινε στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού μεταξύ του Βόλου και του Άρεως (που λέγαμε παλιά) η αθλητική δικαστής είχε μια καλοδεχούμενη βοήθεια η οποία την έβγαλε από τη δύσκολη θέση. Δύσκολη θέση γιατί από τη μια είχε να δικάσει τον Βόλο του Αχιλλέα και από την άλλη τον Άρη, το παράρτημα του «γνήσιου Γαύρου». Προφανώς και ΔΕΝ γινόταν να τιμωρηθεί μόνον η μια από τις δύο ομάδες και επιπλέον από τη στιγμή που οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης έχουν ακόμη την εκκρεμότητα στο CAS με τους -6β. μια τιμωρία της έδρας τους θα δημιουργούσε εντυπώσεις «διωγμού» τους.

Έτσι, το υπόμνημα του δικηγόρου του Βόλου (και πρώην της Α.Ε.Κ.) κυρίου Γρηγορίου της ήρθε «λουκούμι» και της παρέσχε τη νομική βάση για την ουσιαστική αθώωση (αν και κάπως ακριβή όσον αφορά το πρόστιμο) και των δύο ομάδων. Του μεν Βόλου γιατί πούλησε τα εισιτήρια, του δε Άρη επειδή οι οπαδοί του έκαναν αυτά που έκαναν (όπως και των άλλων ομάδων σ’ αντίστοιχες περιπτώσεις).

Τώρα, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από την τιμωρία που δεν ήρθε για το συγκεκριμένο παιχνίδι στο τι θα γίνει όταν οι ερυθρόλευκοι παίξουν σε λίγο καιρό στον Βόλο. Θα τηρήσουν τον νόμο ή θα «μετακινηθούν» όπως και οι άλλοι; Ή μήπως οι «γνήσιοι Γαύροι» δεν «μετακινούνται» γιατί είναι ήδη παντού;

Είναι γνωστό από καιρό και απολύτως κατανοητό για ποιο λόγο ΔΕΝ λειτουργεί η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ακόμη περισσότερο η ποδοσφαιρική. Γι’ αυτό καλό θα ήταν οι κάθε απόχρωσης δίχρωμοι «χατζηαβάτηδες» (που παρακαλάνε τον Θεό να τους κόβει χρόνια και να δίνει μέρες στους αφεντάδες τους) να σταματήσουν να γράφουν όσα γράφουν μπας και δεν χρειάζεται πλέον οι «αθλητικοί δικαστές» ν’ ασφαλίζουν τ’ αυτοκίνητα τους για «θραύση κρυστάλλων».

17 Νοέμβρη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 58 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ (ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ)