Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ: ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 2)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ:
ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ
(ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 2)

Πρίν ακόμη ανέβει το προηγούμενο κομμάτι μας σχετικά με την αναγκαιότητα της αντικατάστασης Αλεξίου από όλες τις θέσεις που κατέχει ενημερωθήκαμε (έστω και μέσω της «Δίκης» για την επικείμενη αντικατάσταση του στην προεδρία της Ερασιτεχνικής. Αντικαταστάτης του επιλέχθηκε ο Α. Ανατολιωτάκης ο οποίος έχει και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν περάσει από την ίδια θέση.

Από τη στιγμή που διέρρευσε η πληροφορία είχαμε δύο διαμετρικά αντίθετους τρόπους παρουσίασης της. Από τη μιά είχαμε την παρουσίαση τόσο της είδησης όσο και του παρασκηνίου όπως είναι (δηλαδή ως «αποκαθήλωση» εξαιτίας κυρίως του νομικού κωλύματος του) και από την άλλη όπως θα έπρεπε νσ είναι (δηλαδή μιά προσπάθεια διαχείρησης της ζημιάς).

Καθένας μας ανάλογα με το πόσα γνωρίζει σχετικά με τα «έργα και τις ημέρες» του μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις δύο προσεγγίσεις. Εμείς το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε σχετικά είναι ότι εκτιμούμε την προσπάθεια του Κ.Κ. μέσω του ΑΕΚ365 να σταθεί όπως μπορεί στον φίλο του τώρα που τον έχει ανάγκη.

  • Για τον έναν τρόπο παρουσίασης της είδησης δείτε εδώ & εδώ.
  • Για τον άλλο τρόπο παρουσίασης της είδησης δείτε εδώ.

Σήμερα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε πως οι αλλαγές στην Ερασιτεχνική θα είναι σαρωτικές. Πρέπει να σας εξομολογηθούμε ότι αυτά που πρόκειται να σας αποκαλύψουμε παρακάτω (τα οποία διαστυρώθηκαν από διαφορετικές μεταξύ τους πηγές) μέχρι και την στιγμή που τα μάθαμε τα θεωρούσαμε απίθανα (αν και ενδόμυχα ελπίζαμε πως αυτά θα συνέβαιναν όπως και πρόκειται να συμβούν). Θεωρούσαμε πως ήταν προφανές ότι στην περίπτωση Αλεξίου αυτός δεν μπορεί (δεν δικαιούται) να παραμείνει ούτε απλό μέλος. Ο Ν. 3372/2005 σελ. 3043 είναι σαφής: «...δεν δικαιούνται συμμετοχής σε... αθλητικό σωματείο για μιά δεκαετία...». Στο πρώτο μας κείμενο μετά την αποκάλυψη του νομικού προβλήματος (βλέπε εδώ) που αντιμετωπίζει σημειώναμε επίσης πως με βάση την διατύπωση του νόμου όχι μόνο δεν μπορούσε να παραμείνει ακόμη και απλό μέλος του Δ.Σ., αλλά δεν μπορεί να είναι μέλος ούτε του Σωματείου:  

«Ανακεφαλαιώνοντας ως εδώ, έχουμε και λέμε ότι ο Αλέξης Αλεξίου για μια πλήρη δεκαετία από τη στιγμή που λύθηκε η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. δεν μπορεί να είναι ούτε καν μέλος της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. και φυσικά επιπρόσθετα δεν μπορεί να κατέχει κανένα αξίωμα σ’ αυτήν είτε σε Τ.Α.Π., Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε.».

Ακόμη όμως και αν για μας ήταν ξεκάθαρο αυτό γνωρίζαμε ότι δεν ήταν αυτονόητη η «παραίτηση» του (διάβαζε αποπομπή) από το Δ.Σ. πόσο μάλλον η διαγραφή του από το Μητρώο Μελών του Σωματείου. Θυμόμαστε όλοι τον τρόπο με τον οποίο μαζί με τα φιλαράκια του προσπάθησε να διαχειριστεί το ζήτημα αυτό. Ισχυρίστηκε ότι υπήρξε λάθος το οποίο και μπορούσε να διορθωθεί (ή έτσι πίστευε). Όταν και αυτό αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει (αν και εμείς είμαστε από την αρχή ξεκάθαροι όπως φαίνεται από το παρακάτω απόσπασμα) η νέα «κόκκινη γραμμή» του ήταν όπως φαίνεται και από το σχετικό κομμάτι του ΑΕΚ365 ότι φεύγει από Πρόεδρος αλλά παραμένει μέλος του Δ.Σ.:

«Τέλος και για να μην αγωνιούν να τους πούμε ότι δεν βλέπουμε να υπάρχει τρόπος να «διορθωθεί» η κατάσταση, ειδικά αφού η Π.Α.Ε. έχει διαγραφεί από το Γ.Ε.ΜΗ. και πλέον δεν μπορεί να κάνει καμιά ανακοίνωση-καταχώρηση σ’ αυτό. Εκτός... Εκτός αν την «αναβιώσουν» σαν άλλο Λάζαρο και ξανακάνουν Λύση και Εκκαθάριση από την αρχή... Πλάκα θα είχε.»

Αποδεικνύεται τελικά πώς ο «Τίγρης» δεν είναι μόνο έξυπνος αλλά φαίνεται πως είναι και αδέσμευτος. Προχωρά σε «καθαρές» (πέραν πάσης αμφιβολίας) λύσεις τις οποίες όπως γράψαμε και παραπάνω θα θέλαμε να δώσει, αλλά δεν τις πιθανολογούσαμε. Καταλαβαίνετε συνεπώς τον ευχάριστο αιφνιδιασμό μας όταν μάθαμε ότι:

  • Το επόμενο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής θ’ αντικαταστήσει τον Αλεξίου ως Πρόεδρο του με τον Α. Ανατολιωτάκη.
  • Ο ίδιος ο Αλεξίου θα παραιτηθεί (και) από μέλος του Δ.Σ.
  • Επίσης θα παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. και ο Ευ. Ασλανίδης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα υπάρξει τουλάχιστον μια αντικατάσταση ενός από τους παραιτηθέντες, προκειμένου να υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός μελών για να μην οδηγηθούμε σε εκλογές.
  • Ο λόγος της παραίτησης των Αλεξίου και Ασλανίδη είναι ότι υπάρχει νομικό κώλυμα με την ταυτόχρονη συμμετοχή τους σε Κ.Α.Ε. & Π.Α.Ε. αντίστοιχα και το Δ.Σ. του Σωματείου.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν (βλέπε εδώ) σχετικά με την ταυτόχρονη ύπαρξη στο Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. και αυτό του Σωματείου. Ενώ ο Νόμος (2725/1999) απαγορεύει την συμμετοχή στο Δ.Σ. του Σωματείου κάποιου που ήδη συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. ή ως μέτοχος σε Π.Α.Ε. ή/και Κ.Α.Ε. Όπως όμως σημειώναμε και στο κομμάτι μας που μνημονεύσαμε παραπάνω ο νόμος είτε από λάθος είτε σκόπιμα είχε «κενό» καθώς δεν απαγόρευε το αντίστροφο, δηλαδή την συμμετοχή σε Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή/και Κ.Α.Ε. κάποιου που ήταν ήδη μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου. Ακόμη κι’ έτσι όμως για εμάς υπήρχε ουσιαστικό ζήτημα «ασυμβίβαστου» και γι’ αυτό θεωρούσαμε ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής που μετείχαν σε παραπάνω από ένα Δ.Σ. έπρεπε να επιλέξουν σε ποιο θα παρέμεναν.

Σημείωση: Σχετικά με μια πλήρη κάλυψη του συγκεκριμένου ζητήματος βλέπε και εδώ.

Φαντάζεστε λοιπόν την ευχάριστη έκπληξη μας όταν –με βάση τις πληροφορίες που έχουμε– αποδεικνύεται ότι ο «Τίγρη» και οι συνεργάτες του έχουν την ίδια άποψη για την ανεξαρτησία (έστω και την τυπική) που πρέπει ν’ απολαμβάνει το Σωματείο μέσω της μη συμμετοχής σ’ αυτό μελών που σχετίζονται είτε ως μέτοχοι, είτε ως μέλη του Δ.Σ. με τις Π.Α.Ε. ή/και Κ.Α.Ε. Δεδομένου ότι δεν παίζουμε το παιχνίδι κανενός δεν έχουμε πρόβλημα (όπως κάναμε άλλωστε και στο παρελθόν) να συγχαρούμε αυτούς που έλαβαν (αλλά και αυτούς που θα αναλάβουν την εκτέλεση της) αυτήν την απόφαση. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ότι η παρούσα ηγεσία της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» έχει την πρόθεση να επιβάλλει «καθαρές λύσεις» τουλάχιστον σ’ ότι αφορά τις σχέσεις ανάμεσα στα όργανα διοίκησης της. Το αν το εννοεί και στην πράξη μένει ν’ αποδειχτεί στη συνέχεια.      

Κανονικά η τελευταία πράξη για τον Αλεξίου –και πάντα σε σχέση με το γεγονός ότι είναι «έκπτωτος»– είναι η διαγραφή του από το Μητρώο Μελών του Σωματείου. Επειδή αυτό (αν και επιβάλλεται από τον Νόμο) μπορεί να θεωρηθεί «ατιμωτικό» του προτείνουμε (παρότι δεν προβλέπεται από το Καταστατικό) να στείλει επιστολή με την οποία θα ζητά ο ίδιος την διαγραφή του από το Μητρώο Μελών. Με τον τρόπο αυτό θα μπεί τέλος σε μια εκκρεμότητα η οποία εκτός από «ανοιχτή πληγή» για το Σωματείο (λόγω των θέσεων που κατά καιρούς έχει καταλάβει και από τις οποίες είχε «υπηρετήσει» το Σωματείο) ενδέχεται να δημιουργήσει (απροσδιόριστους ακόμα) κινδύνους και στο μέλλον. Είναι καλύτερα να το κάνει από μόνος του, παρά να του το επιβάλλουν άλλοι.

Μένει τώρα η αποβολή του και από την Κ.Α.Ε. για την οποία δεν ξέρουμε να σας πούμε στα σίγουρα, αν και όπως είμαστε σε θέση να ξέρουμε ο Αγγελόπουλος ξέρει πλέον αρκετά σχετικά με τα «έργα και τις ημέρες» του Αλεξίου στην Κ.Α.Ε.

 

Υ.Γ.1. Μετά από τα παραπάνω περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το νέο κείμενο του ΑΕΚ365 με το οποίο θα επιχειρείται να εξηγηθεί τι και γιατί έγινε. Θέλουμε να δούμε τι άλλες δικαιολογίες μπορούν να εφεύρουν. Πάντως αν την ενέργεια που έχουν δαπανήσει σε δικαιολογίες, γλείψιμο και λάσπη την ξόδευαν σε οτιδήποτε άλλο ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος όπως επίσης και η φήμη τους.

 

25 Νοέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

 

 

 

Διαβάστηκε 8005 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ: ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 2)