Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ (ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
(ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ;)

«Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια», λέει μια παροιμία. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης των μεγαλοεπιχειρηματιών▪ όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για τα φράγκα. Συνεπώς, η με κάθε μέσο αντιπαράθεση είτε απευθείας είτε δια αντιπροσώπου (μέσω των «δημοσιογράφων») είναι «εντός προγράμματος». Η πλάκα με αυτούς τους διαξιφισμούς είναι πως πάντα αφήνουν τους «χατζηαβάτηδες» της μιας πλευράς «άφωνους» και «έκπληκτους», σαν να έπεσαν από τα σύννεφα.

Η κατάσταση στο Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο ήταν ανέκαθεν προβληματική. Δεν θυμάμαι ένα επαγγελματικό Πρωτάθλημα να διεξήχθη χωρίς κόντρες και αντεγκλήσεις για προνομιακή αντιμετώπιση μιας ομάδας σε βάρος των υπολοίπων. Βέβαια, ανάλογα με το ποια ομάδα έχει τα «κόζα» (τρόπους στα Ιταλικά) η κατάσταση κάθε φορά είναι χειρότερη από ποτέ άλλοτε.

Υποτίθεται πως μετά την επί ημερών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «εξυγίανση» η κατάσταση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και μάλιστα το Επαγγελματικό βελτιώθηκε κυρίως γιατί η διαιτησία ξέφυγε από τον έλεγχο του «γνήσιου Γαύρου». Ενώ, λοιπόν, η κατάσταση βελτιώθηκε ωστόσο τα πνεύματα δεν ηρέμησαν. Αιτία γι’ αυτό είναι η δυαρχία στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Γιατί ως «επαγγελματικό» το Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής διεξάγεται από τον «Συνεταιρισμό» των Π.Α.Ε. της Α’ Εθνικής τη γνωστή μας SUPER LEAGUE (πρώην Ε.Π.Α.Ε.), αλλά ο έλεγχος της διαιτησίας ανήκει στην Ε.Π.Ο. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Σωκράτης με τον Θωμά έκαναν ότι χρειαζόταν για να ελέγχουν την Ε.Π.Ο. και λιγότερο την Ε.Π.Α.Ε.

Ωστόσο, όταν ο έλεγχος της Ε.Π.Ο. έχει περάσει στη μια πλευρά, τότε αυτός της SUPER LEAGUE είναι αναγκαίος προκειμένου να δημιουργηθεί συγκρουσιακό κλίμα έτσι ώστε να εκβιαστεί ή να προετοιμαστεί η «αλλαγή της κατάστασης». Αυτό ήταν (και συνεχίζει να είναι) το σχέδιο του Μαρινάκη όταν ανέλαβε την Προεδρία του Συνεταιρισμού. Προφανώς, οι δύο αποχωρήσεις της Β’ ομάδας από ισάριθμους αγώνες της Β’ Εθνικής, οι ανακοινώσεις για την διαιτησία και στις δύο κατηγορίες και τα συνεχή δημοσιεύματα για την Ε.Π.Ο. (όχι, όμως, χωρίς λόγο) εντάσσονται στην προσπάθεια ανακατάληψης της Ε.Π.Ο.

Τελευταία πράξη στο δράμα από την πλευρά του Μαρινάκη ήταν η αποστολή μιας επιστολής-τελεσιγράφου με την οποία ζητά ότι και ο Μουσολίνι από τον Μεταξά (βλέπε εδώ). Φυσικά, μια τέτοια ενέργεια δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τα αντίπαλα Μ.Μ.Ε. (βλέπε εδώ) τα οποία κάνουν λόγο για «πραξικόπημα». Ταυτόχρονα έπρεπε να ενημερωθούμε και για την αντίδραση της Α.Ε.Κ. και του «Γαύρου του Βορρά» στην επιστολή Μαρινάκη. Μια αντίδραση νομικά τεκμηριωμένη από νομικούς του διαμετρήματος των Αλεξίου-Γκαγκάτση. Και πιστέψτε μας ο Αλεξίου ξέρει από πρώτο χέρι τι λέει όταν πρόκειται για παρανομίες.

Ωστόσο, καμία αντίκρουση επιχειρημάτων της «άλλης πλευράς» δεν είναι αρκετή αν ταυτόχρονα δεν αναδείξεις την ανικανότητα της «άλλης πλευράς» να κάνει κάτι καλό. Έτσι, η «εξυγίανση» πέρασε στην αντεπίθεση αναδεικνύοντας τα χάλια της SUPER LEAGUE (βλέπε εδώ). Το κακό με τέτοια δημοσιεύματα είναι πως η σημερινή κατάσταση του Συνεταιρισμού (και παλιότερα της Ε.Π.Α.Ε.) είναι μάλλον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι που από την πολύ ευτυχία τα έχουν χαμένα και μπερδεύονται. Έτσι στο τέλος γράφουν κάτι σαν αυτό. Αν η Α.Ε.Κ. έχει φέτος «μπει στο μάτι» των «γνήσιων Γαύρων» δεν έχει να κάνει με την «εξυγίανση». Έχει να κάνει με το γεγονός ότι έκανε σωστές επιλογές παικτών που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό που θέλει ο προπονητής, ο οποίος μετά από τόσες λανθασμένες επιλογές είναι αυτός που είχε ανάγκη η ομάδα. Όσον αφορά την «εξυγίανση» αυτή έχει επέλθει τουλάχιστον μια 6ετία τώρα μέσα στην οποία με εξαίρεση τη χρονιά του Πρωταθλήματος η «Α.Ε.Κ. του Μελισανίδη» περνούσε πάντα κάτω από τον πήχη. Γι’ αυτό εκτός από τέτοιου είδους πανηγυρισμούς καλά θα κάνουν να προσέχουν να μη τους στήνουν με τους διαιτητές όπως στο παιχνίδι του Α’ Γύρου στη Λεωφόρο.

Μένει να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κήρυξης πολέμου από τον Μαρινάκη στην Ε.Π.Ο., της οποίας η συνοχή όχι μόνο δεν είναι δεδομένη αλλά και δοκιμάζεται καθημερινά από τον πόλεμο μεταξύ «Βορείων» και «Νοτίων».

19 Γενάρη 2023
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 45 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ (ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ;)