Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΜΕΙΣ…)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΜΕΙΣ…)

Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλάβεις που πάει το πράγμα. Ούτε χρειάζεται ιδιαίτερη ευστροφία για να κατανοήσεις ότι ια πρέπει να έχεις προετοιμαστεί ν’ αντικρούσεις όσα με βάση την λογική υπολογίζεις ότι θα βρείς μπροστά σου. Εμείς εδώ στο «παρατηρητήριο» υπηρετούμε την κοινή λογική και γι’ αυτό «πέφτουμε πάντα μέσα». Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο -όταν τελικά έγινε η σχετική συζήτηση- ακούστηκαν συγκεκριμένα επιχειρήματα τα οποία και αξίζει να εξετάσουμε άσχετα από την προέλευση τους.

Ο Αντιδήμαρχος κύριος Καλαμπόκης (βλέπε εδώ) είπε πως θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μελέτη από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων (Σ.Α.Δ.Α.Σ.) αντικείμενο της οποίας είναι να ελεγχθεί ο ισχυρισμός της Α.Ε.Κ. ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο 4 αστέρων στα 26 υπάρχοντα στρέμματα.

Πολύ σωστή τοποθέτηση, μόνο που έρχεται με καθυστέρηση πολλών μηνών. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει τεθεί από την πλευρά Βασιλόπουλου εδώ και καιρό. Βέβαια αυτό θα είχε νόημα αν ο Δήμαρχος και η παράταξη του ήθελαν να βρεθεί λύση και όχι να κωλυσιεργούν κερδίζοντας χρόνο. Αν ήθελε δε η Α.Ε.Κ. να βρίσκεται «από πάνω» θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει αυτή την έρευνα και να την έχει δημοσιοποιήσει, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι χρειάζονται τα παραπάνω 3 στρέμματα.

Το σημαντικότερο επιχείρημα κατά την γνώμη μας και αυτό που μας «πονά» περισσότερο ήταν αυτό που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος σχετικά με την στέγαση των τμημάτων της Ερασιτεχνικής (βλέπε εδώ). Θυμάστε (όσοι δεν θυμάστε πατήστε εδώ) ότι όταν συναντήθηκε ο Α. Ανατολιωτάκης με τον Άρη Βασιλόπουλο και συζήτησαν την στέγαση των τμημάτων της «Μάνας Α.Ε.Κ.», είχαμε στο κλείσιμο του άρθρου μας προτείνει (μισοαστεία-μισοσοβαρά) ότι θα έπρεπε να εξετάσουμε την πιθανότητα να τον κάνουμε Πρόεδρο (τον Βασιλόπουλο) ειδικά αν καταφέρει να στεγάσει τα τμήματα του Χάντμπολ και του Γυναικείου Βόλλεϋ όπως και δεσμεύτηκε.

Αυτό ακριβώς επικαλέστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναφέρθηκε στην έλλειψη χώρων για την άθληση των παιδιών του Δήμου και στο γεγονός ότι θα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με κάποιους προκειμένου να στεγαστεί τα Γυναικείο Βόλλεϋ και το Χάντμπολ στις δημοτικές εγκαταστάσεις. Αυτό το επιχείρημα της «άστεγης Ερασιτεχνικής» θα επανέρχεται συνεχώς όσο δεν αλλάζει η άποψη που υπάρχει ότι στο νέο γήπεδο δεν γίνεται να στεγαστούν όλα τα τμήματα της «Μάνας Α.Ε.Κ.».  

Τέλος για το «αστείο» επιχείρημα ότι η Α.Ε.Κ. δεν δεσμεύεται για την αναδάσωση συγκεκριμένης έκτασης αλλά για συγκεκριμένο αριθμό δέντρων εμείς θα παραπέμπαμε όσους το μετέρχονται σε μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο. Ανάλογα με το είδος που θα φυτευτεί ποικίλλει και ο αριθμός των δέντρων ανά στρέμμα (π.χ. 8-13 καρυδιές ανά στρέμμα παραμένουν όταν αναπτυχθούν πλήρως). Αν μιλάμε για κυπαρίσσια τότε ανά στρέμμα μπορούν να φυτευτούν από 65 ως 120 δέντρα. Έστω ότι η Α.Ε.Κ. φυτεύει συνολικά 2.000 δέντρα από διάφορες ποικιλίες ειδών. Για την φύτευση τους θ’ απαιτηθούν από 20 (με 100 δέντρα ανά στρέμμα) ως 25 στρέμματα (με 80 δέντρα ανά στρέμμα).       

Συνεπώς είναι προφανές ότι την ουσία δεν τίθεται ζήτημα αν ακόμη και όταν η Α.Ε.Κ. αναφέρει αριθμό δέντρων και όχι στρεμμάτων βγούν ο Δήμος και η πόλη κερδισμένοι. Σε κάθε περίπτωση η Α.Ε.Κ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να δεντροφυτέψει έκταση από 6 ως 8 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που της παραχωρείται από το Άλσος.

Απ’ όλα τα παραπάνω καθίσταται προφανές πως για όλα όσα μας αντιτάσσουν φταίμε κυρίως εμείς (η «ενιαία Α.Ε.Κ.»). Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να έχουμε προβλέψει όλα αυτά τα επιχειρήματα και να έχουμε προετοιμάσει τις απαντήσεις μας αποδομώντας την επιχειρηματολογία τους και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Με τον τρόπο αυτό θα πείθαμε ευκολότερα για το δίκαιο των θέσεων μας δημιουργώντας παράλληλα «ρεύμα υπέρ του γηπέδου».  

 

6 Γενάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 8629 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΜΕΙΣ…)