Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ, ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟΔΙΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ, ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟΔΙΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
(ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)

Όπως πάντα ο νέος χρόνος μπήκε με αρκετά προβλήματα. Και αν τα προβλήματα με τον καιρό είναι και αναμενόμενα (ειδικά μέσα στην καρδιά του χειμώνα) και αναπόφευκτα, κάποια άλλα ούτε αναμενόμενα είναι ούτε και αναπόφευκτα. Στην Α.Ε.Κ. τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι δύο ειδών. Από τη μιά έχουμε αυτά που μας δημιουργούν οι «απέξω» (Μαρινάκης & Σία) και από την άλλη έχουμε τις χαζομάρες που γράφουν κάποιοι οι οποίοι αφήνονται (από πρόθεση;) από τον Μελισσανίδη να λειτουργούν ως «αντιπρόσωποι» της Α.Ε.Κ. Τελευταία χρονικά (σίγουρα όμως θˊ ακολουθήσουν και άλλες) ήταν αυτή με την οποία μας έκανε ποδαρικό ο Κ.Κ. (βλέπε εδώ).

Το «πρωτοχρονιάτικο μήνυμα» του δεν ήταν κάτι διαφορετικό απˊ όσα γράφει συνήθως. Περιείχε μεν κάποιες εισαγωγικές ευχές, αλλά για να μην το παρακάνει στη συνέχεια περιείχε (εκτός της χαζομάρας στην οποία θˊαναφερθούμε ξεχωριστά) και το απαραίτητο υπονοούμενο για το τι θα συμβεί όταν τα πεί από κοντά με κάποιους ΣΥ.ΡΙΖ.Αίους (Αλήθεια τι τον εμποδίζει να τα πεί από τώρα μαζί τους; Μήπως θέλει και παρέα για να αισθάνεται άνετα;). Ωστόσο αυτές οι εκφράσεις για τον Κ.Κ. είναι μάλλον συνηθισμένες, όπως επίσης και οι χαζομάρες αφού όπως έχει αποδειχθεί και επιστημονικά όταν έχεις συνηθίσει τον εγκέφαλο σε υπολειτουργία είναι μετά δύσκολο (διάβαζε σχεδόν αδύνατο) να επενακάμψει.

Το πρόβλημα με την χαζομάρα του «πρωτοχρονιάτικου μηνύματος» δεν είναι αυτή η ίδια αλλά το πλαίσιο (συγκυρία) στο οποίο αυτή καταγράφεται. Ο Κ.Κ. προτείνει να βρούν (κάποιοι) το τοπογραφικό του γηπέδου στο οποίο καταγράφεται η «παραπάνω» έκταση που παραχωρείται στην Α.Ε.Κ. με τον Ν. 4277/2014 και αμέσως μετά να πάνε ΑΕΚτζήδες (οι ίδιοι που πάνε και στα Δημοτικά Συμβούλια;) να καθαρίσουν τόν τόπο από χόρτα, και από τα δέντρα. Προτείνει δηλαδή να κοπούν όσα δέντρα βρίσκονται στα 3 στρέμματα που έχουν παραχωρηθεί με τον νόμο στην Α.Ε.Κ.

Είναι προφανές πως μιά τέτοια ενέργεια μέσα στα όρια του δικού σου οικοπέδου είναι όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμα σου αλλά και επίδειξη της κυριαρχίας σου. Αυτό όμως που σε κάθε περίπτωση είναι δικαίωμα του κάθε ιδιοκτήτη, στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. είναι λάθος. Είναι λάθος κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) επειδή θα προκαλέσει περισσότερη και αχρείαστη την ώρα τούτη ένταση, παρέχοντας στην πλευρά του Δήμου περισσότερα επιχειρήματα σχετικά με το γήπεδο και οδηγώντας το όλο εγχείρημα σε αδιέξοδο. Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τα εκατέρωθεν «καλέσματα για περιφρούρηση του χώρου», τις μικροσυμπλοκές και την επέμβαση των Μ.Α.Τ. και της Αστυνομίας σε καθημερινή βάση. Εκτός και αν προτείνεται για τον λόγο αυτό. Επιπρόσθετα είναι λάθος και για του εξής λόγους:

  • Η διάταξη της παραχώρησης της έκτασης των 3 στρεμμάτων είναι αμφισβητούμενη (τουλάχιστον μέχρι να βγεί απόφαση του ΣτΕ) και δεν είναι ακόμα οριστική.
  • Η Α.Ε.Κ. δεν έχει στα χέρια της την άδεια ανέγερσης. Αν την είχε όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
  • Εφόσον η Α.Ε.Κ. είναι σίγουρη για το δίκιο της δεν κερδίζει τίποτα προκαλώντας, την ίδια στιγμή που δεν χάνει και πολλά αν περιμένει μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ (σε τέσσερις μήνες περίπου).

Ωστόσο ο Κ.Κ. δεν πέταξε κάτι «στην τύχη». Ίσα-ίσα που έχει και σχέδιο. Με νέο του κείμενο στις 3 Γενάρη μας ενημερώνει για τα διαδικαστικά σχετικά με την κοπή των δέντρων και τον καθαρισμό της έκτασης (βλέπε εδώ). Τούτη τη φορά και ειδικά ως προς τα δικαιολογητικά είχε κάνει έρευνα (μπράβο του). Προφανώς ο Κ.Κ. έχει αναλάβει εργολαβικά την υποχρέωση να «προλειάνει το έδαφος» για όσα θα επακολουθήσουν. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως όπως τίποτα δεν είναι τυχαίο στον κόσμο αυτόν έτσι και δεν είναι τυχαίο που όχι πολύ καιρό πρίν ο Κ.Κ. βρήκε τα λεφτά όχι μόνο να πληρώσει τα χρωστούμενα στο προσωπικό του ΑΕΚ365, αλλά και να τους δώσει και αυξήσεις. Το καλό το άφησε για το τέλος όταν και σαν άλλος «Ρομπέν των Δασών» προτείνει τα ξύλα που θα κοπούν (και θα τεμαχιστούν στη συνέχεια) να δοθούν στις οικογένειες της Ν. Φιλαδέλφειας που δεν έχουν (την δυνατότητα ν’ αγοράσουν) ξύλα για τις ξυλόσομπες και τα τζάκια τους. Και όλα αυτά στ’ όνομα της νομιμότητας.

Τελευταίο χρονικά κείμενο είναι αυτό του Μ. Τριβιζά (βλέπε εδώ) το οποίο και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.sdna.gr. Το κείμενο αυτό είναι μια ανάλυση-ανακεφαλαίωση όσων έχουν συμβεί τελευταία και μια από τις καλύτερες που έχουν γραφτεί από συντάκτες της Α.Ε.Κ. Δείχνει επίσης του τι είναι ικανός ο Μάριος αν αποφασίσει ν’ αφήσει τις ειρωνείες (οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι αποτυχημένες) και να γράψει σοβαρά. Προφανώς και είναι καλύτερο από τ’ αντίστοιχα του Κ.Κ. Κάποιοι δε από τους «παρατηρητές» σκέφτηκαν πως το κείμενο δεν το έγραψε αυτός αλλά απλώς τοπ υπέγραψε (τόσο καλό ήταν).  

Το άξιο σχολιασμού σχετικά με το συγκεκριμένο κείμενο είναι ότι αποκαλύπτει την ανυπαρξία στρατηγικής από την πλευρά της Α.Ε.Κ. την ίδια ώρα που η πλευρά του Δημάρχου φαίνεται να είχε καταστρωμένο σχέδιο από την αρχή της ανάληψης της Αρχής από αυτόν. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πορευόμαστε όχι μόνο χωρίς σωστά καταστρωμένο σχέδιο, αλλά και ότι οι ενέργειες μας αποφασίζονται την τελευταία στιγμή. Ίσως αν αναθέταμε το «πρότζεκτ του γηπέδου» στην σκακιστική ομάδα της Α.Ε.Κ. και μάλιστα στους μικρούς να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.

Αν και δεν έχουν χαθεί όλα (αφού υπάρχει καιρός ν’ αλλάξουμε την κατάσταση) ωστόσο πρέπει τώρα ν’ αποφασίσουμε την αλλαγή της τακτικής μας αν θέλουμε να κατασκευάσουμε γήπεδο στην Ν. Φιλαδέλφεια.  

Από κεί και πέρα διαρρέεται από τον Κ.Α.Τ. ότι η Α.Ε.Κ. θα φορτσάρει (ακόμη μία φορά) για να πάρει την άδεια πρίν τις εκλογές (βλέπε εδώ). Έχουμε βαρεθεί το ίδιο παραμύθι πρίν από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αν τα καταφέρουν μαγκιά τους και ίσως τότε η πρόταση του Κ.Κ. να έχει και νόημα.

Πάντως καλό θα ήταν να γνωρίζαμε ποιός διαρρέει αυτή την πληροφορία, έτσι ώστε αν διαψευστεί (όπως όλες τις προηγούμενες φορές) να ξέρουμε σε ποιόν να επιρρίψουμε την ευθύνη.

 

Υ.Γ.1. Στο άρθρο του ο Μάριος Τριβιζάς σημειώνει πώς όλες οι δηλώσεις του Άρη Βασιλόπουλου γίνονται σε φιλικά Μ.Μ.Ε. Προφανώς θα επιθυμούσε ο Δήμαρχος να δώσει και σ’ αυτούς συνέντευξη για να του απευθύνουν τις ερωτήσεις (τις οποίες οι «δικοί του» προφανώς δεν κάνουν) που θα τον στριμώξουν και θ’ αποκαλύψουν τους υποχθόνιους σκοπούς του. Αυτό το «παράπονο-καταγγελία» μας θύμισε την αντίστοιχη καταγγελία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με την άρνηση του Σαμαρά για τηλεοπτική μονομαχία (debate στα Ελληνικά) εν’ όψει των εκλογών. Μόνο που στον ρόλο του Σαμαρά βρίσκεται ο Άρης Βασιλόπουλος και στον αντίστοιχο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το ΑΕΚ365. Προφανώς το επιχείρημα ότι και οι δύο (Σαμαράς και Βασιλόπουλος) δεν θέλουν να διαλεχθούν με αυτούς που τους βρίζουν δεν ικανοποιεί ούτε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ούτε το ΑΕΚ365. Άτιμη (πουτάνα) ζωή πως τα φέρνεις…    

Υ.Γ.2.Αν σκοπεύουν να καθαρίσουν τον χώρο από τα δέντρα (διάβαζε κόψουν) πρέπει να βιαστούν γιατί ο καλύτερος μήνας γι' αυτή την δουλειά είναι αυτός που διανύουμε.

 

6 Γενάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5490 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ, ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟΔΙΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)