Στις 4 μ.μ. το απόγευμα της Κυριακής οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονταν τον Λεβαδειακό με μόνο στόχο μια εύκολη νίκη πριν το ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφειας. Κάτι που τελικά το πέτυχαν επικρατώντας της ομάδας της Βοιωτίας με 6-0 (2 στο α’ ημίχρονο και 4 στο β’ ημίχρονο). Το κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» εκτός των 3β. ήταν και η δημιουργία καλού κλίματος εν’ όψη του Κυριακάτικου ντέρμπι.
Στις 5:30’ μ.μ. ο Άρης δοκιμαζόταν στη Λαμία με την τοπική ομάδα με στόχο μια όσο γίνεται εύκολη νίκη. Κάτι που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα πλέι-οφ, κάτι που οι γηπεδούχοι καίγονταν για τους 3β., κάτι που ο Βόλος ΔΕΝ καίγεται για την 5η θέση το παιχνίδι κέρδισε η γηπεδούχος Λαμία με 2-1 (όλα τα γκολ στο α’ ημίχρονο). Με τη νίκη τους αυτή οι γηπεδούχοι πήραν μια βαθιά βαθμολογική «ανάσα» εν’ όψη των πλέι-αουτ.
Δυό ώρες μετά η Α.Ε.Κ. καλούνταν να επικρατήσει του Ο.Φ.Η. στο Ηράκλειο προκειμένου με νίκη στο εξ’ αναβολής μάτς της Τετάρτης απέναντι στον Ατρόμητο να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να κατέβηκαν με ελλείψεις, ωστόσο φέτος αυτό δεν θα μπορούσε να σταθεί ως δικαιολογία. Ένα γκολ στο α’ ημίχρονο και δύο ακόμα στο β’ ημίχρονο ήταν αρκετά για να φύγει η ομάδα του Αλμέιδα με τους 3β. από την Κρήτη.
Τελευταίο παιχνίδι της Κυριακής (8:30’ μ.μ.) ήταν το εντός έδρας του «Γαύρου του Βορρά» απέναντι στον Ιωνικό. Ήταν ένα παιχνίδι για έναν καθώς στο τελευταίο τους παιχνίδι για την κανονική περίοδο μπροστά στο κοινό τους οι «ασπρόμαυροι» εμφανίστηκαν ορεξάτοι και με τέσσερα γκολ στο α’ ημίχρονο και άλλα 2 στο β’ ημίχρονο πήραν ένα εμφατικό 3ποντο. Εκτός της άνετης νίκης αξιοσημείωτο είναι πως πέτυχαν ακριβώς το ίδιο σκορ με τους «γνήσιους Γαύρους». Τυχαίο; Δε νομίζω.
Την Δευτέρα το βράδυ ο πρωτοπόρος Π.Α.Ο. φιλοξενούσε τον Παναιτωλικό με μόνο στόχο τους 3β. της νίκης. Η αστοχία (εξαιτίας του άγχους να καθαρίσουν νωρίς το παιχνίδι) ήταν ο μόνος λόγος που οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν πριν το 62’. Από κει και πέρα δεν απειλήθηκαν και ζευγάρωσαν τα τέρματα τους στο 84’ νικώντας τελικά με 2-0 τους Αγρινιώτες. Το κέρδος ήταν οι 3β. της νίκης που τον κράτησαν στην κορυφή 2β. μπροστά από την Α.Ε.Κ. Τώρα, αν θα είναι το βράδυ της Τετάρτης ακόμη πρώτος όταν όλες οι ομάδες θα έχουν 25 παιχνίδια μένει να το δούμε.
Στο τέλος της 25ης αγωνιστικής ο απολογισμός για τους «5 Μεγάλους» ήταν 4 νίκες («γνήσιος Γαύρος», Α.Ε.Κ., «Γαύρος του Βορρά» & Π.Α.Ο.) και 1 ήττα (Άρης). Μετά τα παραπάνω αποτελέσματα η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: 1ος ο Π.Α.Ο. με 58β., 2η η Α.Ε.Κ. με 56β και ένα παιχνίδι λιγότερο, 3ος ο «γνήσιος Γαύρος» με 53β, 4ος ο «Γαύρος του Βορρά» με 51β. και 6ος ο Άρης με 37β. Από άποψη επίθεσης την καλύτερη επίδοση έχει o «γνήσιος Γαύρος» με 50, ακολουθούμενος από την Α.Ε.Κ. με 49 (και ένα παιχνίδι λιγότερο), τον «Γαύρο του Βορρά» με 42, τον Π.Α.Ο. με 36 και τον Άρη με 35. Από άποψη άμυνας την καλύτερη επίδοση έχει η Α.Ε.Κ. με 11 ακολουθούμενη από τον Π.Α.Ο. με 12, τον «γνήσιο Γαύρο» με 13, τον «Γαύρο του Βορρά» με 15 και τον Άρη με 23.
07 Μάρτη 2023
«πουθενάδες».