Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΚΟΝΤΡΑ» (ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΚΟΝΤΡΑ»
(ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ)

 

Προς: Δήμαρχον Άρη Βασιλόπουλο & «ΚΟΝΤΡΑ».

Το επιχείρημα που κατά καιρούς χρησιμοποιείς και εσύ (αλλά και οι «εξεγερμένοι») για τα λεφτά που δεν υπάρχουν για την κατασκευή δεν είναι μόνο άσχετο με το ζήτημα του γηπέδου, αλλά και ηλίθιο. Δεν αποδεικνύει τίποτα το γεγονός ότι στην Α.Μ.Κ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» δεν συγκεντρώθηκε όλο το ζητούμενο ποσό. Το πολύ-πολύ να πρέπει να ερμηνευτεί ως απροθυμία αυτών που έχουν και θα συνεισφέρουν τα λεφτά να τα καταθέσουν (και συνεπώς να τα δεσμεύσουν) πρίν η εταιρεία λάβει την άδεια κατασκευής. Αν υποθέσουμε ότι δεν εκδοθεί η άδεια και πώς η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» δεν επιθυμεί να κατασκευάσει κάπου αλλού το γήπεδο, τότε τα κατατεθειμένα ως μετοχικό κεφάλαιο χρήματα θα έπρεπε να τους επιστραφούν μέσω της διαδικασίας της εκκαθάρισης της.

Στο κάτω-κάτω για να κατασκευαστεί η «Αγιά Σοφιά» χρειάζεται μόνο η απόφαση να δεσμευτούν αρχικά (από αυτούς που θα συνεισφέρουν) τα κεφάλαια και όχι «σώνει και καλά» να είναι κατατεθειμένα στο Ταμείο κατασκευάστριας εταιρείας. Επίσης δεν έχετε καμιά δουλειά (και δικαίωμα) ούτε εσείς ούτε κανείς άλλος να ζητάτε να «δείτε το χρήμα» (show me the money αγγλιστί) όσο εκκρεμεί η έκδοση της άδειας. Αντιθέτως μπορείτε και ίσως να πρέπει να ζητάτε όλα τα σχετικά έγγραφα μέχρι να σας δοθούν.

Κλείνοντας θα σας παρακαλούσαμε να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το επιχείρημα πάλι, ειδικά όταν στην πλήρη του ανάπτυξη οδηγεί στο παρακάτω ερώτημα:

«Δηλαδή αν υπήρχαν όλα τα λεφτά δεν θα υπήρχε άλλο ζήτημα που να εμποδίζει την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς;».

Για να σας διευκολύνουμε δεν περιμένουμε απάντηση (αν και θα ήταν καλό). Επίσης το ερώτημα δεν είναι και ρητορικό.

 

Πρός: «ΚΟΝΤΡΑ» (βλέπε εδώ).

Η Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη μπορεί να ήταν πολλά πράγματα αλλά όχι παράνομη. Δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτήν είχαν όσοι είχαν πληρώσει τη συνδρομή του 2014. Συνδρομές εξοφλούνταν και την μέρα της Γ.Σ. επιτόπου. Συνεπώς όποιος πλήρωνε και την συνδρομή του 2014 (και τις προηγούμενες αν τις χρωστούσε) είχε δικαίωμα συμμετοχής. Για την συγκεκριμένη Γ.Σ. δεν ορίζει ούτε Νόμος, ούτε το καταστατικό συγκεκριμένη απαρτία (για να μπορεί να συνεδριάσει). Το μόνο που ορίζεται στον Ν. 2725/1999 (άρθρο 7 παρ. 9) και το οποίο αντιγράφηκε στο Καταστατικό του Σωματείου (άρθρο 5 δεύτερη παράγραφος) απαιτεί η απόφαση να έχει πλειοψηφία 2/3 επί των παρόντων. Συνεπώς η απόφαση της δεν είναι ούτε παράνομη ούτε και άκυρη.

Σχετικά με το ότι εγκρίθηκε ένα κείμενο χωρίς να είναι εν γνώσει των μελών του Σωματείου το μόνο που έχουμε να πούμε (σε όλους) είναι: «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια». Τον χαρακτηρισμό των «κλακαδόρων» σας τον επιστρέφουμε για λογαριασμό όλων των παρισταμένων (μεταξύ των οποίων και κάποιοι από εμάς), αν και κατανοούμε πως «εξ’ ιδίων κρίνετε τ’ αλλότρια».

Τώρα σχετικά με την «υποχρέωση» της κυβέρνησης ν’ ανακαλέσει το παραχωρητήριο, αυτή δεν προκύπτει ως «υποχρέωση» από πουθενά. Στην φράση: «Η παραχώρησις υπόκειται εις ανάκλησιν…» το «σημείο κλειδί» είναι το ρήμα «υπόκειται» το οποίο στην συγκεκριμένη φράση έχει νόημα μόνο αν αποδοθεί ως «επιδέχεται», το οποίο με τη σειρά του σημαίνει μια «δυνατότητα» και όχι μια «υποχρέωση».

Τέλος σχετικά μ’ εμάς τους «εξυπνάκηδες» του aek-watch έχουμε ν’ απαντήσουμε τα παρακάτω:

  • Θεωρούμε τους εαυτούς μας έξυπνους και όχι εξυπνάκηδες.
  • Την νομιμότητα της απόφασης της Γ.Σ. θα την κρίνει το δικαστήριο του άρθρου 825 του Κ.Π.Δ. (Εφετείο Αθηνών) ύστερα από αίτηση της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. Επειδή μας ειρωνευτήκατε στο Υ.Γ. σας για την θέση μας αυτή εμείς σας απαντάμε ως εξής:

Η Α.Ε.Κ. έχει στην νομή και κατοχή της το ακίνητο του πρώην «Ν. Γκούμας» δυνάμει της παραχώρησης που έγινε για πρώτη φορά το 1934 (η δεύτερη παραχώρηση έγιε με τον Ν. 4277/2014). Το ακίνητο παραχωρήθηκε από το Δημόσιο για να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για συγκεκριμένο σκοπό. Η εν λόγω παραχώρηση μετεγγράφει το 1947 στα βιβλία του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών. Μόνο ένας κάτοχος (ιδιοκτήτης) μπορεί να μετεγγράψει το ακίνητο στ’ όνομα του στο Υποθηκοφυλάκειο. Επίσης όπως προκύπτει και από το Ενημερωτικό Δελτίο (του οποίου έχετε πολύ καλή γνώση, εκτός και αν δεν φτάσατε στις τελευταίες σελίδες του) της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» στο ακίνητο της Α.Ε.Κ. έχουν εγγραφεί κατασχέσεις και υποθήκες για χρέη της Α.Ε.Κ. και όχι του Δημοσίου.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με όσα γράψαμε παραπάνω. Αν τώρα όλα αυτά δεν σας αρέσουν, τι να κάνουμε… πιείτε ξύδι.

 

09 Φλεβάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7968 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΑΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΚΟΝΤΡΑ» (ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ)