- Το επόμενο ενδιαφέρον σημείο είναι η παράγραφος 3.2.4, όπου παρουσιάζονται περιληπτικά τα ευρήματα του νομικού ελέγχου που διενεργήθηκε για τους σκοπούς του Δελτίου. Τά καλά όμως γράφονται παρακάτω.
- Στην παράγραφο 3.4.1.3 σελ.74-79 παρουσιάζεται τόσο η εικόνα της ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής ποδοσφαιρικής αγοράς, όπως επίσης και «Ανάλυση Δραστηριότητας Αξιοποίησης Γηπέδων» για τά ευρωπαϊκά και για τά ελληνικά γήπεδα. Σίγουρα τά στοιχεία που παρουσιάζονται εκεί έχουν ενδιαφέρον, αλλά για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου είναι αδιάφορα.
- Στις παραγράφους 3.4.3.1 – 3.4.3.4 σελ.87-96 αναλύονται σ’ όλες τους τις λεπτομέρειες οι δύο συμβάσεις της εταιρείας με την Ερασιτεχνική, όπως και με τον Ο.Π.Α.Π. και την FORTHNET.
- Δώστε προσοχή στο σχολιασμό των συμβάσεων από τους νομικούς που τις έλεγξαν, οι οποίοι τις βρίσκουν τουλάχιστον (σκόπιμα;) ασαφείς και σημειώνουν ότι θα μπορούσε να έχει διατυπωθεί καλύτερα η θέληση των συμβαλομένων (π.χ. σελ.88).
- Δώστε προσοχή στις σελ.91-94, όπου εμφανίζονται όλες οι Κατασχέσεις, Υποθήκες & Προσημειώσεις που έχουν εγγραφεί στο ακίνητο. Επίσης στις σελ.93-94 γίνεται εκτενέστερη –απ’ ότι στην παρ.2.2.1– ανάλυση του νομικού πλαισίου του Ν.2725/1999 η οποία σε τίποτα δεν είναι καλύτερη από το άρθρο μας «ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Κ. (Ή ΑΛΛΙΩΣ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ).
- Στις σελ.98-101 δίνονται πληροφορίες για τις συμβάσεις σε ισχύ της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» με μελετητικές εταιρίες.
- Στις σελίδες μέχρι την σελ.113 δίνονται ξανά κυρίως κάποιες οικονομικές πληροφορίες για την ανάλυση των οποίων βλέπε το άρθρο μας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).
- Στις σελ.113-122 δίνονται πληροφορίες για το Δ.Σ., την λειτουργία του και τά μέλη του, για τά οποία δίνονται και σύντομα βιογραφικά. Αν έχετε απορία ποιο είναι το Ανώτερο Διοικητικό Στέλεχος ή αν θέλετε να μάθετε ποιες άλλες δραστηριότητες ή συμμετοχές σε άλλες εταιρείες ή Δ.Σ. εταιρειών έχουν τά μέλη του Δ.Σ., εδώ θα βρείτε τα πάντα. Το πιο σημαντικό αυτού του τμήματος είναι οι ενδεχόμενες σύγκρουσεις συμφερόντων των Κων/νου Κοτσάτου και Μαυροειδή Αγγελόπουλου οι οποίοι είναι μέλη και του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής (Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος αντίστοιχα). Ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων υπάρχει και για τον Γεώργιο Μελισσανίδη, ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Π. Σε μια τέτοια περίπτωση ο κος Μελισσανίδης δηλώνει ότι θ’ απέχει από την λήψη των σχετικών αποφάσεων των οργάνων.
- Στις σελ.122-124 για άλλη μια φορά μας πληροφορούν για το μετοχικό κεφάλαιο και τους μετόχους (νισάφι πια).
- Στη σελ.124-127 περιγράφονται διατάξεις του Καταστατικού, το οποίο όμως δεν δημοσιεύεται πουθενά (ούτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας). Φυσικά οι εν λόγω διατάξεις (για το Δ.Σ., την Γ.Σ. κ.λπ.) είναι αντιγραφή των αντίστοιχων του Κ.Ν.2190/1920.
Το 4ο και τελευταίο κεφάλαιο του Δελτίου (αφού το 5ο είναι τά παραρτήματα) εισαγωγικά μας πληροφορεί για την μη επάρκεια του κεφαλαίου κίνησης, τά Ίδια Κεφάλαια και το Χρηματοοικονομικό Χρέος (διαβάστε τα δεν είναι τίποτα το τρομερό). Το ενδιαφέρον τμήμα αυτού του κεφαλαίου είναι από τις σελ.132-148, όπου δίνονται πληροφορίες και οί όροι της αύξησης, καθώς και περιγράφονται τά δικαιώματα τών μετόχων (αρκετά διδακτικό). Στο τέλος μαζί με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μαθαίνουμε και πόσο κόστισε (χωρίς τη διαφήμιση) η αύξηση.
ΤΕΛΟΣ
10 Μάρτη 2014.
παρατηρητής 1.






















































































