Αν, ωστόσο, η περσινή σεζόν χάλασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η φετινή ήταν ακόμη χειρότερη. Αυτό δεν έχει να κάνει με την θέση που τελικά θα τερματίσει η ομάδα αλλά μ’ αυτό που δείχνει εντός γηπέδου. Η αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων παικτών δεν είναι η ενδεδειγμένη. Ακόμα χειρότερα όταν πρόκειται για παίκτες με ακριβά συμβόλαια όπως ο Μαρσιάλ. Για να έχεις, όμως, απαιτήσεις από τους παίκτες με τα «βαριά συμβόλαια» πρέπει και εσύ ως Π.Α.Ε. να είσαι τυπικός απέναντι τους. Ακόμα περισσότερο όταν αυτοί είναι ξένοι με την Ελληνική πραγματικότητα.
Ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι γνωστό πως ήταν φανατικός ΑΕΚτζής. Ήταν τόσο φανατικός που όχι μόνο παρακολουθούσε τις προπονήσεις, αλλά ενδιαφερόταν να μαθαίνει αν τους παίκτες απασχολούσε κάποιο ζήτημα και τι μπορούσε να κάνει για να τους βοηθήσει. Αν ζούσε σήμερα και έβλεπε όσα και εμείς σίγουρα θα ρωτούσε αν οι παίκτες είχαν προβλήματα να τους σκοτίζουν και γι’ αυτό δεν έπαιζαν όπως μπορούσαν (και έπρεπε).
Τότε το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό και οι παίκτες δεν αμείβονταν όπως σήμερα. Αν τότε ο Κώστας Χατζηχρήστος ρωτούσε για τα τυχόν οικονομικά προβλήματα τους, προφανώς το ίδιο θα έκανε και σήμερα που το ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε «επαγγελματικό». Γιατί, σε κάποιο βαθμό όλοι μας σκεφτόμαστε μήπως η αθυμία κάποιων παικτών της ομάδας οφείλεται σε οικονομικές αιτίες. Όχι, ότι μια τέτοια αντίδραση είναι σωστή (ειδικά για επαγγελματίες) είναι, ωστόσο, μέσα σ’ αυτά που κάνει κάποιος όταν θέλει να «στείλει μήνυμα».
Ειλικρινά ελπίζουμε να μην υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά δυστυχώς μ’ όσα βλέπουμε από την ομάδα το τελευταίο διάστημα δεν γίνεται να μη σκεφτούμε αυτό το ενδεχόμενο. Μακάρι, οι παίκτες και ο προπονητής (που μένει μέχρι να φύγει) με την απόδοση τους στα τελευταία τρία παιχνίδια να μας δώσουν ισάριθμες χαρές και να διασκεδάσουν αυτή μας τη σκέψη.
18 Απρίλη 2025
«πουθενάδες».






















































































