Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ Σ.Ε.Φ. ΜΕ «ΟΡΟΥΣ Ο.Α.Κ.Α» (ΑΛΛΑ ΜΕ 5ΠΛΑΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ Σ.Ε.Φ. ΜΕ «ΟΡΟΥΣ Ο.Α.Κ.Α»
(ΑΛΛΑ ΜΕ 5ΠΛΑΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ)

Με την ψήφιση την 1η Αυγούστου του Νόμου που αφορά τη σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. της «Μονής Σινά» ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του Σ.Ε.Φ. στον μπασκετικό Γαύρο των Αφων Αγγελόπουλων για τα επόμενα 49 χρόνια. Η παραχώρηση έγινε με το άρθρο 4 της 391 τροπολογίας (βλέπε εδώ) ως άρθρο 163 (βλέπε εδώ σελ. 79-83 και 84 για το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα). Τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο δεν είχε εκδοθεί το αντίστοιχο Φ.Ε.Κ. για να πάρει αρίθμηση ο Νόμος. Με μια πρώτη ματιά οι όροι παραχώρησης είναι ακριβώς οι ίδιοι μ’ αυτούς του Ο.Α.Κ.Α.

Η παραχώρηση γίνεται για 49 χρόνια με την υποχρέωση της απόδοσης στο Σ.Ε.Φ. του 30% των Εσόδων και την πραγματοποίηση επενδύσεων στο ακίνητο ύψους 4 εκ. μέσα σε μια 12ετία (βλέπε εδώ). Η μόνη διαφορά ως προς τους όρους είναι πως στην περίπτωση του Ο.Α.Κ.Α. το ύψος της επένδυσης ήταν κατά 1 εκ. μικρότερο (βλέπε εδώ). Μετά την δημοσίευση της τροπολογίας είχαμε και την πρώτη αντίδραση από τον Δ. Γιαννακόπουλο ο οποίος με ανάρτηση του έκανε λόγο για παραχώρηση στην Κ.Α.Ε. του Λιμανιού 5πλάσιας έκτασης απ’ αυτή του Ο.Α.Κ.Α. (βλέπε εδώ).

Προφανώς η αξία του «οικοπέδου» με το οποίο «προικίζεται» η Κ.Α.Ε. του Λιμανιού είναι μεγαλύτερη από εκείνη του Ο.Α.Κ.Α. Αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο όχι μόνο επειδή όπως σημειώνει ο Δ. Γιαννακόπουλος η έκταση είναι 5πλάσια εκείνης του Ο.Α.Κ.Α., αλλά κυρίως επειδή είναι παραλιακό και όπως και να το κάνουμε τα παραθαλάσσια και παραλιακά οικόπεδα έχουν μεγαλύτερη αξία ανά τ.μ.

Όμως, από την άποψη των όρων παραχώρησης η Κυβέρνηση του Γαύρου Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να υποστηρίζει πως δεν έκανε κάτι διαφορετικό απ’ ότι έκανε στην περίπτωση του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Μένει να δούμε μέσω ποιου σχήματος οι Αγγελόπουλοι θα «αξιοποιήσουν» το ακίνητο επενδύοντας τ’ απαραίτητα ποσά τα οποία για να συμμαζευτεί το μπάχαλο του Σ.Ε.Φ. θα είναι αρκετά περισσότερα από τα 4 εκ. που τους υποχρεώνουν οι όροι της παραχώρησης.

Μείνετε συντονισμένοι…

07 Αυγούστου 2025
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 291 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ Σ.Ε.Φ. ΜΕ «ΟΡΟΥΣ Ο.Α.Κ.Α» (ΑΛΛΑ ΜΕ 5ΠΛΑΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ)