Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Σκόπιμη και Ελεγχόμενη Πληροφόρηση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ=ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
(ΑΝΤΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ)

Υπάρχουν πολλοί ΑΕΚτζήδες που αναρωτιούνται σχετικά με τούς λόγους τού σημερινού ξεπεσμού μας. Αρκετοί από αυτούς τήν αποδίδουν στήν μέχρι τώρα έλλειψη κάποιου παντοδύναμου οικονομικά αλλά και αποτελεσματικού διοικητικά παράγοντα. Έλλειψη η οποία αν και όταν αναπληρωθεί θα μας ξανακάνει τόσο δυνατούς όσο ήμασταν τήν εποχή τού «θείου Λουκά» ή αντίστοιχα κατά τήν περίοδο τών «Μελισσανίδη-Καρρά».

Τά προηγούμενα 2-3 χρόνια όταν είχε γίνει πλέον κατανοητό πώς η υποχρηματοδότηση τής εταιρείας από τούς τότε μετόχους θα ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, σχεδόν όλα τά ΑΕΚτζήδικα μέσα είχαν αποδυθεί σε έναν απέλπιδα αγώνα επιβίωσης στίς νέες συνθήκες. Από τη μιά έπρεπε να εκφράσουν τόν «λαό τής ΑΕΚ» όπως εκείνα τόν αντιλαμβάνονταν και από τήν άλλη

έπρεπε να ισορροπήσουν μεταξύ τής κριτικής στούς μεγαλομετόχους και τής πώλησης ελπίδας στούς οπαδούς· μιάς ελπίδας η οποία φούντωνε όταν κάποιος απο αυτούς δυνάμωνε οικονομικά μέσω μιάς μεγάλης επιχειρηματικής συμφωνίας ή εξαιτίας τής πιθανής εμπλοκής κάποιου «λεφτά» στήν εταιρεία. Έφτασε έτσι μία μερίδα τού κόσμου (και πλήθος «δημοσιογράφων») να εύχεται για τήν καλή υγεία αλλά και τήν οικονομική επιτυχία τών μεγαλομετόχων μας και τών πιθανών επενδυτών – οι οποίοι θα ξεκόλλαγαν την Α.Ε.Κ. από το τέλμα και θα τήν έφερναν στό προσκήνιο – όπως κάνουν κάθε Κυριακή οι παπάδες στίς εκκλησίες πέμποντας ευχές στον Ύψιστο για τον Αρχιεπίσκοπο, παλαιότερα τον Βασιλέα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και άλλους.

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι όποιος και αν μας παρατηρεί από τά ουράνια – αν υπάρχει κάποιος που το κάνει σημειώνοντας σε ένα τεφτέρι – δεν πολυκαταλαβαίνει από τέτοιου είδους παρακλήσεις και αφήνει πολλές φορές τα πράγματα να εξελιχθούν με πιο σαδιστικό και σαφώς πιο άσχημο τρόπο σαν να μην υπάρχει ουράνια δικαιοσύνη. Με αυτούς και με αυτούς τούς χειρισμούς τα ΑΕΚτζήδικα μέσα «έφαγαν» την προηγούμενη τριετία εν μέσω πωλήσεων ειδών με τόν δικέφαλο (από τήν «ΩΡΑ των ΣΠΟΡ» αξίας 150.000 ευρώ τά οποία ακόμη οφείλει στήν θνήσκουσα EMPIRE A.E.) και σεναρίων για «επενδυτές» (Κοζώνης, Ρώσοι, Βιντιάδης). Κανείς τους βέβαια δεν ήταν σε θέση να μας εξηγήσει τί σημαίνει ο όρος «επενδυτής» στο ποδόσφαιρο εν γένει και ειδικά στήν ελληνική αγορά η οποία λόγω τού μεγέθους της αλλά και τών συνθηκών που επικρατούν σ’ αυτή δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον για «επενδύσεις». Εκτός αν...

Εκτός αν χρησιμοποιηθεί η είσοδος σε μία ποδοσφαιρική ομάδα ως μοχλός πίεσης για τήν επίτευξη οικονομικών στόχων όπως οι εξαγορές εταιρειών. Τήν τελευταία 25ετία αυτός ήταν ο τρόπος με τόν οποίο ο Σωκράτης Κόκκαλης κινήθηκε επιχειρηματικά αλλά και ο τρόπος με τόν οποίο τώρα επιχειρεί να κινηθεί ο Ιβάν Σαββίδης. Φυσικά τέτοιου είδους είσοδοι στίς μεγάλες ομάδες είναι σαν τό «μάννα εξ’ ουρανού» για τά οπαδικά μέσα τά οποία προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες στή νέα ιδιοκτησία δίνοντας δείγματα υποτέλειας (στείλτε μας ότι εσείς θέλετε να γράψουμε) αλλά και διαμόρφωσης και ελέγχου τής «κοινής οπαδικής γνώμης» (τούς κατευθύνουμε όπως εσείς επιθυμείτε). Σε αυτή δε τήν περίπτωση τά οφέλη είναι σίγουρα περισσότερα από τών πώληση εμπορευμάτων αξίας 150.000 τήν οποία ενέκρινε ο Σταύρος Αδαμίδης – όντας Διευθύνων Σύμβουλος και στήν Π.Α.Ε. και στήν EMPIRE – στήν «ΩΡΑ τών ΣΠΟΡ». Έλα όμως που όταν ακολουθείς αυτή τή συνταγή δεν έχεις περιθώρια ελιγμών όταν – και αυτό συμβαίνει με μαθηματική ακρίβεια – στραβώνει τό πράγμα, όταν τά γεγονότα δεν επαληθεύουν τό σενάριο πού πούλαγες μέχρι τότε...

Στό σημείο αυτό βρισκόμαστε τώρα. Η κατευθυνόμενη και ομοιόμορφη πληροφόρηση από καιρό μας βομβαρδίζει με δεκάρικους λόγους που όταν δεν υμνούν τόν «Τίγρη» τού αποδίδουν πλήθος προσωπικών πρωτοβουλιών για τήν επίλυση κάθε θέματος (από τό γήπεδο ώς την UEFA για τή συμμετοχή μας στά ευρωπαϊκά κύπελλα). Όλο αυτό τό τρέξιμο για κάποιον που πρέπει να διοιηκήσει ταυτόχρονα και τίς επιχειρήσεις του είναι μεγάλο βάρος ακόμα και αν είναι ο Μελισσανίδης, ο οποίος για να επιτύχει πρέπει να πλαισιώνεται από ικανούς συνεργάτες. Όταν όμως αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει τότε υπάρχει η ανάγκη να εφευρεθούν «εχθροί» οι οποίοι «σαμποτάρουν» και «υπονομεύουν τήν αναγέννηση...» για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Η τέτοια προσπάθεια τών κατευθυνόμενων οπαδικών μέσων θα ήταν απλώς γελοία και θα έδειχνε τόν βαθμό τού ξεπεσμού τους και τής εξάρτησης τους από την εκάστοτε ιδιοκτησία αν δεν υπήρχαν κάποιοι – ευτυχώς λίγοι – οι οποίοι τούς παίρνουν στα σοβαρά «παίρνοντας γραμμή» από τά δημοσιεύματα τους. Δεν μπορεί να υπάρξει καλόπιστος και αντικειμενικός παρατηρητής που να πιστεύει σοβαρά ότι για όλες τίς παλινωδίες και τά αδιέξοδα τά οποία αντιμετωπίζουμε φταίνε όσοι ασκούν κριτική ή υποδεικνύουν τίς σωστές λύσεις και όχι η ανεπάρκεια και η προχειρότητα αυτών που έχουν τις τύχες της ΑΕΚ στα χέρια τους.

Ο δε κατάλογος τών «αστοχιών» τής παρούσας κατάστασης – μπορεί να φαίνεται μικρός, αλλά οι αστοχίες είναι σημαντικές – περιλαμβάνει:

  • Τό φιάσκο με τήν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Α.Μ.Κ.) τής «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», η οποία σταμάτησε γιατί δεν είχε άδεια από τήν Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (δεν θα έχει βγεί νωρίτερα από τα τέλη Φλεβάρη αν ο φάκελος είναι εντάξει και κατατεθεί άμεσα).
  • Τό φιάσκο με τήν μεταβίβαση τού οικοπέδου τής Ν. Φιλαδέλφειας από τήν Ερασιτεχνική στήν «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», αφού απαιτείται αρχικά έγκριση από Γ.Σ. τού Σωματείου (τους πήρε πάνω από 2 μήνες να το καταλάβουν αν και το γράφει το Καταστατικό) αλλά και η εξόφληση όλων τών Φόρων Ακίνητης Περιουσίας σε βάθος τουλάχιστον 5ετίας (μήπως γι’ αυτό καθυστερεί η σύγκληση της Γ.Σ.;).
  • Τό φιάσκο με τήν εκκαθάριση όταν δεν σεβάστηκαν τό Καταστατικό τής εταιρείας πού ορίζει από 2-4 εκκαθαριστές, αλλά και δεν το τροποποίησαν εγκαίρως αν και μπορούσαν θέτοντας τήν όλη διαδικασία σε κίνδυνο. Τελευταία χρονικά πράξη σε αυτό τό φιάσκο ήταν η «κινητοποίηση τής τελευταίας στιγμής» από καιρού ανενεργών μετόχων για να έχουν απαρτία 50%+ (η οποία χρειάζεται στίς Δ.Ε.Κ.Ο. και σε όσες εταιρείες τό ορίζει τό Καταστατικό τους), όταν πήραν χαμπάρι ότι ο Νοτιάς είχε ξεστρατίσει από το κοπάδι (τον είχαν περάσει για «Αμερικανάκι»).

Η κυρίαρχη αντίδραση όσων οπαδών συζητούν μαζί μας αρχικά είναι: «Μελισσανίδης είναι αυτός δεν κολλάει πουθενά», για να γίνει αμέσως μετά; «Δεν θα το ξέρει αυτό; Δεν θα του το’ χουν πει;».

Απ’ ότι φαίνεται από τήν εξέλιξη τής Α.Μ.Κ. τής «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» όχι μόνο αυτός δεν τό ‘ξερε αλλά ούτε και τα στελέχη τό γνώριζαν είτε δουλεύουν γι’ αυτόν, είτε για τήν ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που τήν είχε αναλάβει (και έχει αναλάβει πολλές) και η οποία όφειλε να τον έχει ενημερώσει. Εκτός βέβαια αν δεν τολμάνε να τού πούν κάτι που δεν του αρέσει οπότε...


Από αυτή τήν ιστοσελίδα θα τά διαβάζετε όπως είναι και όχι όπως θα θέλανε να είναι. Στο κάτω-κάτω δεν ευθυνόμαστε εμείς αν με τόσους ΑΕΚτζήδες δικηγόρους η Α.Ε.Κ. (Π.Α.Ε. & Σωματείο) ούτε τό δίκιο της έχει καταφέρει να βρεί ούτε κάτι να ολοκληρώσει σωστά τόν τελευταίο χρόνο και δεν ήταν μόνο 1-2 όσοι πέρασαν αλλά και βρίσκονται τώρα σε διοικητικές θέσεις: Αδαμίδης, Δημητρέλος, Γρηγορίου, Αλεξίου, Οικονομόπουλος και κάποιοι που πιθανώς ξεχνάμε αυτή τη στιγμή και από τους οποίους ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για την παράλειψη).

Από αυτή τήν ιστοσελίδα δεν θα καυτηριάζονται μόνο τά κακώς κείμενα, αλλά και θα παρουσιάζονται οι ενδεδειγμένες λύσεις - αρέσουν δεν αρέσουν σε κάποιους. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε «στείρα αντιπολίτευση». Όλοι οι παρατηρητές έχουμε και κανονικές δουλειές από τίς οποίες ζούμε τίς οικογένειες μας και δεν ζούμε από τήν Α.Ε.Κ.

Αυτή η ιστοσελίδα πιστεύει ότι «τό ψέμα έχει κοντά ποδάρια», ενώ σύνθημα όλων τών παρατηρητών – οι οποίοι και πολλοί είμαστε και πολύ καλά δικτυωμένοι όπως θα καταλάβετε στήν πορεία – είναι ότι «τό σκοτάδι δεν θα σκεπάσει τό φώς».


Υ.Γ.1. Αν και πολλά από τα επόμενα κείμενα μας γραφτούν με αφορμή «ρεπορτάζ» τού οπαδικού τύπου, εντούτοις σκοπός μας δεν είναι να ανοίξουμε διάλογο με τους «μπροστινούς» του κάθε ιδιοκτήτη, όταν μπορούμε ν’ απευθυνθούμε στο σύνολο των ΑΕΚτζήδων αλλά και στον ίδιο προσωπικά εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Υ.Γ.2. Σε επόμενο κείμενο μας θ’ ασχοληθούμε με τις μελλοντικές κινήσεις Μελισσανίδη έτσι όπως προκύπτουν από δημόσιες τοποθετήσεις του, για να είμαστε όλοι πλήρως και σωστά ενημερωμένοι – όσο και αν κάποιοι δεν το επιθυμούν – για το κοντινό μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας.

Υ.Γ.3. Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια τα επόμενα κείμενα μας να είναι μικρότερα για να είναι ευκολοδιάβαστα και ευκολότερα κατανοητά.

 

11 Φλεβάρη 2014.
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 11642 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Σκόπιμη και Ελεγχόμενη Πληροφόρηση