Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΔΥΟ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΛΕΞΗΔΕΣ (ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΥΟ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΛΕΞΗΔΕΣ
(ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ)

Ο ένας (δεξιά στην φωτογραφική σύνθεση) είναι δικηγόρος, Πρόεδρος Δ.Σ. Α.Ε. και Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου. Ο άλλος (κατ’ ανάγκη αριστερά στην φωτογραφία) αν εξαιρέσουμε τη συμμετοχή του σε μια Ο.Ε. (βλέπε εδώ) ήταν μέχρι πρόσφατα -όταν και μπήκε στο δημόσιο μισθολόγιο (καθότι βουλευτής)- ανεπάγγελτος. Τώρα είναι Πρόεδρος της Κυβέρνησης. Και οι δύο κατάφεραν με τις πράξεις τους να πλήξουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα συμφέροντα που υποτίθεται ότι προασπίζονταν. Κατάφεραν να σύρουν στη λάσπη ότι πιο πολύτιμο έχει κάθε φτωχός πλήν όμως τίμιος. Την περηφάνεια και την υπόληψη αυτών για τους οποίους υποτίθεται ότι μοχθούσαν. Και οι δυο αποθεώνονται από τον «φιλικό» τους τύπο και παρουσιάζονται ως επιτυχημένοι και ως αναμορφωτές.

Έχουν αποτύχει με οποιοδήποτε μέτρο σύγκρισης και οι «κακές γλώσσες» λένε ότι παραμένουν στην θέση τους μόνο και μόνο γιατί μ’ αυτούς μπορούν αυτοί που κρύβονται πίσω τους να κάνουν χωρίς σοβαρές ενοχλήσεις τη δουλειά τους. Έτσι κι αλλιώς αυτοί δεν παίρνουν πρωτοβουλίες, εκτελούν μόνο εντολές. Κάποιοι άλλοι προχωρούν ακόμη περισσότερο και μιλάνε για την από μέρους τους «εκτέλεση συμβολαίων».

Έφεραν τα πράγματα σε πλήρες αδιέξοδο και τώρα θέλουν να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Έχουν λέει σχέδιο και πλάνο το οποίο αν εφαρμοστεί πλήρως (και δεν υπάρξουν αναπάντεχα γεγονότα) θα λύσει τα πάντα μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια (μεσομακροπρόθεσμα δηλαδή).

Βέβαια δεν είναι τελείως όμοιοι. Ο ένας (ο εξ αριστερών στην φωτογραφία) παίρνει κάποιες (αποτυχημένες) πρωτοβουλίες (π.χ. δημοψήφισμα) ενώ ο άλλος φαίνεται πιο συνετός σε ότι κάνει (πιθανόν να έχει καλύτερο και πιο σαφή σεναριογράφο) και από ένα σημείο και μετά αποφεύγει να εκτίθεται. Πάντως και οι δύο στα χρόνια που θα έρθουν θ’ αποτελέσουν τρανά παραδείγματα προς αποφυγή για τις μελλοντικές γενιές δικηγόρων και πολιτικών.

Όσον αφορά τον δικηγόρο θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το τι κάνει και που βάζει κάποιος την υπογραφή του χωρίς να διακινδυνεύει την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του.

Όσον αφορά τον «πολιτικό» αυτός θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή σχετικά με το τι δεν πρέπει να κάνεις αν δεν θές να προκαλέσεις την οργή και στη συνέχεια την εκδίκηση αυτών με τους οποίους πρέπει να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι και να βρείς μια λύση. Επίσης η περίπτωση του θα διδάσκεται ως παράδειγμα του μέχρι που μπορεί να φτάσει από τα νεύρα του και την απογοήτευση (την οποία κάποιοι «στρατευμένοι» έντεχνα μεγέθυναν όσο μπορούσαν) του ένας λαός και να εκλέξει το «απόλυτο τίποτα» (ούτε ένα προσόν δεν είχε) για κυβερνήτη (από τον οποίο περίμενε κιόλας να τα φτιάξει όλα). Ο Σεφέρης το είχε πεί ποιητικά: «Καιρός του σπείρειν / καιρός του θερίζειν.»    

Ωστόσο το θέμα δεν είναι τι κάνουν αυτοί. Ποτέ δεν ήταν. Το θέμα είναι γιατί τους ανεχόμαστε εμείς οι υπόλοιποι και κυρίως για πόσο θα συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε. Και αν για τον έναν Αλέξη ξέρουμε ποιος είναι πίσω του, είμαστε σίγουροι ότι ξέρουμε και για τον άλλο;       

 

20 Ιούλη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 10674 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΔΥΟ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΛΕΞΗΔΕΣ (ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ)