Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ (ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ
(ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ)

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μεγάλη πλειοψηφία των οργανωμένων της Α.Ε.Κ. (κυρίως η ORIGINAL αλλά όχι μόνο) είναι βαθύτατα πολιτικοποιημένη και κοινωνικά ευαίσθητη. Είναι γνωστές σ’ όλους μας οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες που παίρνουν κάθε τόσο ανταποκρινόμενοι στα ερεθίσματα του κοινωνικού περιβάλλοντος. Ανεξάρτητα από την επιτυχία των πρωτοβουλιών τους σημασία έχει το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται όταν άλλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Τελευταία χρονικά πρωτοβουλία τους ήταν η διοργάνωση συναυλίας από την ORIGINAL για την οικονομική υποστήριξη της μικρής Φαίδρας (βλέπε εδώ). Δεν χωρά αμφιβολία ότι αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» για την πρωτοβουλία, η οποία μακάρι να βοηθήσει την Φαίδρα να βγεί νικήτρια από την περιπέτεια της.

Λίγες μέρες πριν σε μια ακόμη αξιέπαινη πρωτοβουλία που τους ξεχωρίζει από τους οργανωμένους των υπολοίπων ομάδων η ORIGINAL μάζεψε «είδη πρώτης ανάγκης» για τους πρόσφυγες (βλέπε εδώ) τόσο την ημέρα του αγώνα με τον Πας Γιάννινα όσο και τις επόμενες.

Τέλος την μέρα του αγώνα με τα Γιάννινα είχαμε την μίσθωση πούλμαν με το οποίο μεταφέρθηκαν 50 πρόσφυγες στο Ο.Α.Κ.Α. για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι (βλέπε εδώ). Ομολογούμε πως την μεταφορά αυτή των 50 προσφύγων στο γήπεδο για να δουν (δωρεάν εννοείται) το παιχνίδι δεν την κατανοούμε πλήρως. Διαισθητικά αποκλείουμε αυτό να έγινε μόνο και μόνο για να βγούν κάποιες φωτογραφίες, όπως επίσης θεωρούμε ότι το τελευταίο που «έκαιγε» τους πρόσφυγες ήταν η παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Αν τώρα η πρόθεση ήταν να δώσουν λίγη χαρά στα προσφυγόπουλα θα μπορούσαν σε συνεννόηση με την Π.Α.Ε. να κανονίσουν ένα event (που λένε στα Ελληνικά) στο οποίο τα προσφυγόπουλα θα «προπονούνταν» με την ομάδα και στα οποία θα δίνονταν διάφορα αναμνηστικά.

Κλείνοντας το σημερινό μας σχόλιο μετά τα δυο «μπράβο» και την απορία που διατυπώσαμε παραπάνω θα θέσουμε μια «πρόκληση» κυρίως στην ORIGINAL (αλλά όχι μόνο) την οποία και ελπίζουμε ν’ αποδεχθεί. Πιστεύουμε ότι εκτός από την επίδειξη της κοινωνικής τους ευαισθησίας στους πρόσφυγες και σ’ όσους έχουν ανάγκη την οικονομική στήριξη για να γίνουν καλά, πρέπει ν’ ασχοληθούν και με μια άλλη κατηγορία αναξιοπαθούντων οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν τύχει της απαιτούμενης προσοχής και συνδρομής απ’ όλους μας.

Μιλάμε για τους πρώην εργαζόμενους του Σωματείου τους οποίους κάποιοι μεθοδικά και σκόπιμα οδήγησαν στην έξοδο αφήνοντας τους απλήρωτους και χωρίς πόρους ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί λοιδορήθηκαν από κάποια «παπαγαλάκια» (όπως άλλωστε και οι εργαζόμενοι της πρώην Π.Α.Ε.) μόνο και μόνο επειδή άσκησαν τα δικαιώματα τους (επίσχεση) διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ενώ κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε αδυναμία να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η συμπαράσταση σε όλους τους πρώην εργαζόμενους της «Μάνας Α.Ε.Κ.» από το σύνολο των οργανωμένων και αποκρούουμε την άποψη ότι αυτή δεν εκδηλώνεται επειδή το ζήτημα «καίει». Στο κάτω-κάτω «είναι διαφορετικό να είσαι Α.Ε.Κ.» εξαιτίας της αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι ΑΕΚτζήδες σε όποιον βρίσκεται σε ανάγκη.

Αναμένουμε λοιπόν την αντίστοιχη πρωτοβουλία με την οποία θ’ αποδεικνύεται ότι σε πείσμα της Διοίκησης του Σωματείου οι οπαδοί δεν θεωρούν την Α.Ε.Κ. σαν μια από τις επιχειρήσεις που με ευκαιρία την παρούσα οικονομική συγκυρία βρήκαν την ευκαιρία ν’ αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους. Στο κάτω-κάτω για τους οργανωμένους η Α.Ε.Κ. δεν ήταν ποτέ «μαγαζί» (επιχείρηση) αλλά «ιδέα» (ιδανικό) και οι ιδέες δεν πρέπει να χάνουν την λάμψη τους (θαμπώνουν) από τις συμπεριφορές και τις πράξεις κάποιων μικροπρεπών.

 

1 Οκτώβρη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 8991 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ (ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ)