Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ «ΘΕΤΙΚΕΣ» ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ «ΘΕΤΙΚΕΣ» ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
(Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ)

Είναι κοινή παραδοχή ότι στις δύσκολες περιόδους η αναζήτηση μιας αχτίδας φωτός, μιας ελπιδοφόρας είδησης είναι εντονότερη, καθώς το πρωτεύον είναι η ανύψωση του ηθικού ή η διατήρηση του σε υψηλό επίπεδο. Έτσι στην αγωνία τους τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωση/Εξημέρωσης/Εξαπάτησης να παρουσιάσουν κάτι θετικό κάνουν την τρίχα τριχιά. Στος σημερινό μας κείμενο δεν θ’ αναφερθούμε καθόλου στα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν και αφορούν τις ενστάσεις των υπηρεσιών του Υ.ΠΕ.Κ.Α. Αυτό θα γίνει την επόμενη βδομάδα όταν και θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Στο κάτω-κάτω είσαστε ήδη ενήμεροι για τα έγγραφα αυτά. Αν όχι, τότε πατήστε εδώ, εδώ & εδώ.

Το σημερινό κείμενο θα εστιάσει μόνο σ’ ένα «τεχνικό» πλήν όμως το μόνο «ουσιαστικό» ζήτημα το οποίο όχι μόνο δεν αναδεικνύεται (κάποιοι φαίνεται να το θεωρούν «διαδικαστικού χαρακτήρα») αλλά μένει κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια και στο οποίο είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο κείμενο μας (βλέπε εδώ). Το ζήτημα αυτό είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όπως θυμάστε στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε κολλήσει η υπόθεση του Παναθηναϊκού σχετικά με την εκταμίευση των 7 εκ. Ευρώ τα οποία προορίζονταν για έργα στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Όσα ακολουθούν είναι γραμμένα στην πιο απλή μορφή που μπορεί να υπάρξει (απλούστερα δεν γίνεται). Σαν την λιωμένη στο μπλέντερ τροφή των μωρών μέχρι να βγάλουν τα πρώτα δοντάκια τους. Συνεπώς δεν χωρά καμία παρεξήγηση σχετικά με το τι και πώς το γράφουμε ούτε επίσης και με το τι εννοούμε.

  • Η εγγραφή ενός κονδυλίου στον Προϋπολογισμό είτε του Κράτους είτε της Περιφέρειας δεν σημαίνει ότι την ίδια στιγμή υπάρχουν και τα λεφτά. Το μόνο που σημαίνει είναι η δέσμευση της Περιφέρειας να ξοδέψει το συγκεκριμένο ποσό εντός της συγκεκριμένης περιόδου. Μην την πατήσουμε όπως οι ΣΥ.ΡΙΖ.Αίοι τον περασμένο Γενάρη όταν νόμιζαν ότι αλλάζοντας τα κονδύλια του Προϋπολογισμού θα μπορούσαν αυτόματα να ξοδέψουν και τ’ αντίστοιχα ποσά. Ακόμη και αν τα χρήματα όντως υπάρχουν στους λογαριασμούς η πληρωμή πρέπει να εγκριθεί αρμοδίως όπως σημειώνω παρακάτω.
  • Όπως γράφαμε και στο παλιότερο κείμενο μας στο οποίο παραπέμπουμε και παραπάνω το Δημόσιο προκειμένου να κάνει πληρωμή οποιουδήποτε ποσού πρέπει να έχει την έγκριση Παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Την άρνηση Παρέδρου να υπογράψει πληρωμές τριψήφιων ποσών -αν δεν είναι όλα τα δικαιολογητικά όπως αυτός τα θέλει- δεν μπορεί να την ξεπεράσει κανείς. Χωρίς την υπογραφή του δεν εκταμιεύονται ούτε 100 ευρώ πόσο μάλλον εξαψήφια και επταψήφια ποσά όπως στην περίπτωση της Αγιά Σοφιάς (τα χρήματα δεν θα καταβληθούν όλα μαζί αλλά τμηματικά).  
  • Κάθε εγκριτική απόφαση οργάνου οποιασδήποτε βαθμίδας δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από την βούληση του οργάνου να συναινέσει στο υπό έγκριση έργο. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα από τα γνωστά μας είναι όπως όταν η Βουλή ενέκρινε την πρώτη ρύθμιση για το σχέδιο Γρανίτσα η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Έτσι δημοσιεύματα όπως αυτό το οποίο αναπαρήχθη σχεδόν αυτούσιο (τουλάχιστον ως προς το πνεύμα αισιοδοξίας που αποπνέει) πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιφυλακτικότητα και να διαβάζονται παραπάνω από μια φορές, ειδικότερα όταν ο τίτλος τους είναι πομπώδης και αισιόδοξα αποπροσανατολιστικός. Διαβάζοντας το νομίζει κανείς πως από την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη και μετά και αμέσως μόλις η Α.Ε.Κ. πάρει στα χέρια της την Οικοδομική Άδεια μπορεί να περάσει και από το Δημόσιο Ταμείο και να πάρει τα λεφτά. Τόσο απλά...    

Δεδομένων των όσων έχουν συμβεί από την στιγμή της επανόδου Μελισσανίδη και την δημοσίευση των σχεδίων του για το γήπεδο είναι προφανές πως όλοι μας θα πρέπει να ερμηνεύουμε όσα δημοσιεύονται με μεγάλη προσοχή. Όσο το θέμα του γηπέδου χρονίζει τόσο μεγαλύτερη ανάγκη θα υπάρχει για θετικές (αισιόδοξες) ειδήσεις (εξελίξεις), ενώ ενδεχομένως να δούμε και δημοσιεύματα με τα οποία θα καταγγέλλονται παλαιοί και νέοι «εχθροί» της Α.Ε.Κ. Επειδή τα νεύρα κάποιων μπορεί να έχουν τεντωθεί επικίνδυνα (εξαιτίας και της γενικότερης συγκυρίας) πρέπει όλοι όσοι αρθρογραφούν (ή απλά αναπαράγουν τις επίσημες διαρροές που κάποιοι δεν τολμούν να γράψουν σε κανονικές επίσημες ανακοινώσεις μη τυχόν και εκτεθούν) να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Μόνον έτσι δεν θα τους ζητηθούν ευθύνες αργότερα.

Εν αναμονή των πραγματικά καλών (θετικών) ειδήσεων για το γηπεδικό κλείνουμε το παρόν κείμενο, ελπίζοντας να μην αργήσει πέραν του 2016 η μέρα που θα εκταμιευθούν τα χρήματα της Περιφέρειας (με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι όλα τα δικαιολογητικά θα είναι όπως τα θέλει ο Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου)…

 

Υ.Γ. Πρός όλους: Κάποιοι αναρωτιέστε αν είναι ΑΕΚτζήδες όποιοι προειδοποιούν και ενημερώνουν για τα προβλήματα του κοινωνικού χώρου που ονομάζεται Α.Ε.Κ. Αν νομίζετε ότι ΑΕΚτζήδες είναι μόνον όσοι αναπαράγουν τις επίσημες διαρροές, τότε προφανώς έχετε ήδη την απάντηση σας. Καλό θα ήταν όμως ν’ αναρωτηθείτε πόσο ΑΕΚτζήδες είναι αυτοί που (δεν) διαχειρίζονται (τελικά) τις τύχες της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου. Γιατί με την λογική σας ο projectmanager(γνωρίζετε τι στα μέζεα σημαίνει τούτος ο τίτλος;) ο Ανδριόπουλος (που δεν έχει παράξει αποτέλεσμα τόσον καιρό) είναι ΑΕΚτζής (ή τουλάχιστον πιο ΑΕΚτζής) από αυτόν που αποκαλύπτει επίσημο κρατικό έγγραφο (με στρογγυλές σφραγίδες και πηχαίους τίτλους υπηρεσιών) για να ενημερώσει τον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» (ο οποίος δικαιούται να γνωρίζει τι όντως συμβαίνει και όχι τι θα ήθελαν κάποιοι να συμβαίνει).

Καλά θα κάνουν μερικοί ν’ ασχοληθούν με τις δουλειές τους (π.χ. να σώσουν την χρονιά στο τμήμα Χάντμπολ) και ν’ αφήσουν τα σχόλια αριστερά και δεξιά...

 

15 Δεκέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

 

 

 

Διαβάστηκε 5050 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ «ΘΕΤΙΚΕΣ» ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ)