Font Size

SCREEN

Cpanel

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ (ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ
(ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ)

(Σημείωση: Το κείμενο που ακολουθεί δεν το έγραψε ο Γιάννης Αυλακιώτης.)

Πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να λέμε ένα πράγμα και να εννοούμε κάτι άλλο. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές, των οποίων δουλειά είναι η ερμηνεία κάθε είδους δηλώσεων. Εμείς οι «παρατηρητές» δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες δημοσιογράφοι ούτε επαγγελματίες αναλυτές (αν και είμαστε καλοί στην ανάλυση). Είμαστε όμως φιλεύσπλαχνοι και για τον λόγο αυτό σας δίνουμε σήμερα την ερμηνεία όσων θα ήθελε να πει ο Σταύρος Κοντονής στην χθεσινή συνέντευξη τύπου (βλέπε εδώ) αλλά δεν είπε.

Προτού προχωρήσουμε στην ανάλυση θα πρέπει να έχετε υπ’ όψη σας ότι ο Υπουργός Αθλητισμός μίλησε όπως μίλησε γιατί στόχευε στο εκλογικό σώμα (κοινή γνώμη) και όχι σ’ όσους ασχολούνται με τον Επαγγελματικό Αθλητισμό. Σκόπευε να τους πείσει ότι προσπαθεί να παράξει έργο και οι άλλοι (κυρίως ο Αλαφούζος, αλλά όχι μόνο) σκόπιμα δεν τον αφήνουν. Και τώρα που τελειώσαμε με τα σοβαρά ας πάμε στο ψητό.

Είπε: «Αλλά η πολυετής αποχή και διαπλοκή των προηγούμενων κυβερνήσεων με τους παράγοντες, έχουν οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε απόλυτη αναξιοπιστία και καχυποψία.»

Ήθελε να πει: «Εγώ δεν φταίω για τίποτα. Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι.»

Είπε: «Δεν τους κάνουν ούτε οι τακτικοί δικαστές; Θα υπερασπιστώ απολύτως την κρίση αυτών των ανθρώπων.»

Ήθελε να πεί: «Τους υπερασπίζομαι τώρα, αλλά αν κάνουν κι αυτοί καμία στραβή με τον Μαρινάκη όπως αυτοί της Ε.Ε.Α. θα τους καταγγείλω δημοσίως και θα τους παραπέμψω στον (Μητροπολίτη) Πειραιώς για τα περαιτέρω (αφορισμό).»

Είπε: «Περιμέναμε και την απάντηση του Ολυμπιακού γιατί υπάρχει το θέμα με τον κ. Μαρινάκη. Μας απάντησαν ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν είχε αντίρρηση.»

Ήθελε να πεί: Εγώ φταίω που αρκέστηκα στην προφορική διαβεβαίωση. Την επόμενη φορά (αν προλάβω και δε με διώξει ο Αλέξης) θα ζητήσω τουλάχιστον υπέυθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής από την Γ.Α.Δ.Α.»

Είπε: «Είχα εγώ τη δυνατότητα να απευθύνω ερωτήματα στην εισαγγελία. Το πιο ευγενικό που θα έκανε εισαγγελέας θα ήταν να μου κλείσει το τηλέφωνο. Δεν έχω δικαίωμα να ρωτάω τον εισαγγελέα για τον οποιοδήποτε πολίτη.»

Ήθελε να πεί: «Από την καλή μου την καρδιά τα παθαίνω. Επειδή δεν ήθελα να γίνομαι φόρτωμα στον Εισαγγελέα και στην Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου (η οποία ξεψειρίζει κάτι καταγγελίες εδώ και μήνες) να τι τραβάω.»

Είπε: «Ελάτε αύριο να δείτε την πληρότητα των νομικών ισχυρισμών του υπουργείου αθλητισμού. Και αν βγάλετε το συμπέρασμα ότι επιθυμούμε τη δικαστική ήττα, τότε κάτι δεν έχω καταλάβει εγώ καλά.»

Ήθελε να πεί: «Ελπίζω το ΣτΕ να μην λάβει υπ’ όψη του ότι παρά την ακύρωση του υπόλοιπου Κυπέλλου Ελλάδας η βία συνεχίζει να εμφανίζεται επ’ αφορμή αθλητικών εκδηλώσεων όπως στην Λευκάδα και να μην χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική για να βγάλουν απόφαση.»

Είπε: «Μας δημιουργούνται όμως ερωτηματικά πως γίνεται να έρχονται ιδιοκτήτες ομάδων να δικαιολογούν αυτά τα φαινόμενα. Αντί η καταδίκη της βίας να είναι απερίφραστη, λένε μερικοί ότι προκλήθηκαν.»

Ήθελε να πεί: «Πρέπει να σταματήσουν ν’ αντιγράφουν τις δικές μας πρακτικές όταν ως αντιπολίτευση δικαιολογούσαμε και σιγοντάραμε τραμπουκισμούς, πεσίματα σε πολιτικούς αντιπάλους και πρακτικές ανυπακοής ή όταν παρουσιαζόμαστε μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες. Επιτέλους ας πρωτοτυπήσουν ή ας πληρώσουν royalties(δικαιώματα). Το τζάμπα πέθανε!»

Είπε: «Έχουμε προβλέψει μία διάταξη που μία ΠΑΕ μπορεί να αποφύγει πρόστιμο αν συνεργαστεί για την πάταξη της βίας.»

Ήθελε να πεί: «Ρουφιάνοι όλων των χωρών ενωθείτε. Και να θυμάστε: Ο Κοντονής είναι φίλος σαςςς.»

Είπε: «Η κοινωνία βλέπει και κρίνει. Και είμαστε βέβαιοι πως η κρίση είναι θετική.»

Ήθελε να πεί: «Εκτός από το να μας ξαναψηφίσετε (για να παραμείνω στη θεσούλα μου) πρέπει να μαζέψετε υπογραφές να παραμείνω στο Υπουργείο Αθλητισμού, γιατί ο Αλέξης δέχεται πιέσεις να με αντικαταστήσει και όχι τίποτα άλλο αλλά θα μείνει στη μέση και ο πόλεμος με τα συμφέροντα.»

Είπε: «Αν προσέτρεξε η ΠΑΕ να ορίσει συνηγόρους, να το κρίνει η κοινή γνώμη.»

Ήθελε να πεί: «Αν κατηγορούνταν για συμμετοχή στην «17Ν» την «Σ.Π.Φ.» ή άλλες παρόμοιες οργανώσεις -οπότε θα ετίθετο θέμα προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων- θα έδινα συγχαρητήρια στον Αλαφούζο. Αλλά τώρα πρόκειται απλώς περί οπαδικού στρατού οπότε...»

Είπε: «Εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω σε δείπνα. Μόνο εντός θεσμικών πλαισίων ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να ξέρουν όλοι τι συζητείται και τι αποφασίζεται.»

Ήθελε να πεί: «Στα μόνα δείπνα που συμμετέχω είναι τα «δείπνα εργασίας» της Ε.Ε. (τα οποία είναι και δωρεάν). Αν είναι να πληρώσουν οι άλλοι καλώς. Πάντως με τόσα που πρόστιμα που έχω ρίξει σε Αλαφούζο και Σαββίδη μου έρχονται δωρεάν οι καφέδες και τα βουτήματα για συνάντηση στο Υπουργείο. Με πρόστιμο στον Π.Α.Ο. για την Λευκάδα θα ‘χω λεφτά για σάντουιτς και πίτσα (τ’ αναψυκτικά δωρεάν). Ωστόσο στο δείπνο να είναι και ο Γ.Γ.Α. γιατί αποκοιμιέμαι εύκολα και πρέπει κάποιος να είναι ξύπνιος να μου πεί μετά τι αποφασίστηκε.»

Κλείνοντας σημειώνουμε ότι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Κος Υπουργός μετά το πάθημα του κατανόησε την αξία των πιστοποιητικών που εκδίδονται από Δημόσιες Αρχές και ειδικά των αντιγράφων Ποινικού Μητρώπου (προκειμένου να ελεγχθεί αν έχει κάποιος δικαίωμα να μετέχει σε Π.Α.Ε. ή να την εκπροσωπεί) ελέγχονται ως ανακριβείς. Στο κάτω-κάτω ο κος Κοντονής ως κατ’ επάγγελμα (λέμε τώρα) δικηγόρος γνωρίζει καλά όλα τα παραπάνω.

 

29 Μάρτη 2016
παρατηρητής 3.

Διαβάστηκε 4406 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ (ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ)