Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ («ΡΕ ΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ;»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
(«ΡΕ ΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ;»)

Σε σχόλιο μας την βδομάδα μετά τό Πάσχα (23 Απρίλη) με αφορμή δύο κείμενα τού συμπαθή (τουλάχιστον σ’ εμάς) Ν. Αγγελίδη κάναμε μιά σύντομη παρέμβαση στο θέμα των απλήρωτων εργαζομένων της Ερασιτεχνικής. Σε πρόσφατο (08 Μάη) κείμενο του ο Νίκος εκφράζει τήν έκπληξη του (για άλλη μιά φορά) για την οικονομική κατάντια του Σωματείου που και ο ίδιος υπηρέτησε ως έφορος του τμήματος ποδηλασίας.

Αφορμή τούτη τη φορά αποτέλεσε η επιστολή πρός το Δ.Σ. αρχικά και στη συνέχεια πρός τα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε., του εφόρου του τμήματος στίβου Δ. Σταματιάδη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα του.

Πριν προχωρήσουμε στο κυρίως θέμα του σχολίου μας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

  • Ο κος Σταματιάδης είχε απευθύνει την επιστολή του στην Γραμματεία της Ερασιτεχνικής, προκειμένου αυτή να την διανείμει στα μέλη του Δ.Σ. στα οποία, αρμοδίως, ο έφορος του τμήματος στίβου εξέθετε την κατάσταση του τμήματος του, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονο του για την εγκατάλειψη (όπως προκύπτει από την επιστολή) του τμήματος του.
  • Η επιστολή αποστέλλεται το μεσημέρι στίς 17 Απρίλη σε όσα μέλη του Δ.Σ. έχουν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Η επιστολή ήταν στα χέρια μας από τις αρχές Μάη, κάμποσες μέρες πρίν ο κος Σταματιάδης τη δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα. Δεδομένου ότι το θέμα ήταν «λεπτό» δεν προχωρήσαμε στη δημοσίευση της προκειμένου να μην δώσουμε άλλοθι σε κανέναν να γράψει έστω και στον τίτλο για «επιστολή – επίθεση Σταματιάδη στήν διοίκηση της Ερασιτεχνικής». Τελικά όμως δεν αποφύγαμε τέτοιους ηλίθιους και επικίνδυνους χαρακτηρισμούς.
  • Αν την περίληψη που ο Σταματιάδης κάνει σχετικά με τό πρόβλημα, τις επαφές και τα όσα έκανε ή δεν έκανε ενώ τα είχε υποσχεθεί το Δ.Σ. το ΑΕΚ365 (και όσοι δυστυχώς το αναπαράγουν) το ονομάζουν «επίθεση» αντί του σωστού «παράπονο», τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν πιστεύουμε πλέον ότι ο μόνος λόγος είναι ότι χαριστικά αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο ή το Λύκειο, αλλά είναι σίγουρο ότι επίτηδες στοχοποιούν με τέτοιους τίτλους όσους τολμούν έστω να παραπονεθούν (που να τολμήσουν να καταγγείλουν κιόλας). Το μόνο ερώτημα είναι αν το κάνουν από μόνοι τους ή με την ανοχή και την κάλυψη κάποιου υψηλά ιστάμενου από το επιτελείο του «Τίγρη» ή και του ίδιου του Μελισσανίδη. Ισως ο μόνος τρόπος που καταλαβαίνουν είναι να τους πάνε δικαστικώς (με αγωγές και μηνύσεις) γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με σκόπιμη παραποίηση όσον αφορά την παρουσίαση της είδησης και όχι με την έκφραση γνώμης η οποία ενδέχεται να είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Δεν είναι άλλωστε ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η μόνη περίπτωση που τό κάνουν αυτό. Προφανώς και θα φέρουν πλήρως την ευθύνη για οτιδήποτε άσχημο συμβεί σε βάρος αυτών που έχουν στοχοποιήσει με αυτό τον τρόπο (μαζί με όσους τους το επιτρέπουν ενώ μπορούν να τους ελένξουν).

Σχετικά με τό κύριο θέμα τώρα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  • Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ (το οποίο όμως δεν διαψεύστηκε ποτέ) ο «Τίγρης» όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τα θέματα της Ερασιτεχνικής, αλλά και από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δώσει λεφτά για τό Σωματείο.
  • Ενδιαφέρεται μόνο για τα «στοιχεία ενεργητικού» και μάλιστα τα πάγια όπως θα λέγαμε σε μιά εταιρεία, δηλαδή για το ακίνητο το οποίο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ανήκει στο Σωματείο και το οποίο για 49 χρόνια θα εκχωρηθεί στήν «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.».
  • Όλη η μέχρι σήμερα δραστηριότητα του Μελισσανίδη έχει διοχετευθεί στο ζήτημα του γηπέδου. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς ιδιαιτέρως, αρκεί να αναφέρουμε τόσο το λεύκωμα των ΕΛ.ΤΑ. όσο και το βιβλίο για την ιστορία της Α.Ε.Κ. Και τα δύο είναι προσανατολισμένα μόνο στό ποδοσφαιρικό τμήμα αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα τμήματα, λες και η ενιαία ως το 1979 Α.Ε.Κ. δεν ήταν ένας Σύλλογος με πολυσχιδή παρουσία, αλλά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πλήθος άλλων Συλλόγων διατηρούσε μόνο ένα τμήμα, αυτό του ποδοσφαίρου.
  • Όπως προκύπτει και από το Ενημερωτικό Δελτίο της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» (βλέπε εδώ) πρέπει να έχει πληρώσει όλο το ποσό των 1.068.344,75 χωρίς Φ.Π.Α. στην Ερασιτεχνική, ποσό το οποίο όμως αφορά μόνο τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Για όλα τα υπόλοιπα ευτυχώς υπάρχει το Δ.Σ. του Σωματείου, το οποίο με τήν «ευχή» του «Τίγρη» ανέλαβε να σώσει την Α.Ε.Κ. από την καταστροφή.

Μετά από όλα τα παραπάνω δεν πιστεύω ότι χρειάζεται τίποτα άλλο προκειμένου ν’ απαντήσουμε στό ερώτημα που θέτει ο Ν. Αγγελίδης:«ΡΕ ΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ;». Δυστυχώς η απάντηση δεν μπορεί –κατά την άποψη μας πάντα, η οποία όμως ως σήμερα δεν έχει λαθέψει– να είναι άλλη από την: Είτε τα ξέρει είτε δεν τα ξέρει, αδελφέ Νίκο, το χειρότερο είναι ότι δεν τόν ενδιαφέρουν διόλου. Συνεπώς η τελευταία (πρίν τη σημείωση) παράγραφος μόνο ώς ελπίδα (φρούδα όπως πιστεύουμε) μπορεί να εκληφθεί. Ίσως ακόμα να πρόκειται και για μιά προσπάθεια (απέλπιδα) να τόν φέρει στό φιλότιμο, μπας και δωθεί (δώσει) κάποια λύση.

 

Υ.Γ. Η οικτρή οικονομική κατάσταση του Σωματείου (η οποία θα συνεχιστεί για χρόνια ακόμα) δεν είναι καθόλου άσχετη με την (νομική) αδυναμία του να πτωχεύσει. Δυστυχώς δεν προβλέπεται πτώχευση Σωματείων (αφού η πτώχευση προϋποθέτει την εμπορική ιδιότητα). Εναλλακτικά τα Σωματεία διαλύονται. Όμως με αυτή την εξέλιξη στην περίπτωση μας θα χανόταν η κυριότητα του οικοπέδου της Ν. Φιλαδέλφειας το οποίο θα επέστρεφε στο Κράτος μέσω της Γ.Γ.Α. όπως ορίζει ο Ν.2725/1999 στό άρθρο 7 παρ.10. Η πτώχευση μπορεί να είναι μιά άσχημη –ίσως η έσχατη– λύση αποτελεί όμως μία επιλογή και είναι προτιμότερη κάποιες φορές από το ν’ αφήνεις τα πράγματα να «σέρνονται». Όταν όμως ακόμη και αυτή η λύση δεν είναι επιλέξιμη (για πολλούς και διάφορους λόγους), τότε έχουμε το τέλμα που έχει πέσει η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ.  

 

12 Μάη 2014.
παρατηρητής 2.

 

Διαβάστηκε 9398 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ («ΡΕ ΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ;»)