Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ (ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΑΖΟΙ ΞΕΡΕΤΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ
(ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΑΖΟΙ ΞΕΡΕΤΕ)

Η ιστορική –λόγω της ημέρας– ξεφτίλα με τήν έξωση της Ερασιτεχνικής και τα όσα ακολούθησαν, δεν θα μπορούσαν ν’ αφήσουν ανεπηρέαστη την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του ερασιτεχνικού τμήματος του χάντμπολ. Έτσι κι αλλιώς ο τελευταίος τελικός για το Πρωτάθλημα Χάντμπολ ήταν και η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση όλων των τμημάτων μας για την περίοδο που ολοκληρώνεται. Από την άποψη αυτή όχι μόνο δεν έπρεπε να «πέσει κάποιος από τα σύννεφα με όσα έγιναν», αλλά έπρεπε και να τα αναμένει.

Το περίεργο με τα επεισόδια στο κλειστό του Πανελληνίου ήταν γιατί οι παίκτες του χάντμπολ είχαν πάρει μαζί τους και τα παιδιά τους (όσοι απ’ αυτούς έχουν). Ήταν οι μόνοι που δεν είχαν ακούσει ότι «Αυτά που θα γίνουν στο χάντμπολ αύριο, δεν θα είναι τυχαία»; Η παραπάνω φράση κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα, προετοιμάζοντας όσους δεν κοιμούνται όρθιοι για ότι επρόκειτο (ήταν σχεδιασμένο) να συμβεί.

Συνδυάστε τα επεισόδια με το γεγονός ότι κανείς από το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής (βλέπε εδώ) δεν προσέτρεξε τους 20 προσαχθέντες από τους οποίους οι 10 συνελλήφθησαν και προσήχθησαν σε δίκη στις 3 Ιούνη (η οποία ανεβλήθη για τις 17 του μήνα ). Από τον συνδυασμό των παραπάνω εξάγεται το εξής συμπέρασμα:

Τα επεισόδια έγιναν επειδή κάποιοι από τους οργανωμένους ήθελαν αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο να στείλουν μήνυμα πρός τη Διοίκηση του Σωματείου. Απλώς την «πλήρωσε» το χάντμπολ. Αν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις η ξιφασκία, μη σας ξενίζει αν δεν είχαμε και εκεί επεισόδια. Η μόνη (αλλά απαραίτητη) προϋπόθεση ήταν να υπάρχει αστυνομική δύναμη στο γήπεδο, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τα ίδια τα επεισόδια.

Ποιό όμως ήταν το μήνυμα που μερίδα των οργανωμένων ήθελε να περάσει στη Διοίκηση; Προφανέστατα ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους σε αυτούς που οδήγησαν στην ιστορική ξεφτίλα της έξωσης από τα γραφεία ανήμερα της 29ης Μάη (επέτειο της Άλωσης). Δεν θα «πέφταμε έξω» αν θεωρούσαμε ότι το μήνυμα απευθύνεται πρωτίστως στον Πρόεδρο του Σωματείου Αλέξη Αλεξίου και σε όσους τον στήριζαν και τον στηρίζουν ως Γενικό Κουμανταδόρο του Σωματείου και όχι στους υπόλοιπους όπως π.χ. στον Δημήτρη Λαζόπουλο, ο οποίος πρόλαβε την προηγουμένη μέσω της παραίτησης του να «βγεί από το κάδρο». Επίσης δεν θα λαθεύαμε αν θεωρούσαμε αυτό το μήνυμα ως «προειδοποίηση» για ότι ενδέχεται να συμβεί αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι.    

 

Η θέση μας.

Εμείς ως «παρατηρητές» είμαστε πάντα από πεποίθηση υπέρ του να «βγαίνουν όλα στη φόρα», γιατί οτιδήποτε μένει κρυφό κατατρώει -σαν το σαράκι το ξύλο- την ψυχή μας. Συνεπώς δεν πρόκειται να κάνουμε σε κανέναν υποδείξεις και να δώσουμε μαθήματα για το πώς πρέπει να πορευθεί καθένας μας, αναλόγως του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Το μόνο που θα γράψουμε είναι να προσέξουν αυτοί που σκέφθηκαν (και το έπραξαν) ν’ αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο γιατί, όπως και στην περίπτωση της κατάληψης των Σπάτων, η τέτοια δράση τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από αυτούς που θέλουν να συνετίσουν/προειδοποιήσουν στην αποδόμηση (καταστροφή) των ερασιτεχνικών τμημάτων της Α.Ε.Κ. και έτσι η δράση τους να έχει τ’ αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Σε μιά τέτοια περίπτωση αν ο καθένας συνέχιζε να «τραβά το σχοινί» πρός τη μεριά του θα μπορούσαμε δυνητικά να φτάσουμε και σε ανοιχτό εμφύλιο στην Α.Ε.Κ.

Ελπίζουμε να ήμασταν αρκετά ξεκάθαροι προκειμένου να μην παρεξηγούμαστε...

«Είπαμε και λαλήσαμε και αμαρτία ουκ έχωμεν»

 

Υ.Γ. Σχετικά με τα ίδια τα επεισόδια δείτε εδώ, εδώ & εδώ.

 

04 Ιούνη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5325 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Τα Σχόλιά Μας Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ (ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΑΖΟΙ ΞΕΡΕΤΕ)