Font Size

SCREEN

Cpanel

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ(;) ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ(;) ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

13 Μάρτη 2018.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ(;) ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ(;) ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

 

Κι’ ύστερα σου λένε για «επαγγελματίες δημοσιογράφους» που εργάζονται και στην Δημόσια Τηλεόραση. Έτσι εξηγούνται τα χάλια της στην ενημέρωση. Πάντως για διασκέδαση (αν και όχι ποιότητας) καλός είναι.

Στην παρούσα σελίδα ούτε διαγωνισμούς με διαρκείας των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. κάνουμε, ούτε μεταδόσεις αγώνων, ούτε βιβλία βγάζουμε, ούτε διαφημίσεις βάζουμε. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να κάνουμε ρουφιανιές για λογαριασμό τους. Γι' αυτό και ποτέ δεν θα μοιάσουμε με κανέναν από τους «επαγγελματίες δημοσιογράφους» όπως -καλή ώρα- εσύ.

Αφού ξέρεις τόσα για τους κεφτέδες γιατί δεν ανοίγεις ταβέρνα να ησυχάσει και η δημοσιογραφία; Εδώ ανεβαίνουν τεκμηριωμένα κείμενα που ούτε στα όνειρα τους κάποιοι δεν θα τολμούσαν όχι να υπογράψουν αλλά ούτε ν’ ανεβάσουν (μέχρι να τα κατεβάσουν καθ' υπόδειξην).

Πάντως δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς για το μέλλον σου ως «επαγγελματίας δημοσιογράφος» αν φυσικά επιλέξεις να συνεχίσεις στον χώρο. Έναν χώρο στον οποίο συντάκτης του Π.Α.Ο.Κ. με όνομα που παραπέμπει σε τίτλο τιμής (τρομάρα του) ή σε ομάδα της Α1 του Χάντμπολ ειρωνεύεται τον αντίστοιχο της Α.Ε.Κ. προσπαθώντας ν’ αποδομήσει όσα γράφει μόνο και μόνο επειδή τ’ όνομα του θυμίζει (όπως ο ίδιος γράφει) μάρκα πατατάκια. Τέτοια ποιότητα έχει ο χώρος σου, οπότε οποιοσδήποτε δεν είναι πρόθυμος να υπηρετήσει το ίδιο επίπεδο δημοσιογραφίας περιττεύει. Για να μην αναφερθούμε στην πλειάδα αυτόκλητων υπερασπιστών των εκάστοτε ιδιοκτητών Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να γλύψουν εκεί που πριν έφτυναν.

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς ν’ απευθυνθείς σε οποιονδήποτε με υποτιμητικό (κατά την γνώμη σου) χαρακτηρισμό καλά θα κάνεις να κοιταχτείς στον καθρέφτη και ν’ αναρωτηθείς αν είσαι ο ίδιος με τότε που ξεκίνησες ή αν έχεις αρχίσει όλο και περισσότερο να «ζαρώνεις» μοιάζοντας όλο και περισσότερο με τον «κεφτέ» που με τόση ευκολία κατακρίνεις.

Ελπίζω την επόμενη φορά να βρεις κάτι διαφορετικό να γράψεις (αν και πολύ αμφιβάλλω) γιατί έχεις καταντήσει πλέον βαρετός. Εκτός και αν δεν βρίσκεις κάτι άλλο να γράψεις (όποτε καλά θα κάνεις να ρωτήσεις για ιδέες αυτόν που μέχρι σήμερα λοιδωρείς). Γράφοντας τα ίδια και τα ίδια θα καταντήσεις τόσο πρωτότυπος σαν τον Σεφερλή.

 

Υ.Γ.1. Δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη ν' ασχολούμαι με όσα γράφεις (η πλειοψηφία των οποίων είναι -εφ' όσον πλέον επαναλαμβάνεσαι- αδιάφορη). Ωστόσο έχω αλλεργία στην ηθικολογία («ηθικό πλεονέκτημα» και παρόμοιες μαλακίες). Περιμένω με τις πράξεις σου να μας δείξεις πως θα έπρεπε ν' αντιδράσουν οι ΑΕΚτζήδες δημοσιογράφοι στην παρούσα κατάσταση. 

Υ.Γ.2. Κάποιοι στο www.sdna.gr έκαναν πρώτο θέμα κάθε απόλυση δημοσιογράφου από τα Μ.Μ.Ε. που εξαγόρασε ο Μαρινάκης και εξανίσταντο για τους όρους των ατομικών συμβάσεων που απαιτούσε να υπογράψουν. Καλά έκαναν τότε και τ' αναδείκνυαν. Τότε (Αύγουστο του 2017) αναδείκνυαν την απόλυση 3 δημοσιογράφων των «ΝΕΩΝ» μεταξύ των οποίων ήταν και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου (βλέπε εδώ). Σήμερα που ο Βαγγέλης απολύθηκε από το  «ΕΘΝΟΣ» του Ιβάν Σαββίδη ούτε μια αναφορά. Αν και για ν' απολυθεί κάποιος δεν απαιτείται κατά τον νόμο να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος (εκτός αν πρόκειται για εκδίκηση) είναι προφανές πως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια διπλά «εκδικητική απόλυση». Όχι μόνο επειδή είναι ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. (αν και στο «ΕΘΝΟΣ» δεν ήταν αυτή η δουλειά του), αλλά και επειδή εργάζεται στην 24MEDIA ιδιοκτησίας Μαρή με τον οποίο εδώ από χθες ο Ιβάν σταμάτησε να συνεργάζεται. Οπότε, δυστυχώς, στην περίπτωση του Βαγγέλη ισχύει το «μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγόνια».

Κουράγιο Βαγγέλη. Οι «πουθενάδες» σου εύχονται ότι καλύτερο για τη συνέχεια.   

 

Διαβάστηκε 1749 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Τα Σχόλιά Μας ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ(;) ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ(;) ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.