Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Τ’ ΑΚΟΥΣΑΜΕ).

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
(ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Τ’ ΑΚΟΥΣΑΜΕ).

Επειδή τό παιχνίδι τελευταία έχει «χοντρύνει» και η πολιτική και αυτοδιοικητική σκηνή «ποδοσφαιροποιούνται» πλέον πλήρως, κρίναμε σκόπιμο να μην κρατάμε πλέον για τους εαυτούς μας κάποια σχόλια που ακούσαμε και μας ενδιαφέρουν (ως ΑΕΚτζήδες εννοείται) άμεσα.

  • Τό πρώτο από αυτά εκστόμισε παλαιός πρόεδρος επί σειρά ετών τής Ε.Π.Ο., ο οποίος όταν εγκατέλειψε τήν θέση του προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει τίς υπηρεσίες του στόν ιδιωτικό τομέα. Ο εν λόγω πρόεδρος δηλώνει σίγουρος ότι ο Δ. Μελισσανίδης πρόκειται να εγκαταλείψει τήν Α.Ε.Κ. και απλά ψάχνει αφορμή για να τό κάνει. Προχωρόντας ακόμη περισσότερο θεωρεί ότι ακόμη και αν δεν κολλήσει σε κάποιο νομικό εμπόδιο η υπόθεση του γηπέδου, ο ίδιος ο Μελισσανίδης θα κάνει προσφυγή εναντίον τής ανέγερσης του! Όπως γίνεται κατανοητό η υπόθεση παραείναι σοβαρή ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι τά παραπάνω ισχύουν έστω μόνο στήν θεωρία. Γιατί στήν περίπτωση που ισχύουν τά παραπάνω αποκτά ιδιαίτερη σημασία η δαιμονοποίηση συγκεκριμένων ατόμων, τά οποία δήθεν με τήν δράση τους βάζουν συνεχώς εμπόδια στήν προσπάθεια του και τελικά τόν οδηγούν στήν έξοδο. Εξυπακούεται βέβαια πώς αν επιβεβαιωθεί ο πρώην πρόεδρος και κάποιοι «θερμοκέφαλοι» χειροδικήσουν σε βάρος όσων έχουν στοχοποιηθεί τόν τελευταίο χρόνο, όλη η ευθύνη θ’ ανήκει στούς εκτελώντες χρέη Δημόσιου Κατήγορου δημοσιογράφους μέ ή χωρίς εισαγωγικά.
  • Μάθαμε ότι ο Π. Παναγιωτόπουλος δεν υπέγραψε ο ίδιος τήν νομοθετική ρύθμιση για τό γήπεδο αλλά ένας συνεργάτης του. Ο εν λόγω συνεργάτης του δέχθηκε μετά επίθεση από εφημερίδα για τήν πράξη του αυτή. Είναι γνωστό πώς οΠ. Παναγιωτόπουλος προσέχει ιδιαιτέρως που τίς βάζει και τίς δύο, αποφεύγοντας έτσι τίς κακοτοπιές. Ποιός τόν ενημέρωσε ότι η ρύθμιση αυτή έχει προβλήματα; Λέτε να έχει δίκιο;
  • Κάποιος «ψιθύρισε» σε συνεργάτη μας ότι η νομοθετική ρύθμιση τής «Αγιά Σοφιάς» (της δικής μας και όχι της κανονικής) συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μην πάρει προβιβάσιμο βαθμό από τήν Επιστημονική Υπηρεσία τής Βουλής, η οποία και γνωματεύει πάνω σε όλα εισαγόμενα σχέδια νόμου. Η εν λόγω υπηρεσία δεν μασάει τά λόγια της όταν πρέπει να γνωμοδοτήσει σχετικά με τίς υποβαλλόμενες πρός ψήφιση διατάξεις, ενώ όπως αποδεικνύουν και οι γνωματεύσεις της σε «μνημονιακά σχέδια νόμου» εφαρμόζει ως μόνο κριτήριο της τήν συμβατότητα τους με τό ισχύον νομικό πλαίσιο. Οι γνωματεύσεις της είναι σε πολλές περιπτώσεις ταυτόσημες με αυτές τού Συμβουλίου τής Επικρατείας (για όσες περιπτώσεις τό τελευταίο έχει αποφανθεί). Λέτε να κολλήσουμε εκεί; Τί στάση θα κρατήσουν οι αντιπρόσωποι τού Έθνους αν η έκθεση είναι απορριπτική ή έχει «γκρίζες ζώνες»; Θα τήν ψηφίσουν έτσι κι αλλιώς για να μην έχουν πρόβλημα με τόν «Τίγρη»; Είδωμεν.
  • Κάποιος άλλος «ψιθυριστής» κάρφωσε σε (άλλο) συνεργάτη μας ότι ακόμα και αν ψηφιστεί από τήν Βουλή η ρύθμιση θα σκαλώσει αμέσως μετά στα διαδικαστικά πρίν τήν έκδοση τής οικοδομικής άδειας, ενώ ενδέχεται να κινηθούν και δικαστικά προσβάλλοντας την και κάποιοι οι οποίοι έχουν συμφέρον (οικονομικό εννοείται) να μην γίνει τό γήπεδο με τόν τρόπο που επιδιώκει ο Μελισσανίδης. Άσε που μπορεί και ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται λόγου χάρη για τίς επιπτώσεις τού έργου να κινηθεί και αυτός δικαστικά εναντίον τής ρύθμισης. Για να ενισχύσει δε τό επιχείρημα του επιχειρηματολόγησε πώς ούτε οι «ρυθμίσεις Γρανίτσα» εφαρμόστηκαν αν και είχαν ψηφιστεί πανηγυρικά.
  • Δικηγόρος από τούς πλέον συνήθεις θαμώνες της τηλεοπτικής «Δίκης» έλεγε σε κάποιον που είχε τήν ατυχία ν’ ασχοληθεί με τά διοικητικά τής Α.Ε.Κ. τα εξής: «Ο Οικονομόπουλος με αυτό που έκανε σας έσωσε. Τώρα (μετά δηλαδή τήν κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων) γίνεται σωστά η εκχώρηση και όχι όπως πηγαίνατε να τό κάνετε». Τότε ήταν που ο παραπάνω αναφερόμενος δικηγόρος έλαβε τήν απάντηση που τόν άφησε άφωνο. «Τί μου τα λες εμένα αυτά; Ποιός σου είπε ότι ήθελαν πράγματι να κάνουν τήν εκχώρηση; Όποιος υποστήριζε αυτά που μου λες τώρα χαρακτηριζόταν ώς εχθρός τής Α.Ε.Κ.». Όπως λέει και τό διαφημιστικό σλόγκαν «μερικά πράγματα είναι ανεκτίμητα (όπως η έκφραση του εν λόγω δικηγόρου όταν άκουσε τήν παραπάνω απάντηση) για όλα τ’ άλλα υπάρχει η...»
  • Έτερος δικηγόρος «εκμυστηρευόταν» ότι δεν χρειαζόταν η εκχώριση τόσων εκατομμυρίων στο Δημόσιο. Αρκούσε –για ν’ αποκτήσει τό Δημόσιο τό δικαίωμα να κυνηγήσει τόν Ψωμιάδη– η εκχώρηση κάποιων χιλιάδων ευρώ και μετά το Δημόσιο θα μπορούσε με βάση αυτή την εκχώρηση να κατάσχει όπου βρεί (είς χείρας τρίτων που λένε και οι νομομαθείς) τά χρήματα του Μάκη.

Ξεκαθαρίζουμε -για να μην παρεξηγούμαστε- ότι εμείς ούτε υιοθετούμε κάτι από τά παραπάνω ούτε επιθυμούμε να εμπλακούμε σε διαμάχη σχετικά με τίς τυχόν σκοπιμότητες που ενδέχεται να εξυπηρετού όσοι τά κυκλοφόρησαν αρχικά. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι για να μπορείτε να παρακολουθείτε καλύτερα τα τεκταινόμενα στήν ομάδα μας, γιατί ποός ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο.

Από τον συνδυασμό των 4 πρώτων σχολίων προκύπτει κατά τη γνώμη μας σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρχουν ψήγματα αλήθειας. Εμείς ωστόσο για μια ακόμη φορά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θέλουμε να την κάνει κανείς από τά κοινά της Α.Ε.Κ., ειδικά όσοι έχουν υποσχεθεί στον κόσμο της Α.Ε.Κ. πράγματα όπως το γήπεδο και η «αναγέννηση». Θέλουμε να μείνουν όσο χρειαστεί για να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Από την άλλη όμως δεν πρόκειται να μείνουμε ούτε απαθείς ούτε και σιωπηλοί, όταν συντελούνται εγκλήματα όπως αυτό της Ερασιτεχνικής.

 

9 Απρίλη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5736 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Τα Σχόλιά Μας Κείμενα Παρατηρητηρίου ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Τ’ ΑΚΟΥΣΑΜΕ).