Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ Α.Ε.Κ. (ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ Α.Ε.Κ.
(ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)

Έχουμε ήδη διανύσει το 1/10 του Πρωταθλήματος και αν στα τρία αυτά παιχνίδια προσθέσουμε και τα δύο Ευρωπαϊκά υπάρχει ένα πρώτο δείγμα για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Τώρα αν τα συμπεράσματα μας είναι διαφορετικά απ’ αυτά στα οποία θα ήθελε να μας κατευθύνει ο Κ.Α.Τ. αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μας. Έτσι κι αλλιώς ότι και να γράφουν κάποιοι το μόνο «σωστό» κριτήριο είναι αυτό του θεατή που πληρώνει εισιτήριο για να δεί την ομάδα του.

Ξεκινώντας τον σχολιασμό της απόδοσης της ομάδας μας φέτος πρέπει να σημειώσουμε ότι από τα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει ως τώρα τα τρία ήταν εντός έδρας (Σεντ-Ετιέν, Ξάνθη & Ηρακλή) στα παιχνίδια αυτά σημείωσε και τα τρία πιθανά αποτελέσματα με συνολική συγκομιδή 4 γκόλ υπέρ και 2 κατά.

Περισσότερο σημαντική όμως από τους βαθμούς και τα γκόλ είναι η εμφάνιση της ομάδας στα τρία αυτά εντός έδρας παιχνίδια που υποτίθεται ότι η ομάδα εξαιτίας της υποστήριξης του κόσμου της παίζει καλύτερα.

Δυστυχώς και στα τρία αυτά παιχνίδια οι εμφανίσεις της Α.Ε.Κ. προβλημάτισαν τους οπαδούς της ειδικά αυτούς που έχουν εικόνα από την Α.Ε.Κ. τόσο της δεκαετίας του ’80 όσο και αυτής του ’90. Ακόμη και στα «πέτρινα» χρόνια της δεκαετίας του ’80 σπανίως η Α.Ε.Κ. εμφανιζόταν τόσο μετρίως κακή εντός έδρας. Η σημερινή ομάδα παρά το ότι θα έπρεπε να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο (αφού υποτίθεται ότι διαθέτει ποιοτικότερους παίκτες από τότε) ωστόσο απέχει πολύ από το να το καταφέρει.

Και στα τρία αυτά παιχνίδια (περισσότερο σ’ αυτά με Σεν-Ετιέν και Ηρακλή) φάνηκαν οι επιθετικές αδυναμίες της ομάδας. Επιθετικές αδυναμίες τις οποίες στο παιχνίδι με την Ξάνθη κάλυψαν η αμυντική ανικανότητα της ακριτικής ομάδας και η παροιμιώδης ευστοχία του Αλμέϊδα.

Εκτός όμως από τις επιθετικές αδυναμίες η ομάδα παρουσίασε και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια και κραυγαλέες αμυντικές αδυναμίες. Η αργή αμυντική της αντίδραση ειδικά όταν απέναντι στους αμυντικούς μας βρίσκονται γρήγοροι επιθετικοί πρέπει να προβληματίσει, γιατί ούτε όλες οι ομάδες είναι επιθετικά σαν τον Ηρακλή και την Ξάνθη, ούτε η τύχη θα συνεχίζεται επ’ άπειρον.

Από την άλλη στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Σεντ-Ετιέν και Βέροια η Α.Ε.Κ. έφερε μια ισοπαλία και μια νίκη με τέρματα 2 υπέρ και χωρίς να δεχτεί γκόλ. Δεδομένης της χρονικής στιγμής που έπαιξε με την Σεντ-Ετιέν και της δυναμικής της Βέροιας τα δύο αποτελέσματα δεν λένε και πολλά.

Τέλος από άποψη προσέλευσης του κόσμου τα νούμερα είναι:

  • 25.004 με Σεντ-Ετιέν,
  • 11.677 με Ξάνθη,
  • 9.673 με Ηρακλή.

Με βάση τα παραπάνω πιστεύουμε ότι είναι προφανές πως η Διοίκηση δεν έκανε σωστά την δουλειά της για να είναι εγκαίρως έτοιμη η ομάδα για την φετινή σεζόν. Καθυστέρησε πολύ να καταλήξει στον προπονητή της ομάδας, δεν πήρε παίκτες σε θέσεις που η ομάδα έχει ανάγκη και αυτοί στους οποίους κατέληξε ήρθαν αργά και έπαιξαν χωρίς να είναι απολύτως έτοιμοι. Για τον λόγο αυτό αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού και η απουσία τους είναι ιδιαιτέρως αισθητή όπως στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Με δυό λόγια αποδεικνύεται ότι ειδικά φέτος που η ομάδα θα έπρεπε να παρουσιαστεί περισσότερο δυνατή και έτοιμη από πέρισυ (καθώς έπαιζε και στην Ευρώπη) ο σχεδιασμός απέτυχε παταγωδώς. Αυτό είναι σημάδι διοικητικής ανεπάρκειας μιας Διοίκησης που πορεύθηκε με το «βλέποντας και κάνοντας» προσπαθώντας όχι μόνο να μην ξοδέψει πολλά, αλλά και να βγάλει κιόλας από πωλήσεις παικτών.

Από πωλήσεις παικτών όπως ο Αραβίδης τον οποίο κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν στο εξωτερικό ακόμη και παρά τη θέληση του. Ακόμη δε και αν κάποιος πολύ καλοπροαίρετος να ήθελε να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα και να εμφανίσει το άσπρο-μαύρο δεν θα κατάφερνε τίποτα περισσότερο από το να αυτογελοιοποιηθεί, καθώς η ίδια η Διοίκηση της Π.Α.Ε. αναγνωρίζει την γύμνια της ομάδας διαδίδοντας πως τον Γενάρη η Α.Ε.Κ. θα πάρει επιθετικό. Η Α.Ε.Κ. τον Γενάρη θα τζογάρει μ’ ότι υπάρχει εκείνη τη στιγμή στην αγορά μπας και σουλουπωθεί αγωνιστικά. Τότε που θα έχει ολοκληρωθεί το μισό Πρωτάθλημα στην διεκδίκηση του οποίου ευχόμαστε να είμαστε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Κλείνοντας εφιστούμε την προσοχή σας στην μη χρήση γελοίων συγκρίσεων της ομάδας μας με την κατάσταση των υπόλοιπων διεκδικητών του Πρωταθλήματος. Εμείς θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για την δυναμική της δικής μας ομάδας και να μην αντιγράφουμε πρακτικές και μεθόδους των υπολοίπων, ειδικά όταν πάνε να ξεγελάσουν εχθρούς και φίλους στην προσπάθεια τους να την «βγάλουν φθηνά».

 

Υ.Γ. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ» είναι αρκούντως γαύρικο. Μεταθέτει τις ευθύνες στο αγωνιστικό τμήμα αφήνοντας απέξω τους κύριους υπεύθυνους (την Διοίκηση και την Ιδιοκτησία). Στο κάτω-κάτω όπως γράφαμε σε προηγούμενο κείμενο μας «το μοναστήρι να ‘ναι καλά κι από καλογέρους» το θέμα είναι να μένει στο απυρόβλητο το σύστημα διοίκησης της ομάδας.

Άσε που άμα ασκήσουν κριτική στον Ασλανίδη που είναι αδερφικός φίλος του «Διοικητικού Ηγέτη» και την Αρκάδη (που προεδρεύει της Ιδιοκτήτριας Ε.Φ. ΑΕΚ) υπάρχει η πιθανότητα να τσαντιστούν και να φύγουν από την Π.Α.Ε. Και τότε ή θ’ αναλάβουν ο Αδαμίδης και ο Δημητρέλλος (που ήδη γύρισε μέσω futsal) ή τίποτα «πουθενάδες».

Τώρα αν αυτό σας φαίνεται ηλιθιωδώς παιδαριώδες σαν σκέψη, μάλλον έχετε δίκιο. Άλλωστε στην Π.Α.Ε. (αλλά και γενικότερα στην Α.Ε.Κ.) είναι πολλά τα λεφτά που με κάθε τρόπο διακινούνται για να σηκωθούν να φύγουν οι σημερινοί διοικούντες-ιδιοκτήτες της.

 

28 Σεπτέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2330 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ Α.Ε.Κ. (ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)