Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (ΣΟΚΑΡΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
(ΣΟΚΑΡΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ)

Μεσημέρι Παρασκευής (της 25ης Αυγούστου συγκεκριμένα) την επομένη της εμφατικής πρόκρισης επί της Μπριζ «παρατηρητής» οδηγούσε και άκουγε τον SPORT FM. εκείνη την ώρα έκανε εκπομπή ο Άρης Ασβεστάς ο οποίος συνομιλούσε με ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. Δεδομένης της πρόκρισης της Α.Ε.Κ. ως μόνης Ελληνικής ομάδας στους ομίλους του EUROPA ο Άρης διατύπωσε την αφελή (αλλά και οπαδική) απορία αν τώρα η Α.Ε.Κ. θα έπρεπε να δώσει κάποια από αυτά τα παραπανίσια έσοδα για να ενισχυθεί με ποιοτικούς (και γι’ αυτό ακριβούς) παίκτες. Οι απαντήσεις που του έδωσε ο ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. προκάλεσαν αληθινό σοκ στον «παρατηρητή», τόσο που ν’ αναρωτηθεί αν ο ρεπόρτερ καταλάβαινες τι εκείνη την στιγμή παραδεχόταν.

Σήμερα παραθέτουμε τις απαντήσεις του ρεπόρτερ με την σειρά που δόθηκαν. Εφ’ όσον οι απαντήσεις που παρατίθενται μεταφέρονται από μνήμης, η αυθεντική διατύπωση ενδέχεται να διαφέρει. Ωστόσο, το πνεύμα (ουσία) των απαντήσεων του ρεπόρτερ είναι αυτή που περιγράφουμε. Στο κάτω-κάτω αν ο ρεπόρτερ θα ήθελε να μας αμφισβητήσει μπορεί να παραθέσει το αντίστοιχο ηχητικό ντοκουμέντο.

Η αρχική τοποθέτηση του ρεπόρτερ ήταν πως θα ήταν λογικό ν’ αναμένονται πιο «ποιοτικές» ενισχύσεις με τα παραπανίσια λεφτά εξαιτίας του αποκλεισμού Π.Α.Ο. & Π.Α.Ο.Κ., αλλά αυτό δεν είναι αυτονόητο από την άποψη της Π.Α.Ε. γιατί:

  • Η Α.Ε.Κ. δεν έχει έναν μεγαλομέτοχο που άνετα να μπορεί να συμμετέχει στις Α.Μ.Κ.
  • Τις δύο τελευταίες χρονιές η Α.Ε.Κ. είχε ελλείμματα. Μικρά μεν και αντιμετωπίσιμα αλλά πάντως ελλείμματα.
  • Άλλωστε τα μεγαλύτερα της έσοδα η Α.Ε.Κ. τα είχε στην Γ’ Εθνική.

Αν δεν έχετε ήδη σοκαριστεί είναι επειδή δεν έχετε πλήρως κατανοήσει την σημασία των παραπάνω. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Η απάντηση του ρεπόρτερ σχετικά με τον «μεγαλομέτοχο της Α.Ε.Κ.» έχει δύο αναγνώσεις. Δυστυχώς για τα ασπόνδυλα που ανέκαθεν υπερθεματίζουν υπέρ του εκάστοτε Ιδιοκτήτη ταυτίζοντας την ομάδα/ιδέα με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο όποια από τις δύο αναγνώσεις και αν διαλέξουν είναι το ίδιο προβληματική. Είτε θεωρήσουμε πως αναφερόταν στην Ε.Φ. Α.Ε.Κ. (της οποίας η μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι οι «δωρεές» των διαρκείας, είτε θεωρήσουμε πως αναφερόταν στον Μελισσανίδη (ο οποίος «έστησε» την Ε.Φ. Α.Ε.Κ., ο καλός ρεπόρτερ μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει στην Α.Ε.Κ. άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια για να βάλει τα λεφτά που πρέπει. Όπως και αν το ερμηνεύσουν τα ασπόνδυλα η ουσία είναι η ίδια: «ο Μελισσανίδης ΔΕΝ έχει τα λεφτά που απαιτούνται για να γίνει η Α.Ε.Κ. ξανά μεγάλη, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.».
  • Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα (δηλαδή, τους δύο δημοσιευμένους Ισολογισμούς της Π.Α.Ε.) η πρώτη χρήση (Β’ Εθνική) ήταν έστω και ελάχιστα κερδοφόρα. Άρα ΔΕΝ υπήρξε έλλειμμα. Η επόμενη χρονιά (πρώτη της Α’ Εθνικής) έκλεισε με Ζημιές, αφήνοντας μεγάλο έλλειμμα, το οποίο μεταξύ άλλων καλύφθηκαν και με άτοκο δανεισμό 3 εκ.  Συνεπώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ρεπόρτερ, η Π.Α.Ε. και την χρονιά 2016-2017 έκλεισε την Χρήση με Ζημιές και άρα έλλειμμα. Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα ακόμη τρίμηνο προκειμένου να δούμε τον Ισολογισμό της και το ακριβές μέγεθος τόσο των Ζημιών όσο και του ελλείμματος.
  • Τέλος η παραδοχή του ότι η Α.Ε.Κ. είχε τα μεγαλύτερα έσοδα στην Γ’ Εθνική είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αλλά και παράλληλα προβληματική. Γι’ αυτό το τελευταίο σημείο θα χρειαστεί να επικαλεστούμε τα νούμερα των Εσόδων κάθε χρονιάς, έτσι όπως αυτά προκύπτουν με τον πλέον επίσημο τρόπο. Προκαταβολικά σημειώνω πως στα Έσοδα ΔΕΝ υπολογίζονται Α.Μ.Κ. και δανεισμός. Με βάση τον «Οικονομικό Απολογισμό» του 2014 της Ερασιτεχνικής η Α.Ε.Κ. στην Γ’ εθνική είχε Έσοδα ίσα με τα Έξοδα της που έφτασαν στο ποσό των 5.538.675,30 Ευρώ. (βλέπε εδώ). Την χρονιά της Β’ Εθνικής η Π.Α.Ε. είχε Έσοδα 6.667.836,29 Ευρώ. (βλέπε εδώ). Πέρισυ (2015-2016) τα Έσοδα της ήταν 10.071.299,60 Ευρώ (βλέπε εδώ). Με δεδομένο ότι την Χρήση 2016-2017 τα Έσοδα ΔΕΝ αυξήθηκαν σημαντικά, τότε με βάση τον ρεπόρτερ η Α.Ε.Κ. στην Γ’ Εθνική είχε Έσοδα πάνω από 10 εκ. Ευρώ, τα οποία ΔΕΝ φαίνονται στον Ισολογισμός και τον «Οικονομικό Απολογισμό» της Ερασιτεχνικής. Οπότε; Αυτή η παραδοχή από έναν «συστημικό» ρεπόρτερ, η οποία έγινε μάλιστα χωρίς την Ανακριτική πίεση, ΔΕΝ αποδεικνύει χωρίς αμφιβολία τις καταγγελίες για οικονομικές και λογιστικές λαθροχειρίες στο Σωματείο;  

Κλείνοντας σας δίνουμε «τροφή για σκέψη» έτσι ώστε να έχετε μια εικόνα για τα φετινά οικονομικά δεδομένα της Π.Α.Ε. Εφ’ όσον η ομάδα συμμετέχει στους ομίλους του EUROPA εισπράττοντας τουλάχιστον 7 εκ. παραπάνω από πέρισυ (και με δεδομένο ότι την Χρήση 2016-2017 ΔΕΝ έπεσαν τα Έσοδα κάτω από τα 10 εκ.) τα συνολικά έσοδα θα πρέπει να κινηθούν στα 16-17 εκ. Ακόμη και αν τα Έξοδα κινηθούν στα επίπεδα του 2015-2016 για την οποία έχουμε δημοσιευμένο Ισολογισμό, αυτό σημαίνει ότι φέτος θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ κέρδη. Ένα ποσό που από άποψης Κερδών και με βάση τις συνθήκες είναι πολύ μεγάλο, αλλά το οποίο ενδεχομένως ΔΕΝ θα επαρκεί για την πλήρη αποπληρωμή του δανεισμού της.

Περισσότερα, όμως, για τον παραπάνω συλλογισμό στα τέλη του χρόνου (ή στις αρχές του επόμενου) όταν θα έχουμε τον Ισολογισμό της Χρήσης 2016-2017. Τότε θα μπορούμε να δούμε πόσο μέσα έχουμε πέσει.

 

05 Σεπτέμβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6050 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (ΣΟΚΑΡΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ)