Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ «ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ» ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
(ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ «ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ» ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ)

Το κείμενο που ακολουθεί δεν έχει σκοπό να εκθειάσει κανέναν, πόσο μάλλον να καλοπιάσει. Έτσι κι αλλιώς τα «καλοπιάσματα» δεν είναι του στυλ μας. Απλώς από καιρού εις καιρόν νοιώθουμε «υποχρεωμένοι» ν’ αναγνωρίσουμε οτιδήποτε καλό συμβαίνει και αφορά την ομάδα απ’ όπου και αν προέρχεται. Μια ομάδα η οποία όπως την αντιλαμβανόμαστε είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών της και σίγουρα πολύ περισσότερα από τα σορτσάκια και τις φανέλες με τον Δικέφαλο Αετό. Δηλώνουμε ωστόσο ότι αν κάποιοι θέλουν να καταλάβουν ότι τους συμφέρει και να το ερμηνεύσουν ανάλογα εμείς δεν πρόκειται να τους απαντήσουμε χαλώντας τους την ψευδαίσθηση (άλλωστε δεν θα μας πίστευαν). Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε κύριοι.

Η δεύτερη επανεμφάνιση Μελισσανίδη στα της Α.Ε.Κ. συνοδεύτηκε από την απόφαση του να ρίξει την Α.Ε.Κ. στα Τάρταρα προκειμένου να την «αναστήσει». Ορόσημο της επανόδου (και πετράδι του Στέμματος) προοριζόταν το νέο γήπεδο το οποίο θα χτιζόταν στον ίδιο χώρο με το παληό. Ωστόσο παρά την γκλαμουράτη (για τα δεδομένα του Μελισσανίδη) παρουσίαση και τα παχηά λόγια όλων όσων εμπλέκονταν κανένα από τα χρονοδιαγράμματα που ο ίδιος έθεσε δεν έχει τηρηθεί.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η διαχείριση του γηπεδικού ήταν (και εν μέρει συνεχίζει να είναι) τόσο άθλια και προβληματική αφού δημιούργησε ζητήματα (όπως το ιδιοκτησιακό) τα οποία δεν χρειαζόνταν (και δεν έπρεπε) να δημιουργηθούν. Οι περιπλοκές που έχουν προκύψει ακόμη και αν λυθούν όπως θα επιθυμούσε ο Μελισσανίδης και το επιτελείο του θα έχουν, ωστόσο, κοστίσει πολύ σε χρόνο. Χώρια την δυσφήμιση που προκαλείται τόσο σε βάρος του ίδιου όσο και σε βάρος της Α.Ε.Κ. Φυσικά επειδή μιλάμε για τον Μελισσανίδη τον οποίο περιτριγυρίζουν έτσι κι αλλιώς πολλοί πρόθυμοι να του πουλήσουν τις υπηρεσίες τους γίνεται συνεχής προσπάθεια το φταίξιμο να φορτωθεί σε άλλους («εσωτερικούς» και «εξωτερικούς» εχθρούς).

Η όλη κατάσταση και οι συνεχείς διαψεύσεις των προσδοκιών που ο ίδιος ο Μελισσανίδης δημιούργησε σε συνδυασμό με την οικτρή κατάσταση της «Μάνας Α.Ε.Κ.» -η οποία έχει πέσει στα χέρια αετονύχηδων- έχει οδηγήσει όσους δεν μπορούν να σιωπούν να βγούν και τουλάχιστο να στηλιτεύσουν ότι στραβό (και δυστυχώς είναι πολλά) βλέπουν. Τελευταία τέτοια εκδήλωση ήταν η αναπάντητη στην ουσία της ανακοίνωση της ORIGINAL Πάτρας (βλέπε εδώ), η οποία αποτέλεσε για τα δεδομένα της Α.Ε.Κ. «επανάσταση».

Η αξία της συγκεκριμένης ανακοίνωσης είναι ότι προέρχεται από τον χώρο των οργανωμένων και μάλιστα της ORIGINAL. Έναν χώρο ο οποίος την τελευταία 3ετία σπανίως τοποθετείται για τα τεκταινόμενα στην ομάδα˙ και όποτε το τολμά είναι ιδιαίτερα «προσεκτικός». Αν και η ανακοίνωση φαίνεται ν’ αφορά μόνο το γήπεδο, ωστόσο εξαιτίας του ιδιοκτησιακού αφορά και την Ερασιτεχνική (παρά το γεγονός ότι η τελευταία αναφέρεται μόνο 2 φορές).

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε επανάσταση (με ή χωρίς εισαγωγικά) είναι τι θα κάνει αν και όταν επικρατήσει. Θ’ ασκήσει την εξουσία ή θα την παραδώσει σε κάποιον πιο ικανό απ’ αυτή; Στην Ελληνική Ιστορία έχουν υπάρξει μόνο δύο επαναστάσεις οι οποίες αν και επικράτησαν δεν άσκησαν την εξουσία. Πρώτη χρονικά ήταν αυτή της 3ης Σεπτέμβρη 1843. Δεύτερη το Κίνημα του Γουδή το 1909. Αν στόχος της πρώτης ήταν η θέσπιση Συντάγματος, της δεύτερης ήταν η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος τα έβαλε με όλα τα κακώς κείμενα εκείνης της περιόδου απαιτώντας αλλαγές και εκσυγχρονισμό του Κράτους.

Κατ’ αναλογία η ανακοίνωση της ORIGINAL Πάτρας έχει την ίδια σημασία, ειδικά εφ’ όσον θέλει να προκαλέσει όσους μέχρι τώρα δεν βγάζουν άχνα μη τυχόν και στεναχωρήσουν τον πολυχρονεμένο μας αυθέντη. Είναι προφανές ότι τα παιδιά από την Πάτρα δεν στοχεύουν στην «εκθρόνιση» Μελισσανίδη παρά μάλλον στον συνετισμό του. Ένα συνετισμό ο οποίος είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολος όχι μόνο λόγω του χαρακτήρα του, αλλά κυρίως επειδή το γήπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα επιχειρηματικά σχέδια του.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η ORIGINAL Πάτρας δεν έχει πολλά να κάνει από ‘δω και πέρα. Έσπασε την εκκωφαντική σιωπή των οργανωμένων λέγοντας τ’ αυτονόητα. Από ‘δω και πέρα η μπάλα (η πρωτοβουλία των κινήσεων) είναι στα χέρια άλλων. Το πολύ-πολύ να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα τοποθετούμενη δημόσια και για όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν την τελευταία 3τία και τα οποία πληγώνουν τους ΑΕΚτζήδες κηλιδώνοντας την Ιστορία του Σωματείου μας. Να «ενημερώσει» όσους από εμάς δεν γνωρίζουν (ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν) τι συμβαίνει.

Όπως το βλέπουμε στο γύρισμα του χρόνου (άντε μέχρι τα τέλη Γενάρη το πολύ) αδειάζοντας η κλεψύδρα φτάνει η ώρα του λογαριασμού. Τότε ο «Τίγρης» θα πρέπει να έχει χειροπιαστά «καλά νέα» για το γήπεδο (όπως υποσχέθηκε στην αντιπροσωπεία της ORIGINAL στη τελευταία συνάντηση τους) και να έχει συμμαζέψει το χάλι στην Π.Α.Ε. (για την Ερασιτεχνική δε δίνει δεκάρα τσακιστή όπως ξέρουμε). Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πάρει σαφή θέση και η ORIGINAL, κάτι που όπως είναι τα πράγματα είναι και δύσκολο και επικίνδυνο.

«Ο καιρός γαρ εγγυής» που θα έλεγε και ο Λιακόπουλος…

Υ.Γ. Τυπικά τα «τελεσίγραφα» τα θέτουν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Ουσιαστικά όμως τα τελεσίγραφα τα θέτουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας (και όχι οι άλλοι σ’ εμάς) όταν δεν αντιμετωπίζουμε εγκαίρως (ή αρνούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε) μια κατάσταση αναβάλλοντας για το μέλλον την αντίδραση μας.

 

13 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2395 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ «ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ» ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ)