Font Size

SCREEN

Cpanel

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Α. (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ‘Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Α.
(ΔΥΣΤΥΧΩΣ ‘Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ)

Από τις 10 Οκτώβρη 2002 που μπήκε η Ε.Ε.Α. στην αθλητική και οπαδική καθημερινότητα έχει αναπτυχθεί απέναντι σ’ αυτή μια σχέση έλξης-απώθησης. Μια σχέση οι διακυμάνσεις της οποίας διαμορφώνονταν αναλόγως των εκκρεμοτήτων της κάθε ομάδας, αλλά και των ανταγωνιστών της. Με τον καιρό η Ε.Ε.Α. από Επιτροπή χορήγησης πιστοποιητικών συμμετοχής έγινε «γραφείο παραπόνων και καταγγελιών» ατόμων και ομάδων που προσπαθούσαν να βρουν το δίκιο τους.

Δικαίως ή αδίκως (καμιά φορά και σκόπιμα) αποφάσεις της Επιτροπής μπήκαν στο στόχαστρο πρώτα των δημοσιογράφων και ύστερα των οπαδών. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες αποφάσεις της οι οποίες χρειάζονται διευκρίνιση. Στην περίπτωση αυτή θα βοηθούσε αν δημοσιοποιούνταν το σκεπτικό τους. Ποιος δε θυμάται για παράδειγμα τις αποφάσεις της για τον Μαρινάκη (η οποία πείραξε τον Κοντονή), τον χαρακτηρισμό του Μελισσανίδη ως «εν τοις πράγμασι Διοικητικού Ηγέτη»;

Εμείς ανέκαθεν τασσόμασταν υπέρ της Διαφάνειας. Συνεπώς επιθυμούμε να έχουμε όσο γίνεται περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Ε.Ε.Α., η οποία ανεξαρτήτως της εκάστοτε σύνθεσης της πρέπει να διακρίνεται από συνέχεια και συνέπεια σχετικά με τον τρόπο λήψης των αποφάσεων της. Όσο αφορά τη συνέχεια αυτό σημαίνει ότι η παρούσα σύνθεση θα πρέπει ν’ ασχοληθεί με όσες υποθέσεις είχε αποφασίσει ν’ ασχοληθεί η προηγούμενη Ε.Ε.Α. και αν κρίνει ότι δεν πρέπει ν’ ασχοληθεί με κάποιες οφείλει να δημοσιοποιήσει και να τεκμηριώσει την άποψη της αυτή. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα μισόλογα, τα κουτσομπολιά και τα μισοσκόταδα κάνουν μεγαλύτερη και διαρκέστερη ζημιά από μια «κακή» (λανθασμένη) απόφαση.    

Αφήνοντας στην άκρη τις εκκρεμότητες της προηγούμενης Ε.Ε.Α. (μια από τις οποίες ήταν η κλήση σε ακρόαση της Α.Ε.Κ. και του Μελισσανίδη για την υπόθεση του «Διοικητικού Ηγέτη») ας σχολιάσουμε κάποιες από τις πρόσφατες αποφάσεις της που μας έκαναν εντύπωση.

Στην πρώτη της συνεδρίαση (25 Αυγούστου 2016) με την νέα της σύνθεση και αφού είχε ήδη αναβληθεί η έναρξη του Πρωταθλήματος (την οποία είχαμε σχολιάσει εδώ) η Επιτροπή έλαβε μια και μόνη απόφαση. Αποφάσισε να δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στον Γαύρο (βλέπε εδώ).

Από κει και πέρα η Ε.Ε.Α. «έπεσε με τα μούτρα στην δουλειά». Έτσι την 1η Σεπτέμβρη 2016 χορήγησε 3 ακόμη πιστοποιητικά συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου σε Α.Ε.Κ., Ατρόμητο και Κασσιόπη (Κέρκυρα). Επίσης έλαβε μια απόφαση η οποία μας παραξένεψε και γι’ αυτό πολύ θα θέλαμε να μάθουμε κάτι παραπάνω. Απέρριψε την απόκτηση ποσοστού κάτω του 33% του Μ.Κ. Του Π.Α.Ο.Κ. από την Σ.Ε.ΚΑΠ. Α.Ε., η οποία ανήκει πλέον στον Ιβάν Σαββίδη. Ποιος να ήταν άραγε ο λόγος; (Για την ανακοίνωση της Ε.Ε.Α. σχετικά με την συνεδρίαση της εκείνη πάτα εδώ).

Μια εβδομάδα στις 8 Σεπτέμβρη 2016 η Ε.Ε.Α. χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και σ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες (με την εξαίρεση των Πας Γιάννινα και Βέροιας). Το ωραίο είναι ότι χορήγησε πιστοποιητικό σε Λάρισα, Πλατανιά και Ηρακλή παρότι οι φάκελοι τους δεν ήταν πλήρεις (μαζί με το πιστοποιητικό τους χορήγησε και προθεσμία μέχρι 31 Οκτώβρη για να τους συμπληρώσουν). Από εκείνη την μέρα ξεκινά μια μικρή «οδύσσεια» για την Βέροια μέχρι τελικά να πάρει και εκείνη το πιστοποιητικό της. (Για την ανακοίνωση της Ε.Ε.Α. σχετικά με την συνεδρίαση της εκείνη πάτα εδώ).

Στην επόμενη συνεδρίαση της στις 14 Σεπτέμβρη 2016 (του Σταυρού) η Ε.Ε.Α. δεν είχε όπως φαίνεται και από την σχετική ανακοίνωση πολύ δουλειά (βλέπε εδώ). Ωστόσο από την μέρα αυτή αρχίζει να αχνοφαίνεται λύση στο ζήτημα της Βέροιας.

Πράγματι στις 22 Σεπτέμβρη 2016 όπως προκύπτει και από την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής (βλέπε εδώ) το ζήτημα της Βέροιας λύθηκε με την έγκριση αφ’ ενός της μεταβίβασης ποσοστού 93,53% του Μ.Κ. της από τον πρώην μεγαλομέτοχο της στον νυν (Παπαδόπουλο Κ.) και αφ’ ετέρου την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 Ευρώ. Αυτό όμως που μας αφήνει άφωνους είναι το ποσοστό που μεταβιβάστηκε. Σύμφωνα με όλες τις ανακοινώσεις της Ε.Ε.Α. το ποσοστό είναι 93,53% του Μ.Κ. Αφού όμως σύμφωνα με τον Ν. 2725/1999 το ιδρυτικό σωματείο κατέχει παγίως (μόνιμα) 10% στην περίπτωση της Βέροιας το άθροισμα βγαίνει πάνω από 100% (103,53% αν δεν υπάρχουν και άλλοι μέτοχοι! Πως στην ευχή είναι αυτό δυνατόν;

Στη συνεδρίαση της 29ης Σεπτέμβρη 2016 η Επιτροπή εξέταζε τους φακέλους των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. (κυρίως αυτών γιατί άρχιζε το Πρωτάθλημα τους μια βδομάδα μετά) και η μόνη άξια λόγου απόφαση που έλαβε ήταν η έγκριση της απόκτησης ποσοστού σχεδόν 90% του Μ.Κ. του Άρη από την Ειρήνη Καρυπίδου (βλέπε εδώ). Η απόφαση αυτή είναι άξια λόγου εξαιτίας του θορύβου που έχει ξεσηκωθεί σχετικά με τον τρόπο που συστάθηκε (και τα προβλήματα νομιμότητας της) η «νέα» Π.Α.Ε. Αρης.

Τέλος στην τελευταία συνεδρίαση της (και πρώτη τον Οκτώβρη) στις 6 Οκτώβρη 2016 η Ε.Ε.Α. έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ σε όλες τις ομάδες τις Α1 και σε δύο ομάδες της Α2 (Αρκαδικός, Καβάλα). Ωστόσο οι πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις είναι αυτές που αναβλήθηκε η συζήτηση τους τόσο για την επόμενη συνεδρίαση (13 Οκτώβρη) όσο και για την μεθεπόμενη (20 Οκτώβρη). Εμείς το μόνο που έχουμε ως απορία διαβάζοντας την σχετική ανακοίνωση (βλέπε εδώ) είναι τι ακριβώς σημαίνει η διατύπωση:

4. Αίτηση του αθλητικού σωματείου «Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ» περί σύστασης νέας ΚΑΕ.
   ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.    

Εν αναμονή των εξελίξεων στις αναβληθείσες υποθέσεις και τις όποιες νέες προκύψουν ως τότε κλείνουμε εδώ την αναφορά μας στην Ε.Ε.Α. και τις αποφάσεις της υπό την νέα της σύνθεση.

 

Υ.Γ. Επειδή θεωρούμε τους εαυτούς μας σοβαρούς δεν θα σχολιάσουμε το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής για την υπόθεση της Βέροιας. Αν δεν το έχετε υπόψη σας (και αν τολμάτε με δική σας ευθύνη να το διαβάσετε) πατήστε εδώ.

 

20 Οκτώβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5002 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Α. (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ‘Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ)