Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ - ΡΑΨΩΔΙΑ Ν’ (ΠΩΣ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ - ΡΑΨΩΔΙΑ Ν’
(ΠΩΣ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ)

Ο Χριστός υποτίθεται ότι το είπε (αν το είπε ποτέ) ξεκάθαρα: «Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Δυστυχώς για τους σκεπτόμενους ανθρώπους η συγκεκριμένη ρήση είναι πολύ στη μόδα τα τελευταία έξι χρόνια. Ειδικά στον χώρο του Αθλητισμού χρησιμοποιείται κατά κόρον ειδικά τον τελευταίο χρόνο οπότε και κορυφώθηκε η δικαστική διερεύνηση της «Εγκληματικής Οργάνωσης». Μιας «Εγκληματικής Οργάνωσης» η οποία με επίκεντρο το Γουδή έχει απλωθεί σαν γάγγραινα σ’ όλο τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Έτσι η παραπάνω ρήση μετασχηματίσθηκε στο: «Όποιος δεν είναι αναφανδόν και άκριτα με τον Κοντονή και την Κάθαρση είναι με την Ε.Π.Ο. και την Εγκληματική Οργάνωση». Η ταύτιση της «Κάθαρσης» με τον Σταύρο Κοντονή εκτός από αστήρικτη είναι και εκβιαστική, καθώς όπως τίθεται το ζήτημα η επιλογή είναι μεταξύ «άσπρου» και «μαύρου», «φωτός» και «σκότους» αποκλείοντας όλες τις μεταξύ των δύο αποχρώσεις ως επιλογές.

Σύμφωνα λοιπόν με τους υμνολόγους του (υπο)Υπουργού Αθλητισμού ο Σταύρος Κοντονής μεθοδευμένα επέτυχε την απομάκρυνση της «έκπτωτης» Διοίκησης (λόγω της δίωξης για την «Κάρτα Υγείας») ασκώντας συνεχή πίεση και εκμεταλλευόμενος τα λάθη της. Κορωνίδα της μεθοδευμένης πίεσης του (υπο)Υπουργού υποτίθεται πως ήταν η αναβολή της έναρξης του Πρωταθλήματος κατά δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τους υμνητές του με τον τρόπο αυτόν ο Σταύρος Κοντονής έδειξε ότι η Κυβέρνηση σε θέματα νομιμότητας δεν αστειεύεται. (Θυμίζουμε ότι όπως προβλήθηκε προς τον Τύπο και τους Ιθαγενείς η αναβολή έγινε ως πίεση για την ανάκληση της αλλαγής της σύνθεσης των δικαστικών οργάνων της Ομοσπονδίας και για τις μεθοδεύσεις στην Κ.Ε.Δ.).

Επειδή τα Έπη όπως η «Κοντονιάδα» είναι η διήγηση της ζωής ενός ήρωα και όχι η «αγιογράφηση» του περιλαμβάνουν και πλευρές αλλά και ενέργειες του που δεν τον κολακεύουν. Αν δεν το έκαναν θα ήταν διαφήμιση και όχι διήγηση. Στο κάτω-κάτω κριτής όσων περιλαμβάνει ένας έπος είναι ο κάθε αναγνώστης/ακροατής τους. Έτσι σήμερα θα σας διηγηθώ τον πραγματικό (κύριο) λόγο της αναβολής του Πρωταθλήματος κατά δύο εβδομάδες.

Όπως θυμάσαι αγαπητέ μου αναγνώστη το Πρωτάθλημα ήταν να ξεκινήσει το διήμερο 20 & 21 Αυγούστου. Για να ξεκινήσει όμως το Πρωτάθλημα πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια. Πρέπει δηλαδή σύμφωνα με την Αθλητική Νομοθεσία να έχουν λάβει όλες οι ομάδες «Πιστοποιητικό Συμμετοχής» το οποίο χορηγεί η Ε.Ε.Α. και να το προσκομίσουν στην διοργανώτρια Αρχή. Αλλιώς υπάρχει το ενδεχόμενο της υποβολής ενστάσεων επί ενστάσεων και τότε δεν βρίσκει άκρη κανείς μέχρι να τελειώσει η σεζόν.

Έλα όμως που η Ε.Ε.Α. δεν λειτουργούσε εξαιτίας «μη νόμιμης σύνθεσης» και φυσικά δεν μπορούσε ούτε τους φακέλους των ομάδων να ελέγξει ούτε «Πιστοποιητικά Συμμετοχής» να χορηγήσει (ή να μη χορηγήσει). Το πρόβλημα λύθηκε με (υπο)Υπουργική απόφαση του Σταύρου Κοντονή μόλις στις18 Αυγούστου, δηλαδή δύο μέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Με την αναβολή ο Κοντονής γλύτωσε την ξεφτίλα να φέρει (ν)τροπολογία με την οποία να δίνει παράταση στην αδειοδότηση των ομάδων από την Ε.Ε.Α.

Ως δικαιολογία για την μεγάλη καθυστέρηση στον διορισμό της νέας Ε.Ε.Α. ακούστηκε ότι δήθεν η συμμετοχή στην Επιτροπή είναι άμισθη και γι’ αυτό υπήρχαν πολλές αρνήσεις. Προφανώς αγνοούν τον ιδρυτικό της Ε.Ε.Α. νόμο (Ν. 3057/2002 άρθρα 23-28) και ειδικά την παράγραφο 9 του άρθρου 23, η οποία προβλέπει την «την κατά παρέκκλιση» αποζημίωση των μελών της Επιτροπής. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Καταλαβαίνεις λοιπόν αγαπητέ μου αναγνώστη, από τι κάζο (πες καλύτερα Βατερλό) γλύτωσε η (υπο)Υπουργάρα μας με την απόφαση της αναβολής (για την δικαιολόγηση της οποίας επιστρατεύθηκε η ηλιθιότητα της αδυναμίας διατήρησης της τάξης αν υπήρχε κανένα φαλτσοσφύριγμα λόγω των ορισμών των διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. που είχε ορίσει η «έκπτωτη» Ε.Π.Ο. Έτσι με την απόφαση για την αναβολή προστάτεψε την φήμη του ως πολιτικού (που με τόσο κόπο έχτιζε) κρύβοντας τους λάθος χειρισμούς του, ενώ την ίδια στιγμή εμφανιζόταν άτεγκτος (ανυποχώρητος) σε θέματα νομιμότητας έναντι της Ε.Π.Ο. Μιας νομιμότητας την οποία αυτός και ο Γενικός τηρούν κατά το δοκούν, αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης ραψωδίας.       

Τώρα αν με την αναβολή «ευνοήθηκαν» ο Γαύρος και η Α.Ε.Κ. που δεν είχαν τελειώσει με τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό και δεν είχαν «δέσει» ως ομάδες, αυτά μάλλον θα πρέπει να θεωρηθούν ως παράπλευρες ωφέλειες παρά ως κάποιος από τους λόγους που οδήγησαν στην αναβολή.

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Μ'

 

 

15 Σεπτέμβρη 2016
παρατηρητής 1.

 

  

 

Διαβάστηκε 3962 φορές

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ - ΡΑΨΩΔΙΑ Ν’ (ΠΩΣ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ)