Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Η Α.Ε.Κ. ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Η Α.Ε.Κ. ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
(ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ)

Οι μεγάλες ομάδες είναι τέτοιες επειδή το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται και ειδικά στις περιπτώσεις που απαιτείται να κυριαρχήσουν οπωσδήποτε. Τις μεγάλες ομάδες τις φθονούν οι περισσότεροι και γι’ αυτό σπάνια αφήνουν να περάσει ανεκμετάλλευτη όποια ευκαιρία παρουσιαστεί για να τις «πληγώσουν». Γι’ αυτό πρέπει πάντα να είναι συγκεντρωμένες προκειμένου να πετυχαίνουν τους στόχους που βάζουν αποδεικνύοντας με τα κατορθώματα τους και όχι με τραγούδια το μεγαλείο τους.

Προχθές Δευτέρα 6 Μάρτη 2017 στην Ν. Σμύρνη έπαιξαν μεταξύ τους δύο ιστορικές ομάδες. Η μια από τις δύο (η γηπεδούχος) ενώ έχει μακρά ιστορία με αρκετά φωτεινά σημεία εδώ και χρόνια κάνει ότι μπορεί να την αμαυρώσει. Το μόνο που της μένει τότε είναι να τα δίνει όλα όταν αντιμετωπίζει ομάδες όπως η Α.Ε.Κ. Μια επικράτηση σε βάρος της είναι αρκετή για να βγεί η υπόλοιπη σεζόν.

Η άλλη ομάδα που κατέβηκε στην Ν. Σμύρνη την περασμένη Δευτέρα έχει πολύ μεγάλη Ιστορία, αλλά προβληματικό (τουλάχιστον αγωνιστικά) παρόν. Θεωρητικά αγωνίζεται να ξανακερδίσει την θέση που είχε παλαιότερα (μαζί με τον σχετικό «σεβασμό»), αλλά στην πράξη αγκομαχά να σώσει τη χρονιά. Πληρώνει τον καιροσκοπισμό («το βλέποντας και κάνοντας») της Διοίκησης και της Ιδιοκτησίας της. Είναι μια ομάδα με σημαντικά κενά, η οποία ενώ διαθέτει κάποιες πολύ καλές μονάδες δεν έχει καταφέρει να γίνει ΟΜΑΔΑ.

Μιλώντας συνολικά για το παιχνίδι η ομάδα που φαίνεται ν’ «αδικείται» (ποιος είπε ότι η ΖΩΗ είναι δίκαιη;) από το αποτέλεσμα είναι η γηπεδούχος. Δεδομένου μάλιστα ότι πρόσφατα παραχώρησε τον Ανσαριφάρντ στον Γαύρο κάποιοι αναρωτιούνται ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού αν τον είχε ακόμη στη σύνθεση της. Όπως κάποιοι αναρωτιούνται ποια θα ήταν η τύχη της Α.Ε.Κ. στο Πρωτάθλημα αν είχε από την αρχή έναν προπονητή που να τον πιστεύει η Διοίκηση και αν η τελευταία δεν την άφηνε «γυμνή» από παίκτες σε καίριες θέσεις.

Αναρωτιούνται τι στην ευχή πίστευαν ότι έκαναν όσοι διαμόρφωσαν το φετινό ρόστερ. Αναρωτιούνται -γιατί δεν το πιστεύουν- γιατί άνθρωποι με πείρα στον χώρο δεν μπορούσαν να δούν αυτό που οι «απέξω» (εκτός από τα κάθε λογής «γιουσουφάκια») έβλεπαν από την αρχή κιόλας. Όπως επίσης αναρωτιούνται την τελευταία 3ετία ποιος και με ποια κριτήρια αποφασίζει για την (μη) διαχείριση του γηπεδικού μας ζητήματος.

Ενός ζητήματος το οποίο έχει ελάχιστα προχωρήσει, ενώ όσο συνεχίζεται η ως τώρα διαχείριση του απειλεί να στρέψει σημαντική μερίδα των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή του γηπέδου στην Ν. Φιλαδέλφεια. Ενός γηπέδου για το οποίο σκιαμαχούν η Π.Α.Ε. (ο τελικός χρήστης) και ο Δήμος.

Από η μια η Π.Α.Ε. προτάσσει τον Ν. 4277/2014 και την απόφαση του ΣτΕ (όχι άλλο ΣτΕ) και από την άλλη ο Δήμος ζητά την οριστική μελέτη των υπογειοποιήσεων για να υπογράψει. Θεατής στην μάχη αυτή είναι η Περιφέρεια (η οποία έχει κάνει όλα τα μη ουσιαστικά για να φαίνεται ότι προωθεί το έργο) και η Κυβέρνηση (η οποία συμπαρίσταται με δηλώσεις Υπουργών και Βουλευτών).  

Οι δυο μονομάχοι (Π.Α.Ε. & Δήμος) θυμίζουν πυγμάχους (ή παλαιστές) οι οποίοι αποφεύγουν να επιτεθούν ο ένας στον άλλο και παίζοντας άμυνα ελπίζουν να βρούν ένα άνοιγμα (έστω και μικρό) στην άμυνα του αντιπάλου και τότε να κάνουν επίθεση. Παίζουν για να μη χάσουν και όχι για να κερδίσουν ελπίζοντας ότι ο διαιτητής (Κυβέρνηση) θα δώσει στον αντίπαλο τους «παρατήρηση» μπας και πάρουν κανένα πόντο.

Όλα αυτά τη στιγμή που η πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων επιλέγει να εστιάζει στον Δήμο και όχι εκεί που βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή στην Περιφέρεια. Εστιάζοντας στον Δήμο (και ασκώντας του πίεση για να υπογράψει) παίζουν στην ουσία το παιχνίδι του Βασιλόπουλου, τον οποίο βοηθούν από τώρα να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή κιόλας.

Το πραγματικό πρόβλημα δεν βρίσκεται στη στάση του Δημαρχούκου. Βρίσκεται στην πλευρά της Περιφέρειας, η οποία πρέπει να δημοπρατήσει τις υπογειοποιήσεις αφού πριν έχει βρεί (εγγράψει) τα σχετικά κονδύλια στον Προϋπολογισμό της. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έναρξη των εργασιών κατασκευής οι υπογειοποιήσεις πρέπει να προηγηθούν κατά 3 μήνες, αφού η όλη κατασκευή έχει σχεδιαστεί πάνω τους. Ακόμη και αν θα ήταν δυνατό να κατασκευαστεί το γήπεδο ανεξάρτητα από τις υπογειοποιήσεις, δεν θα μπορούσε στη συνέχεια ν’ αδειοδοτηθεί ως προς τη λειτουργία του.

Συνεπώς το κλειδί των εξελίξεων βρίσκεται στην Περιφέρεια, η οποία για να προχωρήσει με τις υπογειοποιήσεις πρέπει να έχει στα χέρια της κατ’ αρχάς την οριστική μελέτη. Μια οριστική μελέτη, η οποία συντάσσεται από τον Σεπτέμβρη του 2014 ως σήμερα!

Έτσι έχουν τα πράγματα. Εκτός και αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον Δημαρχούκο να παίζει την «κολοκυθιά» χτίζοντας έτσι το πολιτικό του μέλλον.

Πάντως αν κρίνουμε από την χθεσινή ανακοίνωση μετά την «συνέντευξη» του Βασιλόπουλου είτε στην Π.Α.Ε. κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, είτε επενδύουν αποκλειστικά στο θυμικό (συναίσθημα) του κόσμου. Το ύφος της ανακοίνωσης ταιριάζει περισσότερο σε «σύνδεσμο οργανωμένων» παρά σε μια μεγάλη και σοβαρή Α.Ε. (εκτός αν σκόπιμα γράφτηκε έτσι). Επιπλέον δεν προωθεί σε τίποτα την υπόθεση του γηπέδου. Δεν σχολιάζουμε την γκάφα με την ημερομηνία (καλά δεν διαβάζει κανείς τις σημαντικές ανακοινώσεις πριν βγούν;) τόσο γιατί οφείλεται σε εκνευρισμό (ενδεχομένως και βιασύνη) όσο επίσης γιατί δεν είναι και η μοναδική. Γι’ αυτό όμως περισσότερα προσεχώς.

Κλείνοντας δυό λόγια για το αποτέλεσμα στην Ν. Σμύρνη. Μπορεί να μας δυσαρέστησε ότι δεν κερδίσαμε, αλλά τουλάχιστον δεν χάσαμε όπως υποδείκνυε στον Μελισσανίδη ο «Αποδυτηριάκιας» (βλέπε εδώ). Κάτι είναι κι αυτό. Συμπέρασμα; Ο Μελισσανίδης δεν είναι μάγκας και δεν το λέει η καρδιά του, αφού αν κατά τον «Απδυτηριάκια» ήταν θα έπρεπε να δώσει εντολή να χάσει η ομάδα μπας και χάσει το Πρωτάθλημα η Μητρική (Γαύρος) από την θυγατρική. Αν δεν μας πιστεύετε ορίστε και η σχετική περικοπή:

«Ο Μελισσανίδης οφείλει να βοηθήσει τον Πανιώνιο. Να βάλει χέρι στην επιχείρηση απώλειας του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Αν είναι μάγκας ο τίγρης, αν το λέει η καρδιά του, θα δώσει εντολή στην ΑΕΚ να χάσει την Κυριακή από τον Πανιώνιο. Όχι για πάρτη του Πανιωνίου, αλλά για να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό.».

Αυτά για τώρα και ελπίζουμε κάποιοι να έβαλαν μυαλό γιατί αυτή η Ιστορική ομάδα δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σταματήσουν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους να δίνουν δικαιώματα. Μετά όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

Υ.Γ. Προτείνουμε από ‘δω και πέρα να περιοριστούν σημαντικά οι αναφορές στις αποφάσεις της Βουλής (Ν. 4277/2014) και την απόφαση του ΣτΕ του 2015. Όχι τίποτα άλλο αλλά υπάρχουν πολλές αποφάσεις της Βουλής (νόμοι) που πήγαν στο καλάθι των αχρήστων και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Επιπλέον η απόφαση του ΣτΕ το 2015 είχε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης που παραχωρήθηκε στην Α.Ε.Κ. το 1934 και όχι με το έργο αυτό καθ’ εαυτό (Οικοδομική Άδεια, Περιβαλλοντικούς Όρους, υπογειοποιήσεις). Κανείς μας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι όλες οι μελλοντικές αποφάσεις του ΣτΕ (γιατί σίγουρα θα υπάρξουν προσφυγές) θα είναι εξίσου θετικές.

Γι’ αυτό συνιστούμε να μειώσετε τις αναφορές στις αποφάσεις της Βουλής και στην απόφαση του ΣτΕ.όφαση του ΣτΕ.

 

08 Μάρτη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3387 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ Η Α.Ε.Κ. ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ)