Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙΖΟΥΝ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ» (ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙΖΟΥΝ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ»
(ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ;)

Μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους (όταν τα Βαλκάνια πήραν τη σημερινή τους μορφή) η Ελλάδα βρίσκεται (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) συνεχώς στην «άμυνα». Δίνει την εντύπωση ότι θεωρεί πως η Ιστορία τελείωσε και μαζί της παγιώθηκαν οι διεθνείς σχέσεις και ισορροπίες. Δίνει την εντύπωση ότι θεωρεί πως ο κόσμος όπως διαμορφώθηκε (σωστότερα μοιράστηκε στα δύο) μετά τον Β’ Π.Π. είναι οριστικός. Μπορεί μια τέτοια θεώρηση να είναι βολική, ωστόσο είναι παράλογη. Στα πλαίσια αυτής της λογικής το Ελληνικό Κράτος αποφάσισε να κάτσει ήσυχο επιλέγοντας να «λησμονήσει» κάποιες όψεις της Ιστορίας μας προκειμένου να μην «προκαλεί» τους γείτονες μας.

Στην ουσία ήλπιζε να μην το προκαλέσουν ούτε αυτοί. Έτσι κάθε φορά που οι γείτονες μας ήγειραν οποιοδήποτε ζήτημα η Ελληνική αντίδραση περιοριζόταν σε μια περισσότερο ή λιγότερο ήπια ανακοίνωση («διακοίνωση» την λένε οι διπλωμάτες) και σε μια καταγγελία στους Διεθνείς Οργανισμούς (δηλαδή στις Η.Π.Α. και αργότερα και σε Ε.Ε.). Η τέτοια «αμυντική» στάση πέρασε και στην πλειοψηφία αυτών που διαμορφώνουν (περισσότερο ή λιγότερο) την «Κοινή Γνώμη» (που όπως απέδειξε ο Ουμπέρτο Έκο δεν υφίσταται).

Έτσι κάθε φορά που κάποιοι «προκαλούν» βλέπουμε ακριβώς τους ίδιους τίτλους με την προηγούμενη «πρόκληση» (οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν και στην επόμενη). Εξυπακούεται ότι κάθε φορά (μέχρι την επόμενη) η συγκεκριμένη είδηση είναι σημαντική και υποκρύπτει κάποιο δόλιο σχέδιο που έχει εξυφανθεί από σκοτεινά κέντρα σε βάρος της Ελλάδας μας. Ακόμα περισσότερο όταν αυτό γίνεται μέσω της χρησιμοποίησης συμβόλων που καλώς ή κακώς θεωρούμε άρρηκτα δεμένα με την Ιστορία μας.

Ένα τέτοιο ζήτημα είναι το σχετικό με την χρήση του Δικέφαλου Αετού, ενός συμβόλου το οποίο αν και χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία χρόνια της Βυζαντινής (Ελληνικής Μεσαιωνικής) Αυτοκρατορίας ταυτίστηκε μ’ αυτή. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια «αυξημένη ευαισθησία» όταν Αλβανοί υπήκοοι (ή Έλληνες υπήκοοι Αλβανικής καταγωγής) που βρίσκονται στην Χώρα μας «σχηματίζουν τον Αλβανικό Αετό».

Προτού προχωρήσω στο κυρίως σχόλιο οφείλω να σημειώσω ότι η τέτοια συζήτηση είναι επί της ουσίας ηλίθια καθώς υποκρύπτει κάποιον αόριστο φόβο για «σκοτεινά σχέδια» ή για κάποιους που επιβουλεύονται εδάφη μας ή και ‘γω δεν ξέρω για τί άλλο. Τ’ «ανοιχτά μέτωπα» από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 είναι τρία: Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία.

Ειδικά με την τελευταία τόσο εξαιτίας των πολλών Αλβανικής εθνικότητας οικονομικών μεταναστών αλλά και (κυρίως) εξαιτίας της Ελληνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου υπάρχει μια σχεδόν μόνιμα τετεμένη σε Κυβερνητικό επίπεδο κατάσταση. Ωστόσο και ανεξάρτητα από το αν και κατά πόσο είναι δικαιολογημένη η στάση της «επίσημης» (Κυβερνητικής) Ελλάδας το θέμα του παρόντος κειμένου είναι σχετικά με τον «Αλβανικό Αετό».

Τι έχουμε να φοβηθούμε ως Έθνος από τον Δικέφαλο Αετό; Κατά ποια έννοια το εθνικό σύμβολο των Αλβανών συνιστά απειλή; Μήπως λόγω του UCK ή επειδή πολλοί από δαύτους είναι εγκατεστημένοι (από καιρό οι περισσότεροι) στην Ελλάδα;

Όσοι θεωρούν ότι τα καραγκιοζιλίκια με τον «Αλβανικό Αετό» συνιστούν απειλή, θεωρούν ότι η απειλή προέρχεται μόνον από την Αλβανία εξαιτίας της ιδέας για την «Μεγάλη Αλβανία») ή μήπως και από κάθε άλλη χώρα έχει οικειοποιηθεί τον Δικέφαλο Αετό; Απειλείται για παράδειγμα η Χώρα μας από το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, τη Ρωσία; Μήπως εκτός από τις τρείς χώρες (τέσσερις με την Αλβανία) απειλείται και από κανένα μασονικό τάγμα που έχει εντάξει τον Δικέφαλο Αετό στο σήμα του ή μήπως από τον Οίκο των Αψβούργων (αν έχει μείνει κανείς τους ζωντανός);

Και αν υποθέσουμε ότι όντως η Χώρα μας απειλείται γιατί δεν επιλέγουμε ως απειλή την δυνατότερη της Αλβανίας Σερβία (με την οποία είχαμε από παληά κόντρα για την κυριαρχία στην Μακεδονία) ή ακόμη και την πιο δυνατή απ’ όλες Ρωσία;

Η μόνη «σοβαρή» (που να έχει κάποιο νόημα, δηλαδή) απάντηση είναι ότι μέσω της χρησιμοποίησης (οικειοποίησης) του Δικέφαλου Αετού εγείρονται διεκδικήσεις (απαιτήσεις) πάνω στα «απαράγραπτα δικαιώματα του Έθνους». Ακόμα όμως και αν είναι έτσι τα όποια δικαιώματα θεωρούν κάποιοι πως έχουν από την οικειοποίηση και μόνον του Δικέφαλου Αετού πάνε πίσω μόνον μέχρι την Βυζαντινή Αυτοκρατορία (που εδώ και έξι σχεδόν αιώνες μας έχει «αφήσει χρόνους») και ότι αυτή συμβόλιζε.

Αν όντως θέλουμε ένα σύμβολο που να μας συνδέει διαχρονικά με τις Ιστορικές καταβολές μας αυτό είναι οι ΔΥΟ ΑΕΤΟΙ που έστειλε ο ΔΙΑΣ για να βρούν το κέντρο του κόσμου. Οι ΔΥΟ ΑΕΤΟΙ που κάθισαν στον «ομφαλό» των Δελφών ορίζοντας με τον τρόπο αυτό «το κέντρο του Κόσμου». Είναι οι ίδιοι ΔΥΟ ΑΕΤΟΙ των οποίων η απεικόνιση στην πάροδο του χρόνου και με τις αλλαγές που έλαβαν χώρα δημιούργησαν τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ. Την διαδικασία αυτή μαζί με τις σχετικές αρχαιολογικές αποδείξεις έχει αριστοτεχνικά περιγράψει ο Ι. Ν. Σβορώνος στο έργο του «ΠΩΣ ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ» (βλέπε εδώ).

Τους ΔΥΟ ΑΕΤΟΥΣ δεν μπορεί να τους οικειοποιηθεί κανείς που δεν θεωρεί τον εαυτό του ΕΛΛΗΝΑ και αυτό είναι κάτι που κανείς εθνικιστής των γειτονικών μας κρατών (αλλά και της Ρωσίας) δεν θα έκανε. Ενώ τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ μέσω των επιγαμιών (πραγματικών ή φανταστικών) τον έχουν οικειοποιηθεί πολλοί, οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ως συνεχιστές (διαδόχους) της Βυζαντινής (Μεσαιωνικής Ελληνικής) Αυτοκρατορίας.

Εν κατακλείδι αν κάποιοι από τους γείτονες μας νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ ως εθνικό τους σύμβολο ότι κάνουν κάτι, ε τότε ας συνεχίσουν να το κάνουν. Εμείς, πλέον γνωρίζουμε καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς δεν μετρά ποιο σύμβολο χρησιμοποιείς ως εθνικό, αλλά αν και πόση ισχύ διαθέτεις προκειμένου να κάνεις πράξη τα όνειρα σου.

Υ.Γ. Οι εθνικιστικοί κύκλοι στα γειτονικά μας κράτη ακόμη δεν μπορούν να «χωνέψουν» τα σύνορα που χαράχτηκαν μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Γι’ αυτό και τα προηγούμενα χρόνια (πριν το 2013) είχε αναπτυχθεί στο διαδίκτυο μια έντονη φιλολογία σχετικά με αλλαγές των συνόρων (πάντα σε συνάρτηση με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την λήξη των Βαλκανικών Πολέμων). Και πάντα σε βάρος της Ελλάδας. Ωστόσο τίποτα δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει.

Ίσως όλος αυτός ο θόρυβος να σηκώθηκε εξαιτίας και της οικονομικής αδυναμίας της Χώρας μας, μιας οικονομικής αδυναμίας που την έφερε πιο κοντά στις δικές τους (τις ρημαγμένες από την σχέση υποτέλειας με την Ε.Σ.Σ.Δ.). Σε κάθε περίπτωση η όλη φιλολογία το μόνο που κατάφερε ήταν να «ζεσταίνει» τις φτωχές και εξαθλιωμένες μάζες των γειτόνων μας όπως κάποτε το όνειρο της «Μεγάλης Ελλάδας» φώτιζε και ζέσταινε τις καρδιές των προγόνων μας.

 

29 Μάρτη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2138 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙΖΟΥΝ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ» (ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ;)