Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟ Π.Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ. & Α.Ε.Κ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟ Π.Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ. & Α.Ε.Κ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
(ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ)

Τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι σαν τις Πανελλήνιες. Ότι και να έχεις κάνει στα διαγωνίσματα τα προηγούμενα χρόνια αν δεν τα καταφέρεις σ’ αυτές ΔΕΝ κάνεις τίποτα. Ειδικά για τις Ελληνικές ομάδες οι Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις αποτελούν όχι μόνο μια διαδικασία εξετάσεων, αλλά ταυτόχρονα και την ευκαιρία διακρίσεων που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην μνήμη των οπαδών τους. Μιας και δεν θα είχα παρέα για να πάω στο γήπεδο είδα το παιχνίδι από την τηλεόραση. Ένα παιχνίδι, το οποίο είναι το 6ο συνολικά από την «επανεκκίνηση» της ομάδας και πριν από το οποίο η Α.Ε.Κ. είχε 2 ισοπαλίες και 3 ήττες (οι 2 εντός) χωρίς να έχει σημειώσει γκόλ.

Επειδή τα ευχάριστα είναι καλό να μένουν για το τέλος (προκειμένου να μένει η γλυκιά γεύση) θα σχολιάσω πρώτα τον «Ευρωπαίο Π.Α.Ο.Κ.».

Όπως σημείωνα και στο χθεσινό κείμενο (βλέπε εδώ) ο Π.Α.Ο.Κ. ΔΕΝ λειτουργεί από διοικητικής άποψης σωστά. Σημείωνα πως ο αποκλεισμός για τον Π.Α.Ο.Κ. θα ήταν άθλος, μόνο και μόνο επειδή το σκόρ ήταν τέτοιο που θ’ απαιτούσε από την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη πραγματική προσπάθεια για να μείνει εκτός ομίλων. Χθές η ομάδα (ή μήπως το συνονθύλευμα) της Θεσσαλονίκης δικαίωσε όσους ΔΕΝ την παίρνουν στα σοβαρά. Όπως φαίνεται μετά το Κύπελλο νόμισαν ότι κάτι κατάφεραν και ξεφούσκωσαν (σαν ομάδα που τα έχει κατακτήσει όλα) μένοντας στον Βόλο.

Με μια ενδεκάδα που θυμίζει Γ.Σ. του Ο.Η.Ε. στην οποία μόνον με αίτηση βλέπεις Έλληνα, η μόνη επιτυχία (πλήν του Κυπέλλου που πήρε όπως το πήρε) είναι η «οικονομική εξυγίανση» της. Φαίνεται ότι το «σύνδρομο του μονίμως αδικημένου και κατατρεγμένου» (το οποίο έχει σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη) της έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Επιπλέον οι τραγικές διοικητικά παρουσίες των πατέρα και γιού Σαββίδη (ειδικά του δεύτερου) είναι το κερασάκι στην τούρτα. Γι’ αυτό το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν απολύτως ενδεικτικό του τι έχει καταφέρει τόσα χρόνια ο Σαββίδης στον Π.Α.Ο.Κ. μια τρύπα στο νερό.

Ο Π.Α.Ο. δεδομένων των οικονομικών του δεδομένων (για τα οποία φταίει αποκλειστικά η Ιδιοκτησία/Διοίκηση του), αλλά και του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα ήταν αναμενόμενο ότι ΔΕΝ θα πέρναγε. Επιπλέον είχε την τύχη να κληρωθεί με Ισπανική ομάδα, οπότε… Το μόνο που μπορεί και πρέπει να ειπωθεί είναι ότι ο Π.Α.Ο. μέχρι στιγμής και αναλόγως του τι θα γίνει με τον Ζέκα είναι μια τίμια ομάδα. Τόσο μπορεί, τόσο παίζει…

Η Α.Ε.Κ. θύμισε κάτι από την ομάδα που μας έδωσε Ευρωπαϊκές χαρές. Η απόδοση της ήταν μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη. Όχι επειδή ξαφνικά μεταμορφώθηκε από κάποιο «μαγικό ραβδί», ούτε επειδή ο αντίπαλος προπονητής μπέρδεψε την ομάδα του αλλάζοντας σύστημα. Η χθεσινή Α.Ε.Κ. θα περνούσε έτσι κι αλλιώς, απλά επειδή οι παίκτες της εμφανίστηκαν τόσο συγκεντρωμένοι και τόσο προσηλωμένοι σ’ αυτό που έπρεπε να κάνουν που το έκαναν να φαίνεται εύκολο.

Το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να δείξει την ίδια προσήλωση και συγκέντρωση και στο Πρωτάθλημα. Μένει να δούμε αν η παρούσα ομάδα (η οποία χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση) μπορεί να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις ή αν έχει με την χθεσινή της εμφάνιση βάλει τόσο ψηλά τον πήχη που θα περάσει από κάτω. Τώρα, πλέον που η Α.Ε.Κ. είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα στο EUROPA και θα πάρει όλα τα λεφτά που αντιστοιχούν στην Ελλάδα μένει να δούμε σε ποιο βαθμό η Ιδιοκτησία/Διοίκηση θα κάνει το καθήκον της. Γιατί η χθεσινή ομάδα μαζί με την απαραίτητη ενίσχυση εκεί που «πονάει» κοντράρει άνετα τον γαύρο μέχρι το τέλος για το Πρωτάθλημα. Με 3 γκόλ υπέρ και 4 κατά σε 6 παιχνίδια που μεταφράζονται σε 1 νίκη (εντός), 2 ισοπαλίες (εκτός) και 3 ήττες (οι 2 εντός) δεν είναι και για πανηγύρια, αλλά ούτε και τελείως χάλια. Τουλάχιστον έχει ακόμη έξι παιχνίδια να δείξει σ’ εμάς και την Ευρώπη «τι ψάρια πιάνει».

Συγχαρητήρια στην ομάδα και καλή της τύχη στη σημερινή κλήρωση.

 

25 Αυγούστου 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 3823 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟ Π.Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ. & Α.Ε.Κ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ)