Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΤΗ ΛΩΖΑΝΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ (ΠΕΡΙ «ΔΟΛΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΤΗ ΛΩΖΑΝΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
(ΠΕΡΙ «ΔΟΛΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ)

Το 1941 ο Απ. Σπήλιος έγραφε: «Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο». Έπεσε παταγωδώς έξω τουλάχιστον σ’ ότι αφορά το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να κατέβει κάποιος στους δρόμους για να διεκδικήσει αυτό που θεωρεί «δίκιο του». Όχι, όσο υπάρχει το «πολιτικό κόστος» δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Και αφού εγχωρίως δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με τέτοιες υποθέσεις αναζητούμε την επιδιαιτησία των ξένων. Των ξένων οι οποίοι δεν είναι πάντα πρόθυμοι να «φτάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο». Ακόμη κι έτσι η εμπλοκή τους (ως πιο «αντικειμενικών») είναι πάντα επιθυμητή γι’ αυτόν που θεωρεί ότι αδικείται ενώ την ίδια στιγμή αυτός τους επισείει στην άλλη πλευρά σαν απειλή («Θα δείτε τι θα πάθετε τώρα»).

Οι ξένοι, λοιπόν, υποτίθεται ότι εφαρμόζουν αντικειμενικά και χωρίς προκατάληψη τους νόμους. Ωστόσο, ένας νόμος δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να είναι αντίθετος της «κοινής λογικής». Αν, όμως, ισχύει αυτό τότε κατ’ ανάγκη οι ξένοι είναι λογικοί όταν εμείς οι Έλληνες είμαστε παράλογοι. Όσο παράλογο και να φαίνεται το προηγούμενο συμπέρασμα, άλλα τόσο λογική φαίνεται η προσπάθεια του Άρη να «βρει το δίκιο του» στη Λωζάνη όπου εδρεύει το CAS. Το ζητούμενο κάθε προσφυγής στο CAS είναι με ποια «λογική» αυτό θα δικάσει. Γιατί αν δεν το έχετε ακόμη καταλάβει στην Ελλάδα ΔΕΝ λειτουργεί η ίδια με τον υπόλοιπο κόσμο «λογική».

Δυστυχώς για τον Άρη (και όχι μόνο) η προσφυγή του στο CAS δεν έχει καμία πρακτική δυνατότητα επιτυχίας όπως εύστοχα αναλύεται στο blog του Κυριάκου Θωμαΐδη (βλέπε εδώ). Από την ανάγνωση της ανάρτησης προκύπτουν τα εξής:

  • Η προσφυγή του Άρη ΔΕΝ θα συζητηθεί «επί της ουσίας», καθώς έχουν εκπνεύσει οι σχετικές προθεσμίες.
  • Η Ε.Π.Ο. ΔΕΝ ήταν σε θέση να συμβουλεύσει σωστά τον Άρη (στον οποίο «έκανε πλάτες»).

«Επί της ουσίας» (ή μάλλον της «λογικής» με την οποία αποφάσισε η UEFA το μόνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως οι «ξένοι» αποφάσισαν με βάση την «κοινή λογική». Μια «κοινή λογική» η οποία είναι ακριβώς η ίδια μ’ αυτή του οπαδού. Για τον οπαδό των μπασκετικών Άρη, Π.Α.Ο.Κ. & Α.Ε.Κ. και των ποδοσφαιρικών Άρη, Α.Ε.Κ., Ο.Φ.Η. κ.α. οι ομάδες τους είναι οι ίδιες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ Α.Φ.Μ. Αυτό ακριβώς που αποφάσισε η Διεθνής Ομοσπονδία και το οποίο είναι το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ μ’ αυτό που ισχύει για την Ε.Π.Ο. και τις ομάδες μας.

Επί της ουσίας (χωρίς «») η UEFA με την απόφαση της σε βάρος του Άρη και της Ε.Π.Ο. έκρινε πως η αλλαγή Α.Φ.Μ. (από την οποία υποτίθεται ότι δεν προέκυπτε υπαιτιότητα του νέου Α.Φ.Μ. για τα χρέη του παλιού) αποτελούσε «δόλια χρεοκοπία». Γράφω επί της ουσίας για ν’ αποφύγω τη συζήτηση σχετικά με το αν αυτές οι περιπτώσεις εμπίπτουν στο άρθρο 398 του Ποινικού Κώδικα και τα άρθρα 684 & 685 του Εμπορικού Νόμου. Γιατί, αν μπλέξουμε στη «νομική συζήτηση» χάνουμε την «ουσία» (τον σκοπό της αλλαγής Α.Φ..Μ.) για τον «τύπο».

Κατά τη γνώμη μου το δίκιο έχει ήδη κριθεί στη Νιόν της Ελβετίας και όχι στη Λωζάνη. Το ζητούμενο είναι να το χωνέψουμε και να βάλουμε από δω και πέρα σκοπό μας να τηρούμε στο έπακρο τις συμφωνίες μας. Μένει να δούμε ποια ομάδα και για ποιες υποθέσεις θα είναι η επόμενη για την οποία θα «χτυπήσει η καμπάνα». Γιατί, ότι θα συμβεί είναι το μόνο σίγουρο…

13 Μάη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 186 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΤΗ ΛΩΖΑΝΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ (ΠΕΡΙ «ΔΟΛΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ)