Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΑ «5 ΣΗΜΕΙΑ» ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ & ΤΗΣ Ε.Ε.Α. ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ (ΑΘΩΟΙ Ή ΕΝΟΧΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΑ «5 ΣΗΜΕΙΑ» ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ & ΤΗΣ Ε.Ε.Α. ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ
(ΑΘΩΟΙ Ή ΕΝΟΧΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ;)

Υπάρχουν «μεγάλοι άνδρες» που έμειναν στην Ιστορία για τα κατορθώματα (ή τα παθήματα) τους. Κάποιοι άλλοι που δεν είχαν έφεση στα κατορθώματα έμειναν στην Ιστορία για τα γραπτά τους. Ένας απ’ αυτούς ήταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον με τα «14 σημεία» του (βλέπε εδώ). Τώρα του κάνουν παρέα η Ε.Ε.Α. με το πόρισμα της και ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ΠΛΕΟΝ δεν ισχύει η «κυριαρχική επιρροή» της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη στην Ξάνθη (βλέπε εδώ). Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε τη συνέντευξη. Ωστόσο, οφείλουμε να κάνουμε μια και μόνη παρατήρηση. Ο Μπαλτάκος αναφέρεται στα ευκόλως και αμέσως θεραπεύσιμα σημεία του πορίσματος αγνοώντας το σημαντικότερο.

Το «έκτο σημείο» που συνδέει την Ξάνθη, τον Ιβάν Σαββίδη και την ομάδα του και ακούει στ’ όνομα Καλπαζίδης. Αυτός που κάνοντας δουλειές ως επιχειρηματίας (με την εταιρεία που αγόρασε από τον θείο του) με τον θείο του Ιβάν Σαββίδη αγοράζει το γήπεδο της Ξάνθης και δανείζει τον «πρώην Π.Α.Ο.Κ.». Αυτόν, που αυτή τη στιγμή παραμένει ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων της Ξάνθης και δανειστής της ομάδας του θείου του.

Η ουσία, όμως, είναι στο συμπέρασμα στο οποίο φτάνει ο δικηγόρος του Ιβάν. Ένα συμπέρασμα άκρως προσβλητικό και παράλογο (αν και φαίνεται απόλυτα λογικό). Ο Μπαλτάκος υποστηρίζει πως από τη στιγμή που θεραπεύτηκαν αυτά τα «5 σημεία» ΔΕΝ υπάρχει πλέον θέμα. Λογικό φαίνεται, αλλά είναι απολύτως παράλογο.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο «Γαύρος του Βορρά» υποστηρίζει ότι είναι αθώος και προσέφυγε στο CAS για να κριθεί από την αρχή και επί της ουσίας η υπόθεση του. Άρα, η συμμόρφωση με τα «5 σημεία» της Ε.Ε.Α. (αφού θ’ αθωωθεί στο CAS) απλά ΔΕΝ χρειαζόταν.

Αφού συμμορφώνεται μ’ αυτά υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

  • Είτε ΔΕΝ είναι σίγουρος (παρά τα όσα λέει) για την αθωωτική απόφαση του CAS και θέλει να είναι προετοιμασμένος,
  • είτε δηλώνει ένοχος και προβαίνοντας στις 5 αυτές αλλαγές θέλει να «πέσει στα μαλακά» με βάση τον κανονισμό της UEFA. Μόνο που ο κανονισμός της UEFA (αν εφαρμοστεί) τιμωρεί μόνο την Ξάνθη και όχι την ομάδα του Ιβάν. Οπότε…

Τώρα ας έρθουμε στον παραλογισμό αυτών που υποστήριξε ο Μπαλτάκος στη συνέντευξη του. Η θεραπεία των «5 σημείων» του πορίσματος της Ε.Ε.Α. θα είχε νόημα μόνο στην περίπτωση που οι δύο ομάδες τιμωρούνταν με την αρχική διάταξη του Ν. 2725/1999 πριν την αλλάξει η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Γιατί, η αρχική διάταξη επέβαλε τον υποβιβασμό και των δύο ομάδων στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία εκτός αν…

Εκτός αν μέσα σε 10 ημέρες αναιρούσαν τ’ αποτελέσματα της πολυ-ιδιοκτησίας οπότε και οι δύο θα έπεφταν στην επόμενη επαγγελματική κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ γίνεται να παραδέχονται την ενοχή τους πριν την εκδίκαση στο CAS (στο οποίο προσέφυγαν ως αθώες) συμμορφούμενες με το πόρισμα της Ε.Ε.Α. ζητώντας επί της ουσίας ν’ αθωωθούν αναδρομικά!!!

ΔΕΝ γίνεται να έχουν παίξει πάνω από ένα Πρωτάθλημα σε καθεστώς πολυ-ιδιοκτησίας και αφού κρίθηκαν ένοχοι να ζητούν την αναδρομική τους αθώωση επειδή συμμορφώθηκαν με την απόφαση!!!

Ειλικρινά, τόσο χάλια αντίπαλο τόσο στο χορτάρι όσο και εξω-αγωνιστικά δύσκολα θα μπορούσε να ελπίζει ο Μαρινάκης. Τουλάχιστον έχει κάτι να τον διασκεδάζει μέχρι να εκδοθεί και ο δικός του «λογαριασμός».

12 Ιούνη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 406 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΑ «5 ΣΗΜΕΙΑ» ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ & ΤΗΣ Ε.Ε.Α. ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ (ΑΘΩΟΙ Ή ΕΝΟΧΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ;)