Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ (ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ
(ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ)

Η υπόθεση πολυ-ιδιοκτησίας είναι από τις πλέον σημαντικές για το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο γιατί αφ’ ενός θα καθορίσει ποιος κάνει κουμάντο και αφ’ ετέρου θα οριοθετήσει την δικαιοδοσία του Κράτους και της Ε.Π.Ο. Σε μια τέτοια υπόθεση είναι λογικό οι δημοσιογράφοι κάθε πλευράς να υπερασπίζονται την «γραμμή» που τους δίνεται. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο να βγάζουν παράλογα και αστήρικτα συμπεράσματα. Η μόνη κατ’ αρχάς δικαιολογία για κάτι τέτοιο είναι πως το πάθος θολώνει την κρίση τους. Σήμερα με αφορμή ένα κείμενο του Χάρη Παπαγεωργίου στο www.to10.gr θα δούμε μια τέτοια περίπτωση.

Ο Χάρης Παπαγεωργίου ανέβασε αυτό το κείμενο με το οποίο σχολιάζει τη κλήση του Χρ. Πανόπουλου ως μάρτυρα της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη στο CAS. Το «ζουμί» όλου του κειμένου είναι αυτό:

«…Ο ΠΑΟΚ φέρνει ενώπιον του CAS τον Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος θα κληθεί να πει πως δεν ασκεί επιρροή ο δικέφαλος στην Ξάνθη.

Άρα λοιπόν ο Πανόπουλος θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης του ΠΑΟΚ που ζητά επί της ουσίας από το CAS τον υποβιβασμό της Ξάνθης. Απίστευτα πράγματα.»

Ο πυρήνας της είδησης είναι η κλήση του Χρ. Πανόπουλου ως μάρτυρα του «Γαύρου του Βορρά» ο οποίος με την κατάθεση του θα προσπαθήσει να πείσει τους τρείς δικαστές του CAS ότι η ομάδα του Ιβάν δεν ασκεί επιρροή στην Ξάνθη. Με βάση το πόρισμα της Ε.Ε.Α. η «κυριαρχική επιρροή» ασκείται μέσω του Καλπαζίδη και την σχέση του με την ομάδα του θείου του Ιβάν Σαββίδη.

Άρα, το ΜΟΝΟ λογικό συμπέρασμα είναι πως αν ο Πανόπουλος πείσει τους δικαστές του CAS ότι δεν υπάρχει «κυριαρχική επιρροή» του ιμιτασιόν Δικεφάλου στην Ξάνθη, τότε ΑΘΩΩΝΟΝΤΑΙ και οι δύο ομάδες και δεν τους επιβάλλεται καμία ποινή.

Οπότε στην περίπτωση αυτή η πρόταση που ακολουθεί και που την έχουμε υπογραμμίσει απλά ΔΕΝ ισχύει. Για να ισχύσει θα πρέπει ταυτόχρονα να συμβιούν τα εξής δύο:

  • Ο Πανόπουλος ν’ αποτύχει να πείσει τους τρείς δικαστές του CASκαι
  • Αυτοί ν’ αποφασίσουν με βάση τους κανονισμούς της UEFA υποβιβάζοντας μόνο την Ξάνθη.

Δυστυχώς για τους Γαύρους δημοσιογράφους ΔΕΝ μπορεί να ισχύουν και τα δύο:

  • Να καταθέσει μεν ο Πανόπουλος ως υπεράσπιση του «Γαύρου του Βορρά»
  • και επιτυγχάνοντας στην αποαστολή του (αθωώνοντας, δηλαδή, τους Θεσσαλονικείς) να οδηγήσει την ομάδα του ως μόνη ένοχη σε χαμηλότερη κατηγορία.

Γιατί, πολύ απλά στην περίπτωση αθώωσης του «πρώην Π.Α.Ο.Κ.» ΔΕΝ υπάρχει υπόθεση σε βάρος της Ξάνθης. Αλλά είπαμε όταν σε «τυφλώνει» το πάθος κάτι τέτοια σου ξεφεύγουν. Εκτός και αν ο Χάρης είχε πάρει είδηση την αντίφαση αυτή, αλλά αυτό το κείμενο έπρεπε να γράψει.

Αύριο, Παρασκευή, θα σχολιάσουμε τα «5 σημεία» κατά Μπαλτάκο (και Ε.Ε.Α.) με την θεραπεία των οποίων οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν ν’ αθωωθούν. Και σ’ αυτή την περίπτωση κάποιοι κάτι ΔΕΝ το έχουν καταλάβει καλά.

11 Ιούνη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 2560 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ (ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ)