Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
(ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ)

Ένας εκτός έδρας αγώνας στο Αγρίνιο δεν πρέπει να έχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από την νίκη (με την προϋπόθεση ότι έχεις στόχους). Από την άποψη αυτή η νίκη της Α.Ε.Κ. στο Αγρίνιο με 2-0 δεν είναι κάτι το σημαντικό. Απέκτησε σημασία επειδή δεν υπήρξαν βαθμολογικές και ψυχολογικές απώλειες πριν τον μονό εκτός έδρας Ευρωπαϊκό αγώνα της στην Ελβετία. Από κει και πέρα τέσσεραα πράγματα είναι άξια σχολιασμού: το γεγονός ότι και πάλι πήγε χαμένο ένα ημίχρονο, οι δύο σκόρερ της ομάδας και ένας τερματοφύλακας που σε 2 αγώνες έχει αποκρούσει 2 πέναλτι.

Δεδομένης της δυναμικότητας του αντιπάλου η νίκη θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη. Ο Καρέρα ξεκίνησε με κάμποσες αλλαγές (οι οποίες επηρέασαν την αποτελεσματικότητα της) έχοντας όμως και κάποιους νέους παίκτες οι οποίοι αναμένεται να βοηθήσουν στη συνέχεια (αν θα το κάνουν είναι άλλο ζήτημα). Έτσι το πρώτο ημίχρονο στο οποίο η Α.Ε.Κ. φάνηκε να έχει τον έλεγχο του αγώνα πέρασε άκαρπο. Αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο και πρέπει τώρα που είναι αρχή της σεζόν και η κούραση δεν είναι μεγάλη να μην παρατηρείται συχνά.

Παρ’ όλα αυτά οι αλλαγές του ημιχρόνου και βασικά αυτή του Μάνταλου απέδειξε δύο πράγματα: την δημιουργική εξάρτηση της ομάδας από τα πόδια του και πόσο καλά μπορεί να παίξει και πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι όταν είναι χαλαρός. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως η Α.Ε.Κ. ακόμη και με τον Μάνταλο δεν έχει έλλειμμα στην δημιουργία παιχνιδιού.

Ο Λιβάγια που μετά από ασίστ του Μάνταλου έβαλε το πρώτο γκολ είναι ένας παίκτης που με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας μπορεί σε κάθε μεταγραφική περίοδο να παραχωρηθεί. Ο αντίκτυπος θα είναι σημαντικότατος όπως είναι μέχρι σήμερα στημένη η ομάδα. Όπως δείχνουν κάποιες κινήσεις η Ιδιοκτησία έχει αποφασίσει να τον παραχωρήσει αν η προσφορά δεν είναι τόσο χαμηλή ώστε να της δημιουργήσει προβλήματα με τους οπαδούς. Σε κάθε περίπτωση ειδικά στο Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο όλα κρίνονται εκ των υστέρων από το αποτέλεσμα.

Τα παραπάνω μια σοβαρά οργανωμένη Π.Α.Ε. πρέπει να τα έχει λάβει ήδη πολύ σοβαρά υπόψη της και να εργάζεται σοβαρά από καιρό για την αντιμετώπιση τους (κάτι που στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. δεν είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει).

Το τελευταίο άξιο σχολιασμού από το Σαββατιάτικο παιχνίδι είναι η δεύτερη απόκρουση πέναλτι του Τσιντώτα, ο οποίος αποδεικνύει ότι αυτή τη στιγμή «έχει άστρο» (το οποίο πάντα έχει ανάγκη οποιοσδήποτε παίκτης πόσο μάλλον ένας τερματοφύλακας). Αν εκτός από τερματοφύλακα (που στην παρούσα φάση φαίνεται να μη χρειάζεται) η Α.Ε.Κ. είχε και άμυνα αντάξια του ονόματος και της Ιστορίας της, τότε θα μπορούσε να κάνει περισσότερα μέσα στη σεζόν.

Το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι (ελπίζουμε) το πρώτο σημαντικό μέχρι το επόμενο τεστ για τις δυνατότητες της ομάδας. Μακάρι να τα καταφέρει.

21 Σεπτέμβρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 288 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ)