Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Νˊ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
(ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ν
ˊ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)

Υπάρχουν δυό το πολύ τρείς ΑΕΚτζήδικες ιστοσελίδες οι οποίες προσπαθούν να κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ και να πληροφορήσουν ουσιαστικά τον κόσμο της Α.Ε.Κ. Μια από αυτές κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον Προεδρεύοντα του Δ.Σ. της Εραιτεχνικής Α. Ανατολιωτάκη (βλέπε εδώ). Η συνέντευξη αυτή χωρίς να μας κάνει σοφότερους σχετικά με την παρούσα κατάσταση στο Σωματείο, είχε ωστόσο κάποια σημεία τα οποία αποτελούν ένδειξεις των προκλήσεων που θˊαναλλάβει η επόμενη Διοίκηση (όποια σύνθεση και αν έχει αυτή).

Αυτό που ενδιαφέρει (από δημοσιογραφική άποψη πάντα) είναι η οικονομική κατάσταση της Ερασιτεχνικής. Σχετικά με τα οικονομικά (κυρίως, αλλά όχι μόνο) του Σωματείου (πάντα όπως προκύπτουν από τη συνέντευξη) έχουμε να σημειώσουμε/σχολιάσουμε τα παρακάτω:

  • Ο κύριος Ανατολιωτάκης πήγε με τον λογιστή του να ελένξει τα οικονομικά του Σωματείου. Από αυτό προκύπτει ότι η Ερασιτεχνική συνεχίζει να μην έχει λογιστή (θυμίζουμε την παραίτηση του λογιστή τον Φλεβάρη για την οποία έχουμε γράψει σχετικά εδώ και εδώ), αφού αν είχε θα έπρεπε να τον αναφέρει και αυτόν. Επίσης προκύπτει ότι με κάποιο τρόπο (ποιόν άραγε;) είναι σχετικά εύκολος ο προσδιορισμός του «ανοίγματος» κάθε τμήματος.
  • Το συνολικό «άνοιγμα» (μαζί με τις οφειλές στο Δημόσιο) προσδιορίστηκε σε 1 εκ. περίπου. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι παλαιότερες οφειλές όλων των τμημάτων. Δεν θα σχολιάσουμε το αν είναι (ή αν θεωρείται) μεγάλο. Το μόνο που προφανώς με διάθεση αστεϊσμού θα σημειώσουμε είναι ότι τα «θαύματα» στην Ερασιτεχνική συνεχίζονται. Θυμάστε, ενδεχομένως, ότι το δίδυμο των Κοτσάτου-Αλεξίου υποστήριζε ότι βρήκε χρέη ύψους 10 εκ. και ότι κατάφερε να τα μειώσει στο μισό. Αυτό όπως και να το δεί κανείς ήταν «θαύμα» (δεδομένου ότι τα χρέη μειώνονται είτε με πληρωμή είτε με παραίτηση από αυτά των προμηθευτών/πιστωτών/δανειστών) ειδικά αφού οι Κοτσάτος-Αλεξίου δεν πλήρωσαν 5 εκ. για παλαιότερα χρέη. Φαίνεται ωστόσο ότι η «καλή νεράϊδα» δεν εγκατέλειψε την Ερασιτεχνική. Έτσι λοιπόν επετεύχθη νέα μείωση των χρεών τούτη τη φορά στο 1 εκ. Βέβαια οι τακτικοί μας αναγνώστες γνωρίζετε πως είναι δυνατόν να δημιουργηθεί η πλάνη σχετικά με το ύψος των χρεών και είχαμε γράψει σχετικά όταν ο Αλεξίου σˊ εκείνη την περίφημη συνέντευξη στο φιλαράκι του Κετσετζόγλου στο ΑΕΚ365 είχε μιλήσει για χρέη 10 εκ. όταν ανέλαβε το παρόν Δ.Σ. Τότε είχαμε γράψει (βλέπε εδώ) πώς είτε από άγνοια είτε από πρόθεση μπέρδευαν τα χρέη με το σύνολο του Παθητικού (το οποίο φυσικά ισούται με το Ενεργητικό).
  • Έχουν δοθεί από την Π.Α.Ε. 165 χιλιάδες Ευρώ τα οποία ελλείψει λογιστή φυσικά δεν είναι καταχωρημένα στα βιβλία. Από την άποψη αυτή αυτό που σˊ άλλες περιπτώσεις θα ήταν αξιοκατάκριτο (να κρατά ο Αλεξίου τις αποδείξεις για το που έχουν διστεθεί τα λεφτά) φαίνεται στην περίπτωση αυτή νˊ αποτελεί την μόνη σωστή επιλογή.
  • Η αλλαγή Προέδρου στην Ερασιτεχνική δεν γίνεται επειδή παρατείται για οποιονδήποτε λόγο ο Πρόεδρις. Γίνεται γιατί καθαιρείται υπό το βάρος της αποτυχίας του και των αδιεξόδων, τα οποία και η δική του δραστηριότητα προκάλεσε. Γίνεται επίσης εξαιτίας του ότι ο Αλεξίου έχει νομικό κώλυμα (είναι έκπτωτος εξαιτίας της συμμετοχής του στο τελευταίο Δ.Σ. που χρεο κόπησε την Π.Α.Ε.).
  • Έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό (όπως έχουμε ήδη γράψει για τελευταία φορά από τις 9 Δεκέμβρη, βλέπε εδώ) ότι η λύση της «Διοίκησης Πρωτοδικείου» δεν αποτελεί μιά λύση, αποτελεί τη μόνη λύση.

Παρˊ ότι και με βάση το ρεπορτάζ υπάρχουν και άλλα που θα μπορούσαν να γραφτούν, ωστόσο δεν κρίνουμε σκόπιμο και ωφέλιμο να συνεχίσουμε. Ολοκληρώνουμε για την ώρα εδώ αφήνοντας τις εξελίξεις να προχωρήσουν και να διαμορφώσουν το νέο τοπίο στο ταλαιπωρημένο Σωματείο μας.

 

23 Δεκέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 8239 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Νˊ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)