Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
(ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ)

(Επανόρθωση: Από λάθος υπολογισμό θεωρήθηκε ότι η Ε.Φ. ΑΕΚ είχε λάβει το 80% των μετοχών της Π.Α.Ε. αντί του σωστού 72%. Ωστόσο το 1,2 εκ. Ευρώ που εισέφερε στο Μ.Κ. της Π.Α.Ε. αντιστοιχούσε στο 80% του Μετοχικού Κεφαλαίου της.).

Γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα για την ιδιοκτησιακή μεταβολή της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Αποδείχθηκε ότι λαθέψαμε σε μια από τις παραμέτρους και αναλαμβάνουμε απέναντι σας την ευθύνη ζητώντας σας «συγγνώμη», όπως σημείωσε ο Τάσος Τσατάλης (βλέπε εδώ). Πράγματι απαγορεύεται για την πρώτη 3ετία η μεταβίβαση των μετοχών της Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Από το κείμενο του Τσατάλη προκύπτει ότι η Π.Α.Ε. προχώρησε σε Α.Μ.Κ. (άρα έκανε Γ.Σ. που την αποφάσισε) 1,2 εκ. Ευρώ. Έτσι το συνολικό μετοχικό της κεφάλαιο είναι 1,5 εκ. το οποίο διαιρείται σε 150.000 μετοχές των 10 Ευρώ (αν η Γ.Σ. δεν άλλαξε την τιμή της μετοχής). Από αυτές τις μετοχές το 10% δηλαδή 15.000 που αντιστοιχούν σε 150.000 Ευρώ είναι το ποσοστό της Ερασιτεχνικής.

Μέχρι πρίν την αύξηση αυτή οι Γάντζουλας και Αγγελόπουλος είχαν από 45% που αντιστοιχούσε σε μετοχές 135.000 Ευρώ (βλέπε εδώ). Έτσι για την Ερασιτεχνική απέμενε το υπόλοιπο 10% που της δίνει ο Νόμος. Τώρα μετά την αύξηση κατά 1,2 εκ. Ευρώ (και αν όντως αληθεύει ότι καλύφθηκε όλη από την «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.», γιατί οι πληροφορίες μας από την Ε.Ε.Α. έλεγαν για κάλυψη σε ποσοστό 45%) τα ποσοστά αλλάζουν δραματικά. Η Ερασιτεχνική θα έχει το 10%, η «Ένωση φίλων Α.Ε.Κ.» θα έχει το 80% των μετοχών της Π.Α.Ε. και οι Γάντζουλας και Αγγελόπουλος από 5%.

Ανεξάρτητα όμως από το ποσοστό της «Ένωσης Φίλων Α.Ε.Κ.» είναι 45 ή 80% (βεβαίως και έχει και αυτό τη σημασία του) γεννούνται κάποια σημαντικά ερωτήματα όπως:

  • Γιατί τόση μυστικοπάθεια από την Π.Α.Ε., ειδικά αφού ήταν δεδομένο ότι το θέμα θα έβγαινε στη δημοσιότητα μέσω των ανακοινώσεων της Ε.Ε.Α. (όπως και βγήκε). Τάσο Τσατάλη αν μπορείς πές στις πηγές σου στην Π.Α.Ε. ότι όπως διαχειρίζονται μερικά πράγματα έχουν την ευθύνη για τα τυχόν προβλήματα που προκαλούνται.
  • Που βρέθηκαν τα λεφτά; Βέβαια αυτό το ερώτημα το οποίο και έχει τεθεί και από την Ε.Ε.Α. θ’ απαντηθεί (σ’ επίπεδο Ε.Ε.Α.) σήμερα οπότε και θα συζητηθεί το ζήτημα αυτό (εκτός και αν υπάρξει εκ νέου αναβολή). Αν η «Ένωση φίλων Α.Ε.Κ.» κάλυψε το σύνολο των 1,2 εκ. αντιστοιχεί σε καθένα από τα ιδρυτικά της μέλη (αλήθεια έχουν γραφτεί και άλλα;) 48.000 Ευρώ στον καθένα. Δεδομένου ότι κάποια από τα μέλη δεν είχαν πάρει μυρωδιά και κάποια δεν μπορούν να διαθέσουν 48.000 τις οποίες και θ’ αποχωριστούν οριστικά, σημαίνει ότι τα λεφτά τα συγκέντρωσαν λίγα από τα ιδρυτικά της μέλη. Μήπως τα λεφτά προήλθαν από δωρεά (που είναι και το πιθανότερο);
  • Γιατί τέτοια μυστικοπάθεια με την «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.». Αν δεν είχαμε βγάλει το Καταστατικό της (το οποίο και σχολιάσαμε) οι μόνες πληροφορίες σχετικά μ’ αυτήν θα ήταν τα κείμενα της «ΩΡΑΣ» και του ΑΕΚ365 πρίν από 8 μήνες. Γιατί δεν άρχισε να γράφει μέλη; Γιατί δεν ανοίχτηκε ήδη στην ΑΕΚτζήδικη κοινωνία; Γιατί έπρεπε να μάθουμε από τις εφημερίδες την προσωρινή της διοίκηση;

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι τα μέλη της «Ένωσης Φίλων Α.Ε.Κ.» δεν είναι μέτοχοι της Π.Α.Ε. Όπως και τα μέλη της Ερασιτεχνικής δεν έχουν κανένα έλεγχο στις μετοχές του Σωματείου τους. Το Δ.Σ. της «Ένωσης Φίλων Α.Ε.Κ.» θ’ αποφασίζει πώς θα ψηφίζει στις Γ.Σ. της Π.Α.Ε. αλλά και πως αυτή θα διοικείται από τα διοικητικά της στελέχη (αφού θα είναι μεγαλομέτοχος), χωρίς να είναι υποχρεωμένη να ρωτά τα μέλη της (αν και δεν αποκλείεται για κάποια ζητήματα να συγκαλεί έκτακτες Γ.Σ. πρίν από τις αντίστοιχες της Π.Α.Ε.). Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και σε μεμονωμένα άτομα ν’ αποκτήσουν μετοχές της Π.Α.Ε. μόνο και μόνο για να μπορούν να τίθενται ερωτήματα τα οποία ενδεχομένως να μην ήθελε να θέσει η «Ένωση» στον εαυτό της (όντας μεγαλομέτοχος).

Επίσης όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν είναι απαραίτητο να υπάρξουν μηχανισμοί και διαδικασίες Εσωτερικού Ελέγχου τόσο στην Π.Α.Ε. όσο και στην «Ένωση» αφού όπως βλέπουμε τα λεφτά που απορροφά η Π.Α.Ε. θ’ αυξάνονται με «γεωμετρική πρόοδο». Άλλωστε μην ξεχνάμε πως εξαιτίας της κακοδιαχείρισης η προηγούμενη Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. έφτασε εκεί που έφτασε. Την σωστή διαχείριση δεν μπορεί να εξασφαλίσει κανένας από μόνος του (π.χ. ο «Τίγρης») ο οποίος και να λειτουργεί χωρίς το αντίστοιχο σύστημα (διαδικασίες).

Αυτά για την ώρα. Ενδέχεται να χρειαστεί να επανέλθουμε αν μετά την απόφαση της Ε.Ε.Α. προκύψει οτιδήποτε άξιο σχολιασμού.  

 

Υ.Γ. Ελπίζουμε ο Τάσος Τσατάλης να συνεχίσει με παρόμοια (ενημερωτικά) κείμενα τα οποία και χρειάζονται τα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε.

 

09 Φλεβάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7372 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ)