Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ», Η Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ», Η Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
(ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ)

Όποιος νομίζει ότι αυτά που περιλαμβάνονται στον τίτλο είναι άσχετα μεταξύ τους έχει πολύ άδικο, κάτι που θα φανεί σε λίγο (αν αντέξει να διαβάσει 3-4 παραγράφους). Ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι με πρώτη ματιά δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη σχέση μεταξύ τους.

Οι «πενήντα αποχρώσεις του Γκρί» είναι ένα τρίτομο βιβλίο του οποίου η αντίστοιχη ταινία (ελπίζουμε να μην είναι και αυτή τριλογία) κυκλοφόρησε την Τσικνοπέμπτη 12 Φλεβάρη 2015. Έχει σχέση με τις σεξουαλικές περιπέτειες του κ. Γκρί και δεν είναι τυχαίο ότι «βγήκε στις αίθουσες» την Τσικνοπέμπτη οπότε και η κρεατοφαγία (οποιουδήποτε είδους) έχει την τιμητική της. Μέχρι την Καθαρά Δευτέρα (23 Φλεβάρη) οπότε και αρχίζει η Σαρακοστή ποι καταπιεσμένες γυναίκες (νοικοκυρές και μη) μπορούν να φαντασιώνονται ότι βρίσκονται στην θέση της ηρωίδας. Όλα τα επιτυχημένα(;) μυθιστορήματα βασίζονται σε συγκεκριμένες «συνταγές». Και αυτό το τρίτομο (γιατί άραγε;) πορνογραφικό μυθιστόρημα δεν ξεφεύγει από τον κανόνα αυτόν. Προκειμένου να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του κειμένου μας είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε πολύ περιληπτικά την υπόθεση των βιβλίων.

Ο ήρωας στο παρελθόν και από μικρή ηλικία έχει περάσει πολλά. Η μοίρα τον έριξε σε «ξένα χέρια» (υιοθετημένος από πλούσια οικογένεια) όπου και τον εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά με αποτέλεσμα ν’ αποκτήσει τον «δύσκολο» χαρακτήρα που έχει και τις βιτσιόζικες σεξουαλικές προτιμήσεις. Η προσωπικότητα του καθότι αινιγματική μαγνητίζει την ηρωίδα μας η οποία και παρά τις προειδοποιήσεις του Γκρί μυείται στον άγνωστο της κόσμο των σεξουαλικών βίτσιων. Όσο αυτή μυείται (και εννοείται «ξεψαρώνει») τόσο αυτός την ερωτεύεται και μέσω του έρωτα της γιατρεύεται και «μπαίνει στον ίσιο δρόμο». Προφανώς το βιβλίο αυτό δεν είναι για άντρες. Ωστόσο κάνει θραύση στις γυναίκες γιατί απαντά στις δύο βασικές φαντασιώσεις τους. Η μία είναι να βρούν άντρα πλούσιο, με πλούσια «προσόντα» να τις βαρά (με μέτρο) και να τις «αναγκάζει» σε βιτσιόζικα «παιχνίδια». Η άλλη είναι να τις έχει «ανάγκη» γιατί έχει «πληγές» και ψυχολογικά προβλήματα (τα οποία πάντα σχετίζονται με την μάνα του), από τα οποία θα τον «σώσουν» με την δύναμη της «αγάπης» που θα του προσφέρουν. Στην καλύτερη για τις γυναίκες κατάληξη στο τέλος θα τον μεταβάλλουν σε σκυλάκι του καναπέ (οι άντρες προτιμούν αντίστοιχα τις γάτες καθότι θηλυκά) «φτιάχνοντας» τον όπως τον θέλουν αυτές (με «πλούθσιο ψυχικό κόσμο» όπως λένε κατ’ εφημισμόν). Ειδικά η δεύτερη φανατσίωση είναι ταυτόχρονα η πιό κοινή αλλά και η πιό δύσκολη. Εκατομμύρια γυναίκες προσπαθούν να την βιώσουν πειραματιζόμενες στους γυιούς τους και αποτυγχάνοντας τις περισσότερες φορές (όταν κάποτε πετυχαίνουν παράγουν τους γνωστούς μας «μαμάκηδες».).        

Σχετικά με την Α.Ε.Κ. και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα πράγματα είναι λίγο πιό «κρυμμένα». Η Α.Ε.Κ. «άλλαξε σελίδα» εδώ και παραπάνω από 18 μήνες, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελεί την «νέα σελίδα» της Χώρας μας. Και στις δύο περιπτώσεις η «νέα κατάσταση» είναι προτιμότερη από την εναλλακτική της (την «παληά»). Και στις δύο περιπτώσεις οι εξαγγελίες έχουν είτε «μπεί στο ράφι» («προς στιγμήν» εννοείται) είτε διαψευσθεί (πάλι «προς στιγμήν» εννοείται). Και στις δύο περιπτώσεις το σύνολο των ΑΕΚτζήδων αλλά καιτο σύνολο των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξαιτίας της πείρας τους δεν πίστεψαν όλες τις υποσχέσεις που τους δόθηκαν («Αν κάνει και δύο από τα δέκα που λέει καλά θα είναι»).

Τώρα πλέον πρέπει να είναι ευκολότερο να εντοπιστεί το «νήμα» που «δένει» ένα μυθιστόρημα την Α.Ε.Κ. και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και στις τρείς περιπτώσεις οι αναγνώστες, οι ΑΕΚτζήδες και οι ψηφοφόροι κινούνται όχι από την λογική αλλά από το συναίσθημα, ακόμα και αν αυτό τους οδηγεί αντίθετα από όπου θα τους οδηγούσε η λογική και η εμπειρία τους. Η ηρωίδα του μυθιστορήματος δεν ελκύεται μόνο από την προσωπικότητα του Γκρί αλλά κυρίως (ειδικά μετά τον πρώτο καιρό) από την «ανάγκη» που φαίνεται να την έχει μιά προβληματική (εξαιτίας των συνθηκών που την διαμόρφωσαν) προσωπικότητα. Της «βγάζει στην επιφάνεια» την νοσοκόμα που κρύβει μέσα της κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της. Άλλωστε δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι η νοσοκόμα (με όσο γίνεται κοντύτερη μπλούζα) είναι -μαζί με την καμαριέρα- η πλέον κοινή φαντασίωση των ανδρών (προφανώς επειδή η πλειοψηφία των κανονικών νοσοκόμων δεν είναι νέες, αδύνατες και πάντα πρόθυμες. Που να έχουν όρεξη για σεξ αν είναι 3-4 για όλον τον όροφο σε κάθε βάρδια;). Με βάση την λογική η ηρωίδα θα έπρεπε ν' αποφύγει κάθε σχέση (άλλωστε την προειδοποίησε και ο ίδιος).

Από την άλλη Α.Ε.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μοιράζονται την ίδια ακριβώς ψυχολογική κατάσταση. Δεδομένου ότι και στις δύο περιπτώσεις η «προηγούμενη κατάσταση» ήταν τόσο «σάπια» και ζοφερή που παρά το γεγονός ότι δόθηκαν υποσχέσεις οι οποίες ήταν (και συνεχίζουν να είναι) δύσκολο να τηρηθούν, τόσο οι ΑΕΚτζήδες όσο και οι ψηφοφόροι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεώρησαν προτιμότερο να ξεφορτωθούν τους προηγούμενους μη ανεχόμενοι την περαιτέρω συνέχιση της παρουσίας τους. Βέβαια υπάρχει και μιά διαφορά ανάμεσα σε Α.Ε.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτή είναι ότι η σημερινή κατάσταση στην μεν Α.Ε.Κ. έχει ζωή 18 και πλέον μηνών την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι στα πράγματα κάτι παραπάνω από 18 μέρες (22 μέρες από την επομένη των εκλογών). Έτσι (μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει η διαπραγμάτευση για το χρέος) μπορούμε να πούμε ότι οι ΑΕΚτζήδες «δικαιούνται» να είναι πιό «κουρασμένοι» ψυχολογικά από τους ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν αποκλείεται όμως μετά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης να έχει αντιστραφεί πλήρως η εικόνα.

 

Υ.Γ. Η μεν ταινία εισπρακτικά έχει «πεδίον δόξης λαμπρό» κάτι που δεν είμαστε σε θέση να προεξοφλήσουμε και για το δίδυμο Α.Ε.Κ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ακόμη και αν επανέλθει με άνεση στην Α’ Εθνική η Α.Ε.Κ., ακόμη και αν σηκώσει φέτος το Κύπελλο αποκλείοντας τον Γαύρο, ακόμη και αν του χρόνου πάρει Πρωτάθλημα ο Μελισσανίδης θα κριθεί από το γήπεδο. Ομοίως η μακροημέρευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία θα κριθεί από το αν θα καταφέρει να συγκρατήσει την προσωπική ρητορική «κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης» (Λαφαζάνης κυρίως) οι οποίοι ασχολούνται με θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας τους, καθώς και τις «προειδοποιήσεις» των κυβερνητικών βουλευτών για την πιστή εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών (κάποιοι από αυτούς τις πίστεψαν όλες). Θεωρούμε πως έχει φτάσει η ώρα ο Πρωθυπουργός να καταλάβει ότι δεν προεδρεύει 15μελούς και να «κόψει κανέναν κώλο» για παραδειγματισμό. Αν δεν έχει τέτοιου είδους εμπειρία ας ζητήσει συμβουλές από τιν «Τίγρη» ή αν ντρέπεται ας ζητήσει το βίντεο της Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής της 3ης Φλεβάρη 2015, το ίδιο κάνει.       

 

16 Φλεβάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6090 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ», Η Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ)