Font Size

SCREEN

Cpanel

6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 (ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
(ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ)

Η 6η Νοέμβρη είναι μια ημερομηνία μεστή σημαντικών γεγονότων πολλά από τα οποία άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους στην παγκόσμια ιστορία. Παρακάτω θ’ αναφέρουμε όσα από αυτά αξιολογήσαμε ως σημαντικά. Με απόλυτη χρονολογική σειρά και ανεξαρτήτως κατηγορίας (γεγονότα, γεννήσεις ή θάνατοι) όπως παρατίθενται στον σύνδεσμο που βρήκαμε στο ΑΕΚ365 (βλέπε εδώ):

 • 333 π.χ.: Ο Αλέξανδρος ο Μέγας νικά στην Μάχη της Ισσού.
 • 1835: Πεθαίνει ο Ναύαρχος Δεριγνύ διοικητής της Γαλλικής Ναυτικής Μοίρας που έλαβε μέρος στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
 • 1860: Εκλέγεται ο Αβραάμ Λίνκολν Πρόεδρος των Η.Π.Α. σηματοδοτώντας την έναρξη του Αμερικάνικου Εμφύλιου.
 • 1861: Γεννήθηκε ο γυμναστής Τζέιμς Νέισμιθ ο οποίος το 1891 εφηύρε το μπάσκετ.
 • 1887: Ιδρύεται η Σέλτικ.
 • 1893: Πεθαίνει ο Ρώσος μουσικός συνθέτης Πιότρ Τσαϊκόφσκι.
 • 1901:Έλληνες φοιτητές διαμαρτύρονταιγια την μετάφραση του Ευαγγελίου στην δημοτική σηματοδοτώντας την πρώτη κρίση του 20ου αιώνα στην Ελλάδα, τα λεγόμενα «Ευαγγελικά».
 • 1913:Συλλαμβάνεταιστην Ινδία ο ηγέτης του Κινήματος Παθητικής Αντίστασης Μαχάτμα Γκάντι.
 • 1940: Ο Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούσβελτ εκλέγεται για 3η φορά Πρόεδρος των Η.Π.Α.
 • 1943: Μετά από 2 χρόνια Γερμανικής κατοχής οι Σοβιετικοί επανακτούν το Κίεβο.
 • 1986: Ο (Σέρ) Άλεξ Φέργκιουσον αναλαμβάνει προπονητής στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 • 1992: Η Ελλάδα υπογράφει τη Συνθήκη του Σένγκεν.
 • 2013: Σε εκδήλωση στην «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» παρουσιάζονται τα σχέδια του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. το οποίο θα πάρει το όνομα «Αγιά Σοφιά» (το εμπορικό του όνομα θα είναι διαφορετικό).

Απ’ όλα τα παραπάνω το τελευταίο χρονικά γεγονός είναι και το σημαντικότερο για την κοινωνία της Α.Ε.Κ. Όλοι μας θυμόμαστε (και αν δεν θυμόμαστε μπορούμε εύκολα να βρούμε τις σχετικές αναφορές) τι γράφτηκε αυθημερόν στις ιστοσελίδες και την επόμενη στις εφημερίδες. Θυμόμαστε επίσης το κλίμα που είχε δημιουργηθεί με βάση το οποίο όποιος (για οποιονδήποτε λόγο) δεν δήλωνε πίστη στα λεγόμενα του «Αρχηγού» (άρα και στον ίδιο) αυτομάτως κατατασσόταν στους εχθρούς της Α.Ε.Κ.

Σήμερα απλώς αναφερόμαστε στην επέτειο γιατί όποιος ξεχνά την ιστορία του (ακόμη και όταν τον πονά) δεν έχει μέλλον. Μιας και αναφερθήκαμε όμως στην παρουσίαση των σχεδίων της «Αγιά Σοφιάς» να σας αποκαλύψουμε και ένα συμβάν το οποίο παραλίγο να βάλει κάποιους σε μεγάλες περιπέτειες.

Μέσα στην παραζάλη του ενθουσιασμού για την παρουσίαση των σχεδίων άρχισε σε εκτέλεση της απόφασης της Γ.Σ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» (για 4μηνη Α.Μ.Κ.) η συλλογή χρημάτων για την κατασκευή του νέου γηπέδου χωρίς την προηγούμενη άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σαν να μην έφτανε αυτό διέρρευσε στα Μ.Μ.Ε. (από την Α.Ε.Κ. εννοείται) και τραπεζικός λογαριασμός της «Δικέφαλος» στον οποίο κάτι τρελαμένοι ΑΕΚτζήδες έβαλαν λεφτά (βλέπε εδώ). Φυσικά κάτι τέτοιο αν δεν επρόκειτο για την Α.Ε.Κ. δεν θα το πίστευε κανένας από τα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. (Σημείωση: Η διαρροή ήταν του ίδιου τύπου με αυτή η οποία ενημέρωνε όσους αγόραζαν εισιτήριο διαρκείας πέρισυ ότι τα μισά λεφτά θα πήγαιναν στην «Δικέφαλος» και τα οποία τελικά πήγαν στην «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.»).  

 

6 Νοέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7798 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 (ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ)