Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ (ΔΥΟ «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ» ΙΣΤΟΡΙΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
(ΔΥΟ «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ» ΙΣΤΟΡΙΕΣ)

Στο σημερινό μας κείμενο και εν' όψη των εκλογών που προγραμματίζονται για τον Απρίλη θα παρουσιάσουμε και θα σχολιάσουμε δύο ειδήσεις από την Ερασιτεχνική, οι οποίες κέντρισαν το ενδιαφέρον μας. Η πρώτη από τις δύο ειδήσεις αφορά στις απαντήσεις που πήραν κάποια από τα μέλη όταν πήγαν να πληρώσουν τις συνδρομές τους. Η δεύτερη αφορά την αίτηση προς το Δ.Σ. (τον εξής έναν) μιας ομάδας μελών του Σωματείου μας τα οποία ζητούν πληροφόρηση σχετικά με την ίδρυση των 10 νέων τμημάτων για τα οποία έχουμε γράψει παλαιότερα.

Εδώ και καιρό έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες για μέλη της Ερασιτεχνικής τα οποία δεν μπορούν (αν και θέλουν) να πληρώσουν τις συνδρομές τους γιατί δεν βρίσκονται τα ονόματα τους γραμμένα στο Μητρώο Μελών του Σωματείου. Αρχικά είχαμε μάθει για δικαιολογίες/απαντήσεις του τύπου:

«Το Μητρώο (Μελών) έχει χαθεί/το έχουν πάρει κάποιοι/δεν μπορεί να βρεθεί».

Έτσι κάποιοι έβρισκαν άκρη ενώ κάποιοι άλλοι έφευγαν άπραγοι, αφού δεν μπορούσαν ν’ αποδείξουν την σχέση τους με το Σωματείο (δηλαδή ότι είναι μέλη του). Εσχάτως ακούσαμε για μια άλλου τύπου δικαιολογία/απάντηση, η οποία αν και φαίνεται εύλογη είναι εντούτοις αντικαταστατική όσο και επικίνδυνη αφού φανερώνει ότι ο Αλεξίου -καθ’ ότι και παρά το γεγονός ότι είναι δικηγόρος- έχει πάρει την κατηφόρα και δεν σταματά με τίποτα. Η δικαιολογία/απάντηση την οποία και θα σχολιάσουμε είναι η εξής:

«Διαγραφήκατε από μέλη γιατί δεν έχετε πληρώσει συνδρομές πάνω από 2 έτη».      

Το οξύμωρο της κατάστασης είναι προφανέστατο. Το μέλος του Σωματείου θέλοντας να εξοφλήσει τις συνδρομές που χρωστάει πηγαίνει στα γραφεία του και εκεί μαθαίνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει γιατί τον έχουν διαγράψει ακριβώς επειδή δεν πλήρωνε. Είναι σαν να σου έχει διαγράψει τις οφειλές σου προς αυτήν η Εφορία επειδή δεν την πλήρωνες για μια σειρά ετών. Καλό εεε; που θα έλεγε και ο Γαύρος Σεφερλής.

Παραπάνω χαρακτηρίσαμε αυτή την δικαιολογία/απάντηση ως εύλογη. Είναι εύλογη όσο μπορεί να θεωρείται τέτοια η «τιμωρία» (διαγραφή) κάποιου για χρέη χωρίς μάλιστα να του ζητηθούν τα οφειλόμενα. Ακόμα περισσότερο αν σκεφτούμε πόσο ντροπιαστική θα έπρεπε να είναι η διαγραφή ενός μέλους από ένα σωματείο σαν την Α.Ε.Κ. Βέβαια έτσι όπως το κατάντησαν εσχάτως δεν είναι και μεγάλη η ζημιά για τον διαγραφέντα. Έτσι για κάποιον που μένει στην επιφάνεια (το τυπικό μέρος της διαγραφής) αυτή η δικαιολογία/απάντηση φαίνεται εύλογη.

Την χαρακτηρίσαμε όμως και αντικαταστατική. Ο χαρακτηρισμός αυτός θα έπρεπε να είναι προσβλητικός ειδικά την στιγμή που στην σύνθεση του παρόντος Δ.Σ. βρίσκονται δύο νομικοί (Αλεξίου, Κατσαδήμας). Για το ζήτημα της διαγραφής μέλους το Καταστατικό στο άρθρο 6 και ειδικότερα στις παραγράφους 2 & 3 ορίζει τα εξής:

«Η παράλειψη καταβολής της ετήσιας συνδρομής του μέλους για δύο (2) συνεχή έτη συνεπάγεται τη διαγραφή του, μετά όμως από προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Μέλος που διαγράφηκε για οφειλές συνδρομών προς το Σωματείο δεν διαγράφεται χωρίς την προηγούμενη καταβολή των οφειλών και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 παρόντος άρθρου.»

Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω είναι ξεκάθαρα και δεν χρειάζονται καμία ερμηνεία. Από πρακτικής άποψης και καθώς διανύουμε το 2016 όσοι χρωστούν τις συνδρομές των 2014 & 2015 (για να αναφέρουμε μόνο τις πιο πρόσφατες) τελούν υπό διαγραφή. Μόνο που για να είναι έγκυρη η διαγραφή πρέπει ν’ ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:

  • Να συνεδριάσει το Δ.Σ. (το οποίο δεν υφίσταται όπως έχουμε γράψει τόσες φορές) και να λάβει απόφαση για ν’ αποσταλούν έγγραφες ειδοποιήσεις στους οφειλέτες. Προφανώς με τις ειδοποιήσεις θα δίνεται κάποιο χρονικό διάστημα (για το οποίο δεν υπάρχει καμία αναφορά πουθενά) μέσα στο οποίο τα μέλη-οφειλέτες μπορούν να εξοφλήσουν τις συνδρομές τους χωρίς κάποια περαιτέρω κύρωση.  
  • Με την παρέλευση της προθεσμίας που θα έχει δώσει το Δ.Σ. στα μέλη-οφειλέτες τα υπό διαγραφή μέλη είναι με το ένα πόδι εκτός Σωματείου, αφού αρκεί η απόφαση της επόμενης Γ.Σ. του Σωματείου η οποία θα επικυρώσει την απόφαση του Δ.Σ.
  • Αν και εφ’ όσον η Γ.Σ. επικυρώσει την απόφαση του Δ.Σ. τα υπό διαγραφή μέλη δεν λογίζονται μεν ως μέλη του Σωματείου, αλλά δεν διαγράφονται από το Μητρώο Μελών μέχρις ότου να εξοφλήσουν το σύνολο των χρεών τους (πάλι καλά που δεν υπολογίζεται και τόκος). Μόνον έτσι μπορεί να ερμηνευτεί λογικά η διατύπωση της παραγράφου 3 του άρθρου 6. Μόνο που εδώ τα πράγματα μπερδεύονται αφού και μετά την εξόφληση των χρεών τους τα υπό διαγραφή μέλη δεν έχουν ακόμα διαγραφεί αφού απαιτείται νέα απόφαση του Δ.Σ. και επικύρωση της από Γ.Σ.(«…δεν διαγράφεται χωρίς την προηγούμενη καταβολή των οφειλών και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 παρόντος άρθρου.)!!!

Βλέπουμε λοιπόν πως στην ουσία η ποινή που επιβάλλεται σε κάποιον που διαγράφεται λόγω οφειλής συνδρομών είναι το ένα έτος που θα πρέπει να διανύσει ως δόκιμο μέλος χωρίς δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι (αφού δεν απαγορεύεται η επανεγγραφή του ως μέλος εξαιτίας της ποινής που του επιβλήθηκε) και η πληρωμή του ποσού της εγγραφής (το οποίο έχει να εισπραχθεί εδώ και χρόνια).

Δεδομένου ότι όπως είδαμε απαιτείται απόφαση της Γ.Σ. για να «διαγραφεί» κάποιο μέλος και επειδή καμία Γ.Σ. από το Καλοκαίρι του 2013 δεν πήρε τέτοια απόφαση καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ακόμη και αν έχουν γίνει κάποιες διαγραφές αυτές είναι άκυρες-ανίσχυρες καθώς το Καταστατικό (ο θεμελιώδης νόμος λειτουργίας της Ερασιτεχνικής) απαιτεί την επικύρωση των αποφάσεων του Δ.Σ. από την Γ.Σ.

Συνεπώς και για να ερμηνεύσουμε την δικαιολογία/απάντηση της «διαγραφής μελών λόγω οφειλής συνδρομών» μένει να επιλέξουμε μια από τις δύο παρακάτω υποθέσεις:

  • Είτε ο «Κύριος εμώρανε ους βούλεται απωλέσαι» και έτσι οι Αλεξίου και Κατσαδήμας έλαβαν μια ηλίθια και αδικαιολόγητη για νομικούς απόφαση.
  • Είτε είναι μια δικαιολογία/απάντηση που οι υπάλληλοι(;) της Ερασιτεχνικής οι εξής δύο, η ...Κάσκαρη,  από μόνη της, δίνει, σε όσα μέλη του Σωματείου δεν βρίσκει(;) στο Μητρώο Μελών.

Είτε ισχύει το ένα είτε το άλλο δεδομένης της χρονικής συγκυρίας και της κατάστασης στην οποία το «απίθανο δίδυμο» κατάντησε την Ερασιτεχνική έχουμε το δικαίωμα να υποπτευόμαστε ότι πίσω από αυτή την δικαιολογία/απάντηση υποκρύπτεται μια προσπάθεια ελέγχου αυτών που θα έχουν δικαίωμα να εκλέξουν το επόμενο Δ.Σ. προκειμένου να υπάρξει εκ νέου το επιθυμητό αποτέλεσμα (διοίκηση-μαριονέτα).

Έτσι αν δεν πρόκειται περί λάθους ή αυθαιρεσίας των υπαλλήλων της Ερασιτεχνικής πρόκειται για προσπάθεια νοθείας της επερχόμενης εκλογικής διαδικασίας μιας και οι εκλογές θα γίνουν στη βάση του Μητρώου Μελών που θα υπάρχει εκείνη την στιγμή.

Πιστεύουμε ότι μετά τα παραπάνω είναι φανερό γιατί η «διαγραφή μελών λόγω οφειλής συνδρομών» είναι και επικίνδυνη εκτός από αντικαταστατική.

Περνάμε τώρα στην δεύτερη ιστορία η οποία αφορά την αίτηση 21 (τυχαίο; δε νομίζω) μελών τα οποία ζητούν πληροφόρηση σχετικά με το που βρίσκεται αυτή η υπόθεση (βλέπε εδώ).

Καθ’ όσον από τις 13 Φλεβάρη 2014 είμαστε ταγμένοι στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση σας (αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που βγήκαμε στον αέρα) είμαστε οι τελευταίοι που θα ειρωνευόμασταν μια τέτοια αίτηση. Ειλικρινά όμως δεν μπορούμε να μην την σχολιάσουμε όπως πρέπει.

Ειλικρινά αυτά τα 21 μέλη δεν έχουν άλλες (εκτός της ενημέρωσης για τα 10 νέα τμήματα) απορίες; Τους καλύπτουν όσα γνωρίζουν για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα όπως π.χ. την οικονομική κατάσταση των τμημάτων και της Ερασιτεχνικής συνολικά και ζητούν πληροφόρηση μόνο για τα 10 νέα τμήματα (τα οποία δεν υφίστανται μέχρι ν’ αποφασίσει θετικά η Γ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 4);

Αν δεν έχουν απορίες για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν το Σωματείο την τελευταία 3ετία αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα:

  • Είτε έχουν πληροφόρηση που δεν έχουμε οι υπόλοιποι («εσωτερική») την οποία τους καλούμε να μοιραστούν μαζί μας για να ενημερωθούμε κι εμείς.
  • Είτε είναι αδιάφοροι (αναίσθητοι) για όλα τα υπόλοιπα.

Η δεύτερη περίπτωση -αν και εφ’ όσον ίσχυε- θα μας έκανε να αισθανόμαστε άβολα, αφού θεωρούμε ότι η αδιαφορία/αναισθησία είναι απαράδεκτη ακόμη και ως έννοια για έναν πολίτη πόσο μάλλον για έναν ΑΕΚτζή (έστω και αν εκδηλώνεται στην λογική της επίτευξης ενός «σημαντικού» στόχου).

Αυτές ήταν οι δύο «ερασιτεχνικές» ιστορίες. Ειλικρινά ελπίζουμε να μην υπάρξουν και άλλες έτσι ώστε να πάμε σ’ εκλογή νέας Διοίκησης με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

 

02 Απρίλη 2016
παρατηρητήριο.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 5490 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ (ΔΥΟ «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ» ΙΣΤΟΡΙΕΣ)