Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ & ΣΙΑ (ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ) ΜΕΡΟΣ Α'

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ & ΣΙΑ
(ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ) ΜΕΡΟΣ Α'

Τήν Κυριακή 4 Μάη 2014 μιάς και είχε καλό καιρό και δεν είχα εκκρεμότητες που να χρειάζονται άμεση τακτοποίηση, βρέθηκα αρκετή ώρα πρίν τόν αγώνα στό Ο.Α.Κ.Α. Μου δόθηκε έτσι η ευκαιρία να πάρω μιά γερή δόση από «τό κλίμα στίς εξέδρες».

Δεδομένου ότι τό δείγμα τό οποίο συνέλλεξα ήταν μεγάλο και αντιπροσωπευτικότατο, όσα εκτεθούν παρακάτω πρέπει να τα πάρει ως δεδομένα ο Δ. Μελισσανίδης και το επιτελείο του.  

Τήν στιγμή της εισόδου της ομάδας στό γήπεδο το κλίμα ήταν πανηγυρικό, όπως θα ήταν αν αντιμετωπίζαμε τό Αιγάλεω στήν Α’ Εθνική ξανά. Μετά τα χειροκροτήματα με την ταυτόχρονη ανάκρουση τού ύμνου, οι αισιόδοξοι θεατές ανέμεναν μιά άνετη επικράτηση. Σιγά-σιγά όμως άρχισε να γίνεται κατανοητό ότι η ομάδα θα είχε σοβαρά προβλήματα (όπως άλλωστε τις περισσότερες φορές φέτος μέχρι να βάλει το πρώτο γκολ), αφενός γιατί οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν μπορούσαν και αφετέρου επειδή οι αντίπαλοι έπαιζαν (όσο μπορούσαν) κανονικά, άρχισαν οι γκρίνιες.

«Οι μέρες σας είναι μετρημένες» ήταν η πρώτη ατάκα που ακούστηκε. Υπό κανονικές συνθήκες η προηγούμενη φράση θεωρείται απειλή. Στήν περίπτωση μας όμως σήμαινε ότι οι περισσότεροι –αν όχι όλοι τους – θ’ αντικατασταθούν γιατί «δεν κάνουν για την Α.Ε.Κ.». Βέβαια αν αυτής της ποιότητας παίκτες παίζουν στην Α.Ε.Κ. ευθύνονται κάποιοι άλλοι οι οποίοι τούς φέρνουν «καραβιές-καραβιές» κάθε σεζόν και όχι οι παίκτες, καθότι εδώ δεν ισχύει τό «είδα φώς και μπήκα».

Στη συνέχεια τού αγώνα και ενώ η εξέλιξη ήταν η ίδια η δυσαρέσκεια για την απόδοση της ομάδας αυξανόταν, αφού παρόμοιες με τήν παραπάνω ατάκες εκστομίζονταν με μεγαλύτερη συχνότητα χωρίς ωστόσο τόν απειλητικό τόνο της πρώτης. Όταν μετά την δεύτερη φορά του υπενθύμισα ότι δεν παρακολουθεί μιά «κανονική Α.Ε.Κ.» αλλά μιά ομάδα που φορά τη φανέλα της ηρέμησε για λίγο. Ωστόσο τ’ αγωνιστικά χάλια της ομάδας μας δεν βοηθούσαν στη διατήρηση της ηρεμίας και το ίδιο γαΐτανάκι άρχιζε ξανά.  

Στο ημίχρονο και κατά τη διάρκεια μιάς σύντομης συζήτησης η οποία περιστράφηκε γύρω από τήν νέα ομάδα (άλλη μια νεα από την αρχή ομάδα) για την Β’ Εθνική όσο και γύρω από την δημιουργία της νέας Π.Α.Ε. βγήκαν τά παρακάτω συμπεράσματα για τα «θέλω» του «μέσου ΑΕΚτζή»:

  • Ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» θέλει να δεί έργα και όχι λόγια. Αναμένει όλοι οι «λεφτάδες» ΑΕΚτζήδες να «ξηλωθούν» και να «τα σπρώξουν» για να φτιάξουν την Α.Ε.Κ. όπως την ξέραμε.
  • Παραμερίζει (λησμονά) αλλά δεν ξεχνά τις ευθύνες καθενός απ’ όσους «συμμετέχουν» στο νέο ξεκίνημα («αναγέννηση») και στ’ όνομα των οποίων τα ΑΕΚτζήδικα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (φυσικά υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις) τάζουν «λαγούς με πετραχήλια».
  • Έχουν κακή γνώμη για την πλειοψηφία των δημοσιογράφων αλλά και των «δημοσιογράφων» και δεν λησμονούν τη στάση τους και τα γραφόμενα τους κατά το πρόσφατο παρελθόν. Όσοι όπως ο «ψυχίατρος του ΑΕΚ365» (που λέει και ο Σταθάκος) έκαναν τα νεύρα τους τσατάλια και γυρόφερναν στην Π.Α.Ε. σαν λύκοι (lupo στα λατινικά) έχουν καταταχθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών ως συνυπεύθνοι για την τωρινή κατάντια της ομάδας.
  • Θεωρούν πώς από την αρχή ως το τέλος η περισυνή χρονιά ήταν προμελετημένη, ειδικά μετά την αποχώρηση Μαύρου (αν και το αρχικό σχέδιο δεν εφαρμόστηκε πάντα όπως είχε σχεδιαστεί) για να «πέσει» η Α.Ε.Κ. στην Γ’ Εθνική, προκειμένου ο «Τίγρης» να την πάρει χωρίς χρέη.
  • Θέλει από τον Αη-Βασίλη (διάβαζε Μελισσανίδη & Σία) το γήπεδο που του έχουν με τυμπανοκρουσίες υποσχεθεί και δεν θα τούς συγχωρέσει (αν δεν τούς κυνηγήσει κιόλας) στην περίπτωση που δεν τό κάνουν.

Οι δύο τελευταίες διαπιστώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί άπτονται τριών σημαντικών ζητημάτων:

Η πρόκληση που έχει μπροστά του τό «σύστημα Μελισσανίδη» (μαζί με τά ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε. εννοείται) είναι να «επικοινωνήσει» τό σχέδιο που ο ίδιος έχει εκπονήσει για την Α.Ε.Κ., το οποίο βέβαια οριοθετείται από το νομοθετικό πλαίσιο. Αυτοί που ξεσπάθωναν εναντίον της «Λαϊκής Βάσης» μέ τη συστηματική δυσφήμιση όσων την υποστήριζαν θα πρέπει τώρα να «πουλήσουν» είτε αυτό ακριβώς τό πράγμα είτε την «πολυμετοχικότητα». Επειδή όμως οι ίδιοι δεν έχουν ούτε τα προσόντα, αλλά ούτε και το κύρος (αν το είχαν ποτέ) να «φέρουν σε πέρας την αποστολή» ο «Τίγρης» και το επιτελείο του πρέπει αφενός να μιλήσουν οι ίδιοι ανοιχτά και δημόσια για το θέμα αυτό και «οφείλουν» να δώσουν πρώτοι αυτοί το παράδειγμα διαπαιδαγωγώντας έτσι τόν «κόσμο της Α.Ε.Κ.» .

Αυτά είναι τα ευρήματα από την μίνι έρευνα που έκανα την προηγούμενη Κυριακή 4 Μάη 2014 στίς εξέδρες του Ο.Α.Κ.Α. Απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω και από άλλες συζητήσεις μου με ΑΕΚτζήδες, αλλά και απ’ όσα πληροφορούμε και από άλλους, αυτή η στάση που περιγράφηκε παραπάνω αντιπροσωπεύει υψηλότατο ποσοστό στον χώρο της Α.Ε.Κ., που θα μπορούσε να εκτιμηθεί με ασφάλεια σε άνω τού 80 ίσως και να ξεπερνά τό 90%. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις ανιδιοτελούς προσφοράς, ειδικά στην περίπτωση που φέρεις τον οπαδό στο φιλότιμο (π.χ. ο κύριος που πρόσφερε τό βιβλιάριο των καταθέσεων του με 30 χιλ. ευρώ στην παρουσίαση των σχεδίων τού νέου γηπέδου). Από την άποψη αυτή είναι αποκαρδιωτική η ως τώρα συμμετοχή στην Α.Μ.Κ. τής «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», η οποία όμως πρέπει να ειδωθεί και ως προειδοποίηση τού «κόσμου της Α.Ε.Κ.» στα «βαριά πορτοφόλια» να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα.

 

Υ.Γ. Ελπίζω ότι σχετικά με τα παραπάνω ευρήματα δεν θα υπάρξουν απο τήν πλευρά τού Δ. Μελισσανίδη κλάψες τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (βλέπε εδώ), οι οποίοι ισχυρίζονται ότι προηγούνται (στίς δικές τους δημοσκοπήσεις) από 2-2,5% όσο δηλαδή και το στατιστικό σφάλμα. Η δική μου έρευνα καταλήγει σε τέτοια αποτελέσματα, ώστε ο συνυπολογισμός τού στατιστικού σφάλματος να είναι περιττός.

 

12 Μάη 2014.
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 5905 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ & ΣΙΑ (ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ) ΜΕΡΟΣ Α'